Expressen > Nyheter

Saturday, 29 January, 10:47

Expressen - 02 dec 21 kl. 19:06

Besvikelsen: ”Varför ska Sydafrika straffas?”KALK BAY, KAPSTADEN. Sydafrika är besviket på omvärldens reaktioner efter att man upptäckt och larmat om omikronvarianten.– Detta är diskriminerande mot oss och ett mycket orättvist straff, sa president Cyril Ramaphosa i går.Än har den nya varianten inte givit allvarliga följdverkningar eller fler döda.Venicia Nhubunga känner en oro för den nya varianten: – Jag planerar att resa utomlands så med hela den nya varianten på gång, tänk om det begränsar mig?
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sydafrika, KALK BAY, Kapstaden, Cyril Ramaphosa, Nhubunga

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BesvikelsenVarför ska , Sydafrika, straffas

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

MORGONENS NYHETER: Biden skickar trupper till Europa • Så ser smittan ut där du bor • Joni Mitchells krav på Spotify

Joe Biden sa i natt att USA planerar att skicka ”ett mindre” antal trupper till Östeuropa inom kort.■■■Under vecka 3 rapporterades det hittills högsta antalet personer smittade med covid-19 på en vecka, visar Folkhälsomyndighetens rapport. ■■■Joni Mitchell ansluter sig till Neil Young och uppmanar plattformen att ta bort all hennes musik – i protest mot vaccinmotståndaren Joe Rogans podcast.

Expressen - 2 timmar sedan

Person hittad död på Södermalm – polisen utreder mord

En person har hittats död inomhus på Södermalm i Stockholm. Polisen har nu inlett en förundersökning om misstänkt mord då brott inte kan uteslutas.En person har gripits av polisen..

Expressen - 2 timmar sedan

Man rånad i Lund – hotad med vapen

Natten till lördag blev en ung man rånad på sin jacka i Gunnesbo i Lund..

Expressen - 3 timmar sedan

Pojke jagades av personer med kniv i Helsingborg

En pojke i övre tonåren blev under natten till lördagen jagad av flera personer i centrala Helsingborg.Gärningspersonerna ska även ha hotat pojken med kniv och därefter flytt från platsen.Polisen har ingen gripen eller misstänkt för brottet..

Expressen - 3 timmar sedan

Larmet från knivhuggna pojken: ”Kan inte andas”

Tre unga män och en pojke möttes upp vid en skola i Halmstad när situationen plötsligt blev våldsam.En 20-årig man misstänks ha tagit upp en kniv och högg pojken – som är i 15-årsåldern – i magen. Den allvarligt skadade pojken ringde själv 112 och försökte förklara vad som hänt innan han ramlade ihop.

Expressen - 3 timmar sedan

Chris Brown anklagas för våldtäkt på lyxbåt

Artisten Chris Brown anklagas för att ha drogat och våldtagit en kvinna. Det framgår av en civilrättslig stämning som registrerats i Kalifornien..

Expressen - 3 timmar sedan

Smittan skenar i landet – så är läget där du bor

Under vecka 3 rapporterades det hittills högsta antalet personer smittade med covid-19 på en vecka, visar Folkhälsomyndighetens rapport.Spridningen var som allra högst i regionerna Halland och Örebro den föregående veckan.– Vi har en fortsatt snabb smittspridning, säger Folkhälsomyndighetens avdelningschef Britta Björkholm under torsdagens presskonferens..

Expressen - 4 timmar sedan

Så vill regeringen öka vårdens kapacitet

Två platser per tusen invånare. Sverige har minst vårdplatser per invånare i hela EU – mindre än hälften av EU-snittet.– Det måste vara möjligt att utbilda, rekrytera och behålla personal säger socialminister Lena Hallengren i Ekots Lördagsintervju..

Expressen - 5 timmar sedan

Kyle Hippchen vann en resa ut i rymden – men han vägde för mycket

Kyle Hippchen, 43, köpte lotter för nära 6 000 kronor för att uppfylla sin dröm om att åka ut i rymden.Och det osannolika inträffade: Han vann.Men glädjen blev kortvarig – han vägde för mycket för att få följa med..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.