SR > Nyheter

Monday, 24 January, 11:51

SR - 02 dec 21 kl. 18:07

Turkiets valuta faller i värde – landets finansminister har avgåttTurkiets valuta, liran, fortsätter att falla och nu har landets finansminister avgått och ersatts av en Erdoganlojal affärsman.Lirans värde är på en rekordlåg nivå och har sjunkit 40 procent bara sedan i september.Hushållspriserna stiger kraftigt i Turkiet och i svallvågorna av försämrad ekonomi tappar också president Erdogan och det styrande AK-pariet stöd i opinionsundersökningar..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Erdoganlojal, Turkiet, Erdogan, AK

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Turkiets, valuta, falleri , värdelandets , finansministerhar , avgått

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Linde: Vi har beredskap för evakuering i Kiev

Läget kring Ukraina har blivit ännu mer allvarligt med nya trupprörelser från Ryssland men det är ändå inte aktuellt för Sverige att följa USA och börja evakuera ambassadpersonal från landet.“Vi har beredskapsplanering för ambassaden i Kiev men för närvarande ser vi inte att det behövs”, säger utrikesminister Ann Linde.EU:s utrikesministrar diskuterar just nu det spända säkerhetsläget tillsammans med USA:s utrikesminister Antony Blinken och senare i eftermiddag har Ann Linde möte med Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg..

SR - 2 timmar sedan

WHO förutspår slutet för pandemin

Världshälsoorganisationen, WHO förutspådde igår att omikronvarianten kan innebära slutet på coronapandemin i Europa på grund av att många har vaccinerat sig eller infekterats av viruset. Något som även Magnus Gisslén, professor i infektionssjukdomar vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset tror.WHO:s Europachef Hans Kluge sa till AFP igår att så många som 60 procent av befolkningen i Europas länder kan ha smittats av omikronvarianten i slutet av mars, vilket kan innebära en slutfas för pandemin, men inte covid-19.

SR - 3 timmar sedan

Tufft år väntar fastighetsmarknaden i Kina

Kinas fastighetsbransch ser ut att gå ytterligare ett skakigt år till mötes, i svallvågorna av fastighetsjätten Evergrandes skuldproblem.Prognoser för 2022 från analytiker, kreditvärderingsbolag och pengaförvaltare de senaste månaderna pekar alla neråt.”Om investeringarna på fastighetsmarknaden faller 10 procent, så motsvarar det ett bortfall på 2,1 procentenheter av Kinas totala BNP-tillväxt”, säger Liang Run, huvudförfattare till en rapport publicerad av en tankesmedja kopplad till handelshögskolan vid Pekings universitet..

SR - 3 timmar sedan

Medlem av talibanorganisation i Oslo polisanmäld

En taliban i den afghanska delegationen som just nu är i Norge har polisanmälts. Det handlar om Anas Haqqani som ingår i det ökända Haqqani-nätverket. Andreas Stefansson, som är generalsekreterare för Svenska Afghanistankommittén: – Det finns fler inom talibanlednigen som har fruktansvärda brottsregister och det är klart att det är oerhört känsligt det här och är ju också anledningen till att omvärlden varit väldigt avvaktande – hur ska man förhålla sig?

SR - 4 timmar sedan

Finland ensamt i världen med slutförvar för kärnavfall

Finland är det enda land i världen som bygger ett slutförvar för använt kärnbränsle, Sverige kan bli nummer två.Många kärnkraftsländer har fått lägga sina planer på is, avfall finns istället i temporära förvar och mellanlager.Besluten måste få ta den tid som krävs för tilltro, säger John Lindberg, World Nuclear Agency: ”Man kan mellanlagra radioaktivt avfall i hundratals år”..

SR - 5 timmar sedan

Gamla stora partier – vinnare i finländskt vårdval

Det blev de så kallade traditionella partierna som blev de stora vinnarna när Finland gick till val i går. Det Moderata Samlingspartiet fick 21,6 procent, tätt följt av Socialdemokraterna på 19,3 och Centern som fick 19,2 procent men bara 47,5 procent gick och röstade. För första gången valdes politiker till en helt ny folkvald nivå, mellan stat och kommun.

SR - 5 timmar sedan

Ekot pÅ en minut

USA tar hem anhöriga till ambassadpersonal i UkrainaMedlem av talibandelegation i Oslo polisanmäldRöda Korset: Talibansamtalen nödvändiga för att lösa utmaningar.

SR - 5 timmar sedan

Professionsprogram för lärare och rektorer dröjer: ”Väldigt olyckligt”

Regeringen kommer inte hinna genomföra förslaget om ett professionsprogram för lärare, förskollärare och rektorer under den här mandatperioden.Förslaget syftar till att säkerställa rätt till kompetensutveckling genom hela yrkeslivet, öka attraktiviteten för att arbeta inom skolan och höja kunskapsresultaten.När regeringens förslag var ute på remiss kom krav på förtydliganden på en rad områden..

SR - 5 timmar sedan

Italien på helspänn när ny president ska väljas

Favorit i presidentvalet är premiärminister Mario Draghi, men om han väljs riskerar Italien att kastas in i en ny politisk kris.”Regeringen är inte stabil nog för att vi ska kunna ge upp Draghi”, säger statsvetaren Claudia Mariotti.Nu pågår besvärliga förhandlingar för att hitta andra namn.

SR - 5 timmar sedan

Röda Korset: Talibansamtalen nödvändiga för att lösa utmaningar

Talibanernas första möten i Oslo hölls med representanter från det afghanska civilsamhället och hjälporganisationer, varav norska Röda Korset var en.”Vi är positiva till att talibanernas besök. Det är helt nödvändigt att tala med landets ledning för att lösa Afghanistans utmaningar”, säger Jakob Røthing, vid norska Röda Korset.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.