SR > Nyheter

Monday, 17 January, 17:02

SR - 02 dec 21 kl. 17:48

Efter smittspridning på julbord – Norge skärper inresereglerFrån och med natt till fredag kräver Norge att alla inresande testar sig för covid-19. Kravet gäller även vaccinerade.Kravet kommer tillsammans med nya coronarestriktioner efter ökad smittspridning i landet.En person har bekräftats smittad med omikronvarianten av coronaviruset efter ett julbord i Oslo i ett utbrott som väntas växa: minst 50 fullvaccinerade personer smittades vid tillfället..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Norge, Oslo

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter smittspridning, julbord, Norge, skärper, inreseregler

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Rykten om krig sprids på Tiktok – Ludvig,11: “Obehagligt”

Sedan en tid förekommer ryktesspridning via olika sajter och appar, bland annat via videoappen Tiktok där många av användarna är barn, om ett väpnat ryskt anfall mot Sverige kan komma ske i närtid.”Det är läskigt, mest obehagligt”, säger elvaårige Ludvig Mattisson från Lysekil till Ekot om det som han har fått se och läsa på Tiktok.”Att Sverige befinner sig nära ett krig med Ryssland och kommer att bombas inom en snar framtid, är ju uppenbarligen ryktesspridning och vilseledande information”, säger Henrik Landerholm som är generaldirektör vid Myndigheten för psykologiskt försvar till Ekot..

SR - 45 minuter sedan

Förskolor tvingas stänga på flera håll

Förskolor på flera håll i landet stänger, eller riskerar att stänga, på grund av personalbrist.Det är problem på flera håll i landet. I Göteborg har fyra förskolor tvingats vara stängda vid olika tillfällen under januari, Östersund kommun uppmanar idag alla föräldrar att hålla barnen hemma om det går och i Hässleholm kommer två förskolor att tvingas hållas stängda hela den här veckan.

SR - 2 timmar sedan

Melén: Valår nalkas i Ryssland – då behövs ett hot från utlandet

Ryssland har mobiliserat uppemot 100 000 soldater vid gränsen mot Ukraina och landet har krävt skriftliga garantier av USA att försvarsalliansen Nato inte utvidgas österut.Enligt Ekots Rysslandskorrespondent Johanna Melén handlar det mycket om rysk inrikespolitik och att peka på ett hot i utlandet är ett gammal manér som Putin tagit till tidigare för att samla ryska folket.För omvärlden vill Ryssland genom de här hotelserna tvinga väst till att förhandla.

SR - 2 timmar sedan

Säpo utreder drönarflygningar

Säkerhetspolisen (Säpo) har tagit över förundersökningen kring förra veckans drönarflygningar över svenska kärnkraftverk.I ett pressmeddelande skriver Säpo:"Generellt har säkerhetshoten mot Sverige ökat med ett breddat och fördjupat underrättelsehot och en mer komplex hotbild. Säkerhetspolisen gör däremot ingen annan bedömning än Försvarsmakten när det gäller det militära hotet.

SR - 3 timmar sedan

Åström: Mötet i Davos förlorar på den digitala formen

Idag har mötet Världsekonomiskt forum i Davos inletts. Klimathotet, risken för ekonomiska sammanbrott och ökad ekonomisk ojämlikhet är några av frågorna på agendan.Mötets inriktning och innehåll har ändrats under årens gång, menar Ekots ekonomikommentator Kristian Åström.

SR - 4 timmar sedan

SMHI: Värsta fasen av ovädret är över

Hårda vindar med storm i byarna har ställt till med problem i stora delar av landet under natten och morgonen med nedblåsta träd över vägar och elledningar.Strax före lunchtid på måndagen meddelade SMHI att det värsta av nattens vindoväder var över. Enligt Skogsstyrelsens nationella skadesamordnare, Lennart Svensson, har mest skog blåst omkull i östra Jönköpings län, norra Kalmar län och Östergötland..

SR - 4 timmar sedan

Expert: ”Sveriges Östersjönärvaro är bra för Finland”

Finland följer utvecklingen runt Östersjön noga men har hittills valt att hålla en lägre profil än Sverige. "Det kanske kommer från finsk historia att man är lite försiktig och pragmatisk, Sverige har alltid varit mer tydlig än Finland, säger Matti Pesu, forskare på Finlands utrikespolitiska institut. Och att Sverige tydligt har visat militär närvaro i Östersjön kan också gynna Finland och ländernas samarbete, ett starkt svenskt försvar utgör även en trygghet för Finland, menar han..

SR - 4 timmar sedan

Mer än hälften börjar jobba efter gymnasiet

Mer än hälften av gymnasieungdomarna börjar jobba direkt efter gymnasiet, visar en undersökning som CSN och UHR gjort.Den visar även att 38 procent går vidare till studier och att 8 procent saknar sysselsättning.Ungdomar med föräldrar med högre utbildning och ungdomar med utländsk bakgrund var enligt studien, överrepresenterade i gruppen som valde att studera vidare vid högre studier.

SR - 4 timmar sedan

Drönarattack mot Abu Dhabis flygplats

De jemenitiska Houthirebellerna anklagas för att ha attackerat mål i Förenade Arabemiratens huvudstad Abu Dhabi.Tre oljetankbilar attackerades nära en oljeanläggning i morse och nästan samtidigt attackerades en byggarbetsplats vid den internationella flygplatsen. Attackerna ska ha skett med drönare och bekräftas av Houthirebellerna.

SR - 4 timmar sedan

Fortsatt aktivt på Östersjön men ryska landstigningsfartyg lämnar

Det är fortsatt stor aktivitet kring Östersjön som en reaktion på utveckling kring Ukraina och de ryska kraven på begränsningar av Nato. Men de ryska landstigningsfartyg som i förra veckan kom till Östersjön är nu på väg därifrån."De har anlänt och de har också gett sig av i västlig-nordvästlig riktning igen och är på väg ut ur Östersjön", säger försvarets insatschef Mikael Claesson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.