Regeringen > Nyheter

Monday, 17 January, 17:22

Regeringen - 02 dec 21 kl. 17:13

Utredning föreslår ett utökat skydd mot diskrimineringRegeringskansliet har tagit emot slutbetänkandet från utredningen om vissa frågor i diskrimineringslagen. Utredaren Thomas Bull föreslår bland annat ett utökat skydd mot diskriminering som avser viss offentlig verksamhet samt att arbetstagares skydd mot diskriminering i form av trakasserier och sexuella trakasserier bör förstärkas..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Thomas Bull

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utredning, föreslårett , utökat, skyddmot , diskriminering

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 30 minuter sedan

Statsministern i samtal med FN:s generalsekreterare Guterres

Statsminister Magdalena Andersson talade i dag för första gången som statsminister med FN:s generalsekreterare Antonio Guterres. På agendan för samtalet stod det försämrade säkerhetsläget i Europa, vikten av att bekämpa klimatförändringarna och de globala effekterna av den pågående pandemin..

Regeringen - 3 timmar sedan

Regeringen beslutar om deltagartak för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, mässor och privata sammankomster i hyrda lokaler

Regeringen har i dag beslutat om skärpta restriktioner med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19 och det ansträngda läget i vården till följd av pandemin. Till följd av Folkhälsomyndighetens hemställan införs nu bland annat ett deltagartak på 500 personer för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, inklusive mässor, inomhus. En möjlighet till sektionering införs (så att deltagartaket gäller för varje sektion).

Regeringen - 4 timmar sedan

Mikael Damberg till Bryssel för möte i Ekofinrådet

Tisdag den 18 januari deltar finansminister Mikael Damberg i ett möte i rådet för ekonomiska och finansiella frågor (Ekofin) i Bryssel tillsammans med sina kollegor i EU. Det blir hans första rådsmöte som finansminister..

Regeringen - 6 timmar sedan

Fortsatt EU-arbete mot skatteflykt

EU-ländernas finans- och ekonomiministrar möts för första gången under franskt ordförandeskap den 18 januari. På dagordningen finns bland annat ett förslag om minimiskatt för koncerner baserat på OECD och G20:s arbete och EU:s planeringstermin. Finansminister Mikael Damberg företräder Sverige..

Regeringen - 8 timmar sedan

Utökat krisstöd till kultur och idrott

Regeringen överlämnar den 18 januari en första extra ändringsbudget för 2022 till riksdagen. Budgeten innehåller bland annat utökat krisstöd till kulturen och idrotten. Utöver de förslag som presenterats tidigare tillförs nu kultur- och idrottsområdet ytterligare 100 miljoner kronor..

Regeringen - 9 timmar sedan

Extra ändringsbudget för 2022 på 18 miljarder kronor förlänger bland annat stöd till företag, kultur och idrott

Regeringen överlämnar den 18 januari en första extra ändringsbudget för 2022 till riksdagen. Budgeten innehåller åtgärder som syftar till att minska smittspridningen, säkra sjukvårdens resurser för testning och vaccinering, samt lindra konsekvenser för svenska jobb och företag. Den innehåller bland annat förlängningar av det ordinarie omställningsstödet och omsättningsstöden, ytterligare krisstöd till kulturen och idrotten samt återinförd ersättning för karensavdrag..

Regeringen - 11 timmar sedan

Digital pressträff med Mikael Damberg och Lena Hallengren den 17 januari 2022

I dag, måndag den 17 januari, håller finansminister Mikael Damberg och socialminister Lena Hallengren en pressträff för att presentera coronarelaterade stödåtgärder..

Regeringen - Igår: 12:06

Försvarsministern deltog i återinvigningen av Västernorrlands regemente

Den 16 januari besökte försvarsminister Peter Hultqvist Sollefteå för att delta i återinvigningen av Västernorrlands regemente (I 21) med Jämtlands fältjägarkår i Östersund. Detta är det femte av sex förband som återetableras 2021–2022 i syfte att förstärka Försvarsmaktens närvaro i hela Sverige..

Regeringen - 14 jan 22 kl. 14:00

Regeringen donerar ytterligare en halv miljon doser vaccin mot covid-19 till låg- och medelinkomstländer

Regeringen har idag beslutat att donera ytterligare en halv miljon doser covidvaccin av märket Janssen till det globala vaccinsamarbetet Covax. Sverige har därmed sammanlagt donerat över 9 miljoner doser och bidragit med över två miljarder kronor till globala vaccininsatser mot covid-19. Detta arbete räddar liv, skapar förutsättningar för mer jämlik hälsa och bidrar samtidigt till att skydda Sveriges egen befolkning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.