Regeringen > Nyheter

Monday, 17 January, 05:10

Regeringen - 10 feb 15 kl. 10:55

Indien - avrådanMed anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet från icke nödvändiga resor till och genom det indiska unionsterritoriet Jammu och Kashmir.
Avrådan gäller tills vidare..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Utrikesdepartementet, Jammu, Kashmir

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Indien, avrådan

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 17 timmar sedan

Försvarsministern deltog i återinvigningen av Västernorrlands regemente

Den 16 januari besökte försvarsminister Peter Hultqvist Sollefteå för att delta i återinvigningen av Västernorrlands regemente (I 21) med Jämtlands fältjägarkår i Östersund. Detta är det femte av sex förband som återetableras 2021–2022 i syfte att förstärka Försvarsmaktens närvaro i hela Sverige..

Regeringen - I förrgår: 14:00

Regeringen donerar ytterligare en halv miljon doser vaccin mot covid-19 till låg- och medelinkomstländer

Regeringen har idag beslutat att donera ytterligare en halv miljon doser covidvaccin av märket Janssen till det globala vaccinsamarbetet Covax. Sverige har därmed sammanlagt donerat över 9 miljoner doser och bidragit med över två miljarder kronor till globala vaccininsatser mot covid-19. Detta arbete räddar liv, skapar förutsättningar för mer jämlik hälsa och bidrar samtidigt till att skydda Sveriges egen befolkning..

Regeringen - I förrgår: 13:51

Sammanhållen vård- och omsorgsdokumentation

Regeringskansliet föreslår en ny lag om sammanhållen vård- och omsorgsdokumentation. Patientdatalagens bestämmelser om sammanhållen journalföring förs över till den nya lagen. Likaså förs bestämmelser in om de delar av socialtjänstens verksamheter som gäller omsorg om äldre personer och personer med funktionsnedsättning..

Regeringen - I förrgår: 12:42

Det allvarliga säkerhetspolitiska läget i fokus på EU:s informella försvarsministermöte

Försvarsminister Peter Hultqvist deltog den 12–13 januari i EU:s informella försvarsministermöte i Brest, Frankrike. Mötet dominerades av det allvarliga säkerhetspolitiska läget med fokus på situationen i och omkring Ukraina. Även statliga och icke-statliga aktörers påverkan i insatsområden som Mali diskuterades, liksom det fortsatta arbetet med EU:s strategiska kompass.

Regeringen - I förrgår: 12:00

Förslag till ny lag om sammanhållen vård- och omsorgsdokumentation

Det ska bli lättare för vård- och omsorgsgivare att dela personuppgifter med varandra. Det är innebörden i förslaget till en ny lag om sammanhållen vård- och omsorgsdokumentation som regeringen nu överlämnar till Lagrådet..

Regeringen - I förrgår: 10:52

Uppdrag att vidareutveckla en modell för kvalitetsbaserad fördelning av forskningsanslag

Regeringen ger Vetenskapsrådet, Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte), Forskningsrådet för miljö, areella näringar och samhällsbyggande (Formas) och Verket för innovationssystem (Vinnova) i uppdrag att tillsammans vidareutveckla den modell för kvalitetsbaserad resursfördelning av universitetens och högskolornas anslag för forskning och utbildning på forskarnivå som myndigheterna redovisat i juni 2021 (U2021/02882)..

Regeringen - I förrgår: 08:57

Myndigheter ska kartlägga omfattningen av felaktiga utbetalningar

Att ta tillbaka kontrollen över välfärden är en av regeringens tre politiska prioriteringar. Inte en krona ska gå till den som inte har rätt till det. Regeringen ger nu i uppdrag till en rad myndigheter att kartlägga i vilken omfattning det sker felaktiga utbetalningar från välfärdssystemen och vad dessa fel beror på..

Regeringen - 13 jan 22 kl. 15:22

Funktionsrätt Sverige får en halv miljon kronor för att utbilda patientföreträdare

Organisationen Funktionsrätt Sverige beviljas 500 000 kronor för arbetet med att utveckla en utbildning i patientföreträdarskap under 2022..

Regeringen - 13 jan 22 kl. 15:26

Ett utökat arbetsskadeskydd vid smitta av samhällsfarlig sjukdom

Socialdepartementet har förslagit ändringar i förordningen om arbetsskadeförsäkring och personskadeskydd. Ändringarna ska stärka försäkringsskyddet för den som i sitt arbete smittas av en sjukdom som är klassad som samhällsfarlig enligt smittskyddslagen..

Regeringen - 13 jan 22 kl. 15:04

Stärkt integritet i idrottens antidopningsarbete

I lagrådsremissen föreslår regeringen att det införs en ny lag som reglerar behandling av personuppgifter i sådant antidopningsarbete som utförs på grund av världsantidopningskoden eller de internationella standarder som kompletterar koden. Syftet är att göra det möjligt för vissa aktörer att behandla personuppgifter i idrottens antidopningsarbete på ett ändamålsenligt sätt och att skydda enskilda mot kränkningar av den personliga integriteten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.