SR > Nyheter

Monday, 17 January, 18:14

SR - 02 dec 21 kl. 15:04

Studio Ett special: Skjutningar i Sverige2021 är nästan slut, det dödliga våldet har varit en av de största frågorna under året (jämte pandemin och klimatet). Och det väntas bli en av de viktigaste valfrågorna.Trots att många gängledare är gripna och att polisen har kraftsamlat så ser antalet döda ut att bli i linje eller fler än 2020. Hör Studio Ett special om skjutningarna i Sverige som sänder till 16.45..
Läs mer på SR
Läs mer om:
 ett, Sverige, Studio Ett

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: StudioEtt , special, Skjutningari , Sverige

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Svenska pensionsmiljarder lånas ut till diktaturer

Statliga andra AP-fonden har lånat ut miljarder till elva diktaturer. Det skriver tidningen Arbetet. Andra AP-fonden bekräftar uppgifterna.

SR - 45 minuter sedan

Publiktaket lättas – fler än 500 tillåts inomhus: ”Betyder mycket”

Regeringen kommer att genomföra lättnader i publiktaket. Från början var det tänkt att max 500 personer skulle få sitta i publiken på matcher och idrottsevenemang inomhus, där covidbevis används. Bestämmelsen börjar gälla den 19 januariMen idag meddelade regeringen att det ändras till 500 personer per läktarsektion, om arrangören kan se till att hålla åskådarna på de olika sektionerna åtskilda, så att de inte kommer i kontakt med varandra under eller i direkt anslutning till evenemanget.

SR - 1 timme sedan

Rykten om krig sprids på Tiktok – Ludvig,11: “Obehagligt”

Sedan en tid förekommer ryktesspridning via olika sajter och appar, bland annat via videoappen Tiktok där många av användarna är barn, om ett väpnat ryskt anfall mot Sverige kan komma ske i närtid.”Det är läskigt, mest obehagligt”, säger elvaårige Ludvig Mattisson från Lysekil till Ekot om det som han har fått se och läsa på Tiktok.”Att Sverige befinner sig nära ett krig med Ryssland och kommer att bombas inom en snar framtid, är ju uppenbarligen ryktesspridning och vilseledande information”, säger Henrik Landerholm som är generaldirektör vid Myndigheten för psykologiskt försvar till Ekot..

SR - 1 timme sedan

Förskolor tvingas stänga på flera håll

Förskolor på flera håll i landet stänger, eller riskerar att stänga, på grund av personalbrist.Det är problem på flera håll i landet. I Göteborg har fyra förskolor tvingats vara stängda vid olika tillfällen under januari, Östersund kommun uppmanar idag alla föräldrar att hålla barnen hemma om det går och i Hässleholm kommer två förskolor att tvingas hållas stängda hela den här veckan.

SR - 3 timmar sedan

Melén: Valår nalkas i Ryssland – då behövs ett hot från utlandet

Ryssland har mobiliserat uppemot 100 000 soldater vid gränsen mot Ukraina och landet har krävt skriftliga garantier av USA att försvarsalliansen Nato inte utvidgas österut.Enligt Ekots Rysslandskorrespondent Johanna Melén handlar det mycket om rysk inrikespolitik och att peka på ett hot i utlandet är ett gammal manér som Putin tagit till tidigare för att samla ryska folket.För omvärlden vill Ryssland genom de här hotelserna tvinga väst till att förhandla.

SR - 3 timmar sedan

Säpo utreder drönarflygningar

Säkerhetspolisen (Säpo) har tagit över förundersökningen kring förra veckans drönarflygningar över svenska kärnkraftverk.I ett pressmeddelande skriver Säpo:"Generellt har säkerhetshoten mot Sverige ökat med ett breddat och fördjupat underrättelsehot och en mer komplex hotbild. Säkerhetspolisen gör däremot ingen annan bedömning än Försvarsmakten när det gäller det militära hotet.

SR - 4 timmar sedan

Åström: Mötet i Davos förlorar på den digitala formen

Idag har mötet Världsekonomiskt forum i Davos inletts. Klimathotet, risken för ekonomiska sammanbrott och ökad ekonomisk ojämlikhet är några av frågorna på agendan.Mötets inriktning och innehåll har ändrats under årens gång, menar Ekots ekonomikommentator Kristian Åström.

SR - 5 timmar sedan

SMHI: Värsta fasen av ovädret är över

Hårda vindar med storm i byarna har ställt till med problem i stora delar av landet under natten och morgonen med nedblåsta träd över vägar och elledningar.Strax före lunchtid på måndagen meddelade SMHI att det värsta av nattens vindoväder var över. Enligt Skogsstyrelsens nationella skadesamordnare, Lennart Svensson, har mest skog blåst omkull i östra Jönköpings län, norra Kalmar län och Östergötland..

SR - 5 timmar sedan

Expert: ”Sveriges Östersjönärvaro är bra för Finland”

Finland följer utvecklingen runt Östersjön noga men har hittills valt att hålla en lägre profil än Sverige. "Det kanske kommer från finsk historia att man är lite försiktig och pragmatisk, Sverige har alltid varit mer tydlig än Finland, säger Matti Pesu, forskare på Finlands utrikespolitiska institut. Och att Sverige tydligt har visat militär närvaro i Östersjön kan också gynna Finland och ländernas samarbete, ett starkt svenskt försvar utgör även en trygghet för Finland, menar han..

SR - 5 timmar sedan

Mer än hälften börjar jobba efter gymnasiet

Mer än hälften av gymnasieungdomarna börjar jobba direkt efter gymnasiet, visar en undersökning som CSN och UHR gjort.Den visar även att 38 procent går vidare till studier och att 8 procent saknar sysselsättning.Ungdomar med föräldrar med högre utbildning och ungdomar med utländsk bakgrund var enligt studien, överrepresenterade i gruppen som valde att studera vidare vid högre studier.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.