Världen Idag > Nyheter

Monday, 17 January, 16:44

Världen Idag - 02 dec 21 kl. 15:00

Ny sågning av svensk pandemihanteringDen höga dödligheten under de första pandemivågorna berodde främst på för milda och för sent insatta åtgärder för att hindra smittspridningen. Det menar Kungliga vetenskapsakademien i en rapport där man på flera områden riktar svidande kritik mot makthavarna och efterlyser ökat fokus på etiska avvägningar..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Kungliga

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny sågningav svensk , pandemihantering

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 45 minuter sedan

Folkungakyrkan tar emot hemlösa när Clara stängs

Folkungakyrkan på Södermalm i Stockholm tar tillfälligt emot de hemlösa som skulle ha sovit i S:ta Clara kyrka, när härbärget där tvingats stänga. Samtidigt hoppas Clara kyrka att man ska hitta en lösning som gör det möjligt att fortsätta bedriva nattöppen kyrka i de egna lokalerna..

Världen Idag - 45 minuter sedan

Folkungakyrkan öppnar för hemlösa när Clara stängs

Folkungakyrkan på Södermalm i Stockholm tar tillfälligt emot de hemlösa som skulle ha sovit i S:ta Clara kyrka, när härbärget där tvingats stänga. Samtidigt hoppas Clara kyrka att man ska hitta en lösning som gör det möjligt att fortsätta bedriva nattöppen kyrka i de egna lokalerna..

Världen Idag - 3 timmar sedan

Kyrklig ordstrid om Israel: ”Ärkebiskopens megafon?”

Prästen Annika Borg vill att det tas fram en vitbok över Svenska Kyrkans Israelfientliga aktivism. När ärkebiskop Antje Jackelén bemötte denna kritik på sociala medier spreds Jackeléns svar av Svenska Kyrkans officiella konto, men inte den ursprungliga texten av Borg. Något som flera nu reagerar på..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Professorer: Restriktionerna bör gälla alla

Smittspridningen är nu nästan lika stor bland vaccinerade som ovaccinerade och skyddet mot att smittas av omikronvarianten efter två vaccindoser nästan obefintligt. Därför anser professorerna Joakim Dillner och Matti Sällberg att restriktionerna bör gälla alla..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Coronakommissionen nekas ta del av regeringens underlag

Coronakommissionen nekas ta del av regeringsunderlag som rör pandemihanteringen, rapporterar Dagens Medicin..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Storskalig hacker-attack mot Ukraina

En hackerattack har riktats mot en rad ukrainska regeringssajter, enligt regeringen i Kiev. – Jag kan inte peka finger mot någon för jag har inga bevis. Men man kan ju gissa, säger EU:s utrikeschef Josep Borrell om vilka som ligger bakom angreppet..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Svensk linje – hållbart investera i kärnkraft

Jo, kärnkraft är en hållbar investering, tycker regeringen och en majoritet i riksdagen. Men de är kritiska mot att EU-kommissionen ställer krav på färdigbyggt slutförvar och sätter ett stoppdatum för hur länge kärnkraften kan vara grönlistad..

Världen Idag - 23 timmar sedan

Israels modeindustri skapar tusentals jobb för Gazabor

Den israeliska modeindustrin sysselsätter 10 000 palestinska araber då mellan 30 och 40 textilfabriker i Gaza arbetar för kunder i Israel. Denna handel mellan Gaza och Israel uppgår till mer än 85 miljoner kronor varje månad, enligt medieuppgifter..

Världen Idag - Igår: 14:00

Evangeliet når ungdomar via Tiktok

Tusentals ungdomar nås med evangelium via den sociala medieplattformen Tiktok. Intresset från unga att få veta mer om Gud och om hur man får en personlig relation till Kristus är enormt, enligt den kristna organisationen Groundwire..

Världen Idag - Igår: 07:00

I ”Foppaland” kombineras ishockey med konfirmation

Örnsköldsvik förknippas av många med ishockey. I sommar intar unga spelare åter staden för att träna samt konfirmera sig. – En fin möjlighet att kombinera sitt intresse med att lära sig om kristen tro och kyrka, säger Rolf Nordström, församlingsassistent i Örnsköldsviks församling, till Världen idag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.