SR > Nyheter

Wednesday, 26 January, 09:32

SR - 01 dec 21 kl. 17:32

Nye näringsministern vill inte lägga sig i SAS-bråkDen nytillträdde näringsministern och fd LO-ordföranden under åtta år, Karl-Petter Thorwaldsson, avstår från att ta ställning i konflikten mellan ledning och fack på flygbolaget SAS där svenska staten äger drygt 20 procent.”Det måste parterna göra, annars skulle jag inte ha något annat att göra än att prata om arbetsvillkoren i varje enskilt bolag och det är inte näringsministerns sak", säger Thorvaldsson.Unionens kabinförening skickade ut en enkätundersökning där två av tre tre medlemmar svarade och där nio av tio medlemmar saknar förtroende för ledningen och ännu fler tycker inte att ledningen respekterar den sk svenska modellen där konflikter på arbetsmarknaden ska lösas genom förhandlingar mellan fack och arbetsgivare..
Läs mer på SR
Läs mer om:
SAS, LO, Petter Thorwaldsson, Thorvaldsson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nye, näringsministernvill inte , läggasig i , SAS-bråk

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Biden utesluter inte sanktioner mot Putin

USA: s president Joe Biden säger att om Ryssland går vidare med en invasion av Ukraina så kan sanktioner riktas inte bara mot Ryssland som land - utan också mot president Vladimir Putin personligen. De personliga sanktionerna skulle i så fall kunna riktas mot en stor förmögenhet som det finns uppgifter om att Putin har - något som han förnekat. Vita huset har också uppmanat Belarus att inte hjälpa Ryssland vid en eventuell invasion..

SR - 3 timmar sedan

Tre journalister ihjälskjutna på bara två veckor i Mexiko

Tre journalister har mördats sedan årsskiftet i Mexiko, världens farligaste land för utövare av medieyrket.Det senaste offret, Lourdes Maldonado, hade 2019 personligen och offentligt bett presidenten Manuel Lopez Obrador om hjälp då hon fruktade för sitt liv.De senaste fem åren har 66 journalister dödats i Mexiko vilket är fler än i krigsdrabbade länder som Afghanistan och Jemen..

SR - 3 timmar sedan

Missnöje inom S trots framgångar i opinionen

Trots framgångarna i opinionen för S under Magdalena Anderssons enpartiregering väljer en del medlemmar ändå att lämna partiet.”Partiet har gått i en mindre ideologisk hållbar riktning och mer i en auktoritär och nationalistisk riktning”, säger Mattias Irving som nu lämnar S.”Det är en retorik som är så hård att jag inte kan stå för den” säger Mohamed Nuur, välkänd fritidspolitiker i västra Stockholm som nu lämnat S för V..

SR - 3 timmar sedan

Flera länder vill ha kvar Stoltenberg som generalsekreterare

Enligt norska medieuppgifter har flera tunga Natoländer bett generalsekreteraren Jens Stoltenberg att fortsätta när hans mandat går ut i höst.De vill att hans uppdrag förlängs en tredje gång givet det spända säkerhetsläget i Europa.”Jag kommer inte gå in på den processen men jag är tydligt med att jag varit här i åtta år, jag tror det är tid för att andra att ta över”, säger Stoltenberg till Ekot..

SR - 3 timmar sedan

Ryssar nära gränsen: Det är väst som provocerar

I de ryska gränsregionerna mot Ukraina och Belarus är den militära närvaron märkbar.Samtidigt tror de flesta som vår korrespondent pratat med inte på någon rysk offensiv –snarare hävdar många, är det väst som provocerar fram konflikten.”Jag förstår inte varför ukrainarna har bestämt att det är Ryssland som är skyldig till allt”, säger konstläraren Maria Jermakova i Klimovo..

SR - 3 timmar sedan

Cyberattack mot Nobelprisets webbsidor

Nobelprisets webbsidor i Sverige och Norge utsattes på Nobeldagen den 10 december 2021 för en cyberattack, som kunde avvärjas.Det var en belastningsattack under prisceremonierna. Polisanmälningar har nu gjorts i båda länderna.

SR - 4 timmar sedan

Mest stöd till allmänna laddare i norr

Statens stöd till elbilsladdare på offentliga platser har betalats ut ojämnt över landet, visar en kartläggning Ekot gjort tillsammans med P4-kanaler.46 kommuner har inte mottagit något stöd till offentliga laddställen som kan finnas vid vägar eller i parkeringshus, tillgängliga för alla.Norrbotten är det län som fått mest per invånare, medan Uppsala län fått minst..

SR - 5 timmar sedan

Hundratals fall av misstänkt fusk med coronastöd utreds

Det pågår just nu ett par hundra brottsutredningar kring misstänkt fusk med de olika ekonomiska coronastöden till företag.När det gäller fusk med omställningsstödet pågår runt 70 förundersökningar och åtal har lämnats in i ungefär tio ärenden.När det gäller korttidspermitteringar pågår runt 170 förundersökningar om bedrägeri, men det finns ingen statistik på hur många åtal som har väckts, enligt Åklagarmyndigheten..

SR - 10 timmar sedan

Många saknas efter båtolycka utanför Florida

39 personer saknas efter att en båt kapsejsat utanför Floridas kust uppger den amerikanska kustbevakningen.En man som klängt sig fast på den kapsejsade båten har räddats. Enligt honom lämnade båten Bahamas i lördags och drabbades av ett oväder.

SR - 11 timmar sedan

SD kritiska till avsatta fackordföranden: ”Väldigt anmärkningsvärt”

Sverigedemokraterna är kritiska till IF Metalls beslut om att avsätta den aktive Sverigedemokratiska politikern Ulf Karlström som ordförande för en fackklubb på SSAB i Luleå.Det var i december som Ulf Karlström valdes till ordförande för en av IF Metalls fackklubbar på stålverket SSAB i Luleå, och sedan dess har utnämning kritiserats eftersom Ulf Karlström även är aktiv som SD-politiker och sitter med i socialnämnden i Luleå för SverigedemokraternaHör Magnus Persson, arbetsmarknadspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.