Cornucopia > Ekonomi

Monday, 15 August, 02:53

Cornucopia - 01 dec 21 kl. 16:53

Skulle du själv klara de krav du ställer på regeringens ministrar?Flera av ministrarna i Anderssons (S) nya regering uppvisar en tveksam vandel, av en art som visar att de verkar olämpliga som ministrar och rent av kan vara säkerhetsrisker. Samtidigt är det intressant att se om man som kritiker till detta själv klarar de krav man ställer på våra politiker.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Anderssons, Lite, Rosenbad, Första, Reinfeldt, Stefan, Metoo, Det, Kronofogden, Säpos, Musts, Kreml, Serbien, Must, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skulle du själv klarade , kravdu , ställer, regeringens ministrar

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 9 timmar sedan

SBAB och Booli: Solceller höjer värdet på huset med installationskostnaden – noll återbetalningstid

SBAB och Booli har gjort en analys av solcellsutrustade villor sålda under perioden 2018 – 2022. Slutsatsen är att priset på villan ökar med lika mycket som kostnaden för solcellsinstallationen och man behöver alltså inte oroa sig över återbetalningstid, utan behöver bara räkna på avkastning av kapital som med dagens elpriser ligger runt 20 % om året. Solceller SBAB skriver: “Trots att statistiken endast sträcker sig från 2018 och framåt har vi kunnat göra en statistisk värdering som visar att installation av solceller höjer värdet på ett hus med i genomsnitt 135 000 kronor.

Cornucopia - 16 timmar sedan

UPPDATERAS: Antonovskijbron bombad igen – Ryssland sätter upp falsk insamlingsfond för Ukraina – fortsatta ryska anfall slogs tillbaka

Antonovskijbron utanför Cherson bombades i natt igen utan att ryskt luftvärn kunde hindra detta. Den ukrainska underrättelsetjänsten meddelar att Ryssland sätter upp en falsk insamlingsfond för Ukraina och planerar att sprida denna i sociala medier för att misskreditera president Zelensky. Den riktiga fonden heter United 24 och hittas här.

Cornucopia - Igår: 14:24

Timmätning – fick halva elpriset i juli via solkraft och elbilsladdning

Detta artikel är publicerad i samarbete med Solkraft Sverige, som installerat våra två solkraftanläggningar på totalentreprenad . Via timspotavtalet för elen fick jag halva priset på elen per kWh i juli månad, tack vare framför allt solkraft dagtid när elen är dyr och elbilsladdning nattetid när elen varit billig på gränsen till gratis. Inköpt el ex moms gick på 50 öre per kWh i kontrast mot rörlig månadspris hos Vattenfall på 101 öre.

Cornucopia - Igår: 11:05

UPPDATERAS: Möjlig början på ukrainskt genombrott på Chersonfronten – sista bron klippt – fortsatta ryska terrorbombningar

Eventuellt kan vi sett en början på ett ukrainskt genombrott på Chersonfronten på östra sidan om ån Inhulets. Ukraina ska klippt den sista bron över dämmet vid Nova Kakhovka. Ryska terrorbombningar av civila mål i Ukraina fortsätter.

Cornucopia - I förrgår: 18:31

Recension av Kungshjärta från BTJ – “spännande uppföljare”

Artikeln innehåller betallänkar för Adlibris och Bokus Bibliotekstjänst BTJ har skrivit en fin och seriös recension av Kungshjärta, som kallar boken för en spännande uppföljare. Och tydligen var boken #1 mest sålda skönlitterära bok i Sverige härom veckan upp från #7, vilket jag missade. Förra veckan hade den halkat ner till #2.

Cornucopia - I förrgår: 10:36

UPPDATERAS: Något lugnare strider – fortsatta terrorbombningar mot Ukraina – 98% av ukrainarna tror på seger

Gårdagens strider var något lugnare i Donbasutbuktningen och ryska försök till anfall slogs tillbaka. Ryssland fortsätter sina terrorbombningar mot den ukrainska civilbefolkningen, men två kryssningsrobotar sköts ner utanför Charkiv. 98% av ukrainarna tror nu ukrainsk seger i kriget och 91% stöder president Zelensky.

Cornucopia - I förrgår: 08:33

Svensk inflationökning pausar – men matpriser upp 13.5% – rekordhöga elpriser idag – blandade börser på fredagsmorgon i Asien

Likt i USA pausade ökningarna i inflationen i Sverige under juli, men priserna på mat fortsätter upp med en årstakt på 13.5%. Elpriserna är idag rekordhöga i SE4 Skåne och elen har aldrig förr varit så dyr.

Cornucopia - 11 aug 22 kl. 21:07

Kungshjärta – ljudboken, e-boken och strömningstjänsterna

Artikeln innehåller betallänkar för Storytel, Bookbeat, Nextory, Adlibris och Bokus. Jag får många frågor om när Kungshjärta kommer som ljudbok, respektive när boken kommer som e-bok till Nextory. Vi var tvungna att skaffa en ny inläsare av ljudboken så den är försenad till slutet av augusti.

Cornucopia - 11 aug 22 kl. 18:12

Foton: Bilfria Jakriborg i Staffanstorps Hjärup

Jakriborg är en bilfri stadsdel i kommunen Staffanstorps tätort Hjärup, som är utformad som en befriande konsekvent pastisch på en medeltida hansastad. Det finns olika kritik mot området, som helt består av hyresrätter, men men kan väl konstatera att bilfri bara betyder att man parkerar sina bilar utanför, trots att stadsdelen ligger alldeles intill Hjärups pendeltågstation. Gatulivet lyser också med sin frånvaro, så stadsdelen upplevs som både bil- och fotgängarfri.

Cornucopia - 11 aug 22 kl. 10:41

UPPDATERAS: Fortsatt stora ryska förluster – terrorbombningar över hela Ukraina – rysk försvarsindustri kan inte leverera exportorder

Ryssland fortsättera att anfalla i Donbasutbuktningen men tog stora förluster. Terrorbombningar har skett mot bland annat Dnipro, Vinnytsia, Charkiv och Nikopol. Den ryska försvarsindustrin får allt svårare att leverera sina exportorder, dels på grund av sanktioner och dels på grund av att man behöver skicka materiel till kriget i Ukraina.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.