PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 17 January, 18:02

PrivataAffärer - 01 dec 21 kl. 15:39

AFV: Två IPO:s att tecknaI en analys pekar AFV på att det finns en del utestående frågetecken i Adtraction men att tidningen ändå lutar att aktien kan vara värd att teckna. Adtraction värderas till omkring 20 gånger rörelseresultatet på rullande tolv månader, vilket exempelvis kan jämföras med Tradedoublers 11 gånger. Skillnaden är stor men kan mycket väl vara motiverad givet att Tradedoubler inte växt alls senaste fem åren och verkar ha en del problem med legacy i sin plattform, skriver tidningen. ”Om Adtraction fortsätter växa som vi tänker oss kommer bolaget växa in i värderingen kommande år. Då blir sannolikt även aktien bra.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
AFV, IPO, Adtraction, Tradedoublers, Tradedoubler, Affärsvärlden, First North, Case Group, Nasdaq First North, Case, Stefan Edberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AFV, Två, IPO:satt , teckna

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

BofA: Kronan under press 2022

”Riksbankens duvaktiga hållning är fortfarande huvudorsaken till vår fortsatta ‘baisse”-hållning för kronan: marknaden förväntar sig att Riksbanken kommer att höja räntorna så snart som i år och cirka två gånger till nästa år, men vi ser inga höjningar i horisonten,” enligt Bank of America. Riksbanken ser det nuvarande pristrycket som övergående, och anser att högre energipriser och utbudsstörningar förklarar det mesta av inflationsökningen, framhåller storbanken. Bank of America spår att kronan ska handlas kring 10:20 mot euron och kring 9:27 mot dollarn i år.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Elpriserna stiger igen efter helgens rea

Elpriset fortsätter att åka berg-och-dalbana. Söndagens dygnsmedelpris låg på 18,9 öre per kWh i den södra halvan av landet vilket var den lägsta noteringen hittills i år. Ännu billigare är det i norra delarna av landet på måndagen då en kWh kostar 17,7 öre.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Här är aktierna som stått emot börsturbulensen

Allra bäst har det gått för MultiQ som stigit drygt 60 procent. Den 10 januari lade Vertiseit ett bud på MultiQ vilket fick fick aktien att rusa. Tvåa på listan är Viking Supply Ships som stigit 25,5 procent utan några bolagsspecifika nyheter.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Hemnet: Rekordmånga kan tänka sig köpa nyproduktion

”Det är inte så stora förändringar, men andelen som kan tänka sig att köpa nyproduktion ökar till en rekordnivå samtidigt som andelen som inte kan tänka sig att köpa nyproduktion minskar”, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg till Nyhetsbyrån Direkt. I januari svarar 44 procent ja på frågan om de kan tänka sig att köpa en nyproducerade bostad, medan 31 procent säger nej. Det är den högsta andelen ja-svar och den lägsta andelen nej-svar sedan Hemnet började ställas frågan halvårsvis i januari 2019.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Analytiker: Begränsad ekonomisk inverkan från Ukrainakonflikten

De konstaterar att de inte är några politiska experter men att det tycks som om den ryska truppsammandragningen vid Ukrainas gräns och det höjda tonläget snarare syftar till att tvinga fram eftergifter från USA och Nato än förebåda en invasion. Sammanbrotten av samtalen och hoten om att skydda sitt nationella intresse gör ändå att spänningarna kan öka och striktare sanktioner introduceras. Den ryska ekonomin befinner sig i ett bättre läge att hantera sanktioner nu än den var 2014, då sanktioner infördes som svar på annekteringen av Krimhalvön.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Nordea höjer Beijer Ref till köp

Det långsiktiga caset i Beijer Ref är tilltalande, enligt banken, som bland annat lyfter fram att de marginalåtgärder som styrelsen och EQT vidtagit sannolikt kommer börja ge effekt under det innevarande året. Marginalen väntas stärkas från 2020 års nivå om 7,4 procent till 10,5 procent 2023. EQT övertog rollen som största ägare i Beijer Ref i slutet av 2020 då riskkapitalbolaget köpte den före detta ägaren Carriers hela innehav, varpå det möblerades om i styrelsen för Beijer Ref.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Stora Placeringskvällen i Stockholm 14 februari

På scen finns bland annat experter från DNB, Spiltan Fonder, Catella, Lancelot, Atlant Fonder, Humle, TIN Fonder och Coeli Global Select. Kvällens moderator är Weje Sandén.  Under pausen kan du passa på att stifta närmare bekantskap med utställarna.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

DNB höjer byggsektorn till övervikt

Vitboken tyder på ett EU för första gången siktar in sig på reglering av befintligt bestånd, tidigare har fokus legat på nybyggen. ”Vi räknar med att det leder till högre investeringsbehov för fastighetsägare. Vi tror samtidigt att kraven som föreslås för de sämsta 15 procenten bara är ett första steg i att förbättra energikonsumtionen i befintliga tillgångar”, skriver DNB.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Christian Berner vinstvarnar

Ebita-resultatet för kvartalet beräknas uppgå till -4,5 miljoner kronor att jämföra med 9,5 miljoner kronor motsvarande period året före. Enligt Christian Berner är det främst två faktorer som gör resultatet lägre. Den ena är en avsättning för avgångsvederlag till den avgående koncernchefen om 7,5 miljoner kronor, en post av engångskaraktär som enligt bolaget saknar kassaflödespåverkan i fjärde kvartalet utan betalas ut löpande.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Här är måndagens aktierekar

Pareto Securities inleder bevakning av Signup med rekommendationen köp. Riktkursen är 118 kronor. Aktien stängde på fredagen på 101 kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.