SvD > Opinion

Thursday, 11 August, 19:10

SvD - 01 dec 21 kl. 11:15

”Sten Svensson förleder läsarna”Sten Svensson försöker sabotera en konstruktiv diskussion om svensk skola genom att förleda läsarna om forskningens metod och slutsatser. Det skriver Svenskt Näringslivs Magnus Wallerå i en replik..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Svensson, Svenskt Näringslivs Magnus Wallerå

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sten, Svensson, förleder, läsarna

Fler nyheter från SvD

SvD - 23 timmar sedan

”Svensk fotboll är på väg att bli frånåkt”

Fotboll på både dam- och herrsidan behöver bättre förutsättningar att utveckla spelare. Det krävs ett bättre samarbete som fokuserar på talangutveckling, skriver Robert Falck, ordförande för AIK Fotboll. .

SvD - I förrgår: 19:45

”Arbetslösa måste kunna få verkligt stöd”

Arbetsförmedlingens verksamhet är idag en katastrof för arbetslösa med funktionsnedsättning. Nuvarande verksamhet löser inga problem och resultatet är förödande, skriver debattörer. .

SvD - I förrgår: 10:27

”Liberaler visar tydligt förakt mot kristen tro”

Om Liberalerna får som man vill är religionsfriheten i Sverige hotad. Svaret från liberala politiker visar att de inte förstår religionens roll i en människas liv, skriver Daniel Ringdahl i en slutreplik. .

SvD - I förrgår: 14:56

”KD-förslag riskerar människors tillit”

Svensk medicinsk forskning är i framkant för att människor vågar dela med sig till forskning om datan är väl skyddad. Om vi ger polis tillgång till våra biobanker kommer många att lämna dem, skriver Katarina Stensson. .

SvD - Igår: 19:45

”Kriget tvingar Tyskland till självrannsakan”

Att Ryssland invaderade Ukraina har satt ljuset på tysk politik, historiskt och framåt. Historieprofessor Hans-Åke Persson lyfter fram olika sätt att se på Tysklands ansvar..

SvD - 05 aug 22 kl. 08:37

”Vinst är en förut­sättning för utveckling”

Den retorik som skolministern använder döljer skolans verkliga problem. Det skriver Ann-Marie Begler och Håkan Sörman, Academedia, i en slutreplik. .

SvD - 05 aug 22 kl. 19:45

”Inflationens orsaker behöver nyanseras”

Inflationen beror inte bara på krig och pandemi utan ännu mer på att det under många år skapats en enorm ökning av penningmängden. De höga skulderna har skapat en enorm skevhet, skriver Micael Hamberg. .

SvD - 06 aug 22 kl. 11:14

”Det handlar enbart om jaktfrågan”

Miljöorganisationerna drar hela talerätten över en kam, och menar felaktigt att det handlar om alla miljöbeslut. Men beslutet gäller licens- och skyddsjakt, skriver företrädare för KD i en replik. .

SvD - 06 aug 22 kl. 19:45

”Sverige behöver en rakryggad ledare”

Vem har förmågan att ta Sverige genom den tid av oro och osäkerhet vi har framför oss? Moderaternas Ulf Kristersson har svajat gång på gång, skriver S-politikerna Tobias Baudin och Lina Axelsson Kihlblom. .

SvD - 07 aug 22 kl. 13:59

”Amnestys kritik är helt verklighets­frånvänd”

I ett moraliskt perspektiv har Ryssland inte samma rättigheter som Ukraina i det pågående kriget. Amnesty undergräver sin egen trovärdighet när man klandrar Ukraina, skriver professor Per Bauhn. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.