Expressen > Nyheter

Monday, 24 January, 11:14

Expressen - 30 nov 21 kl. 10:56

Första transperson att bli minister i regeringenLina Axelsson Kihlblom (S) blir skolminister i Magdalena Anderssons nya regering. Hon är den första transpersonen som blir minister i Sverige. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Axelsson Kihlblom, Magdalena Anderssons, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Första transpersonatt bli , ministeri , regeringen

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Skandinavien drabbat av ny omikronvariant

Den nya omikronvarianten BA.2 börjar få fäste i Sverige.Enligt Magnus Gisslén kan uppemot tio procent av alla omikronfall i Sverige komma från undervarianten.

Expressen - 1 timme sedan

MORGONENS NYHETER: Tre nyheter i korthet

”Extremt graverande” bevis angående ”partygate” kan tvinga Boris Johnson att avgå som premiärminister.■■■Nya Omikron står för 10 procent av alla fall i Sverige. ■■■USA:s upptrappning i Ukraina – börjar evakuera personal från ambassaden samt skickar amerikanska soldater till andra Nato-länder i europa.

Expressen - 1 timme sedan

Handelsbanken höjer bolåneräntorna

Handelsbankens bolåneinstitut Stadshypotek höjer både rörliga och fasta boräntor, skriver storbanken i ett pressmeddelande..

Expressen - 2 timmar sedan

5 000 sopstationer skrotas: ”Systemet kommer krascha”

De närmaste åren ska Sveriges 5 000 återvinningsstationer avvecklas, rapporterar Ekot.Dagens system kommer att ersättas med bostadsnära uppsamlingskärl.– Grejen är att hela det systemet vi har håller på att krascha, säger Anders Grönvall, statssekreterare i Miljödepartementet..

Expressen - 3 timmar sedan

Advokatbyrå stoppad från mordfall

En advokatbyrå kopplades bort från ett mordfall då åklagaren larmade om jäv.Enligt åklagaren var en av advokaterna i fallet nära anhörig till en person som hjälpte en mordmisstänkt fly landet, rapporterar Aftonbladet.– Jag hade ingen information om att det fanns misstanke mot någon i min familj, säger advokaten enligt tidningen..

Expressen - 3 timmar sedan

Tagit del av ”extremt fördömande bevis”

Boris Johnson har pressats hårt efter ”partygate” och flera kräver hans avgång.Nu har andra ständige sekreterare, Sue Gray, tagit del av ”extremt fördömande” bevis från poliser som var i tjänst under tiden för sammankomsten på Downing Street. – Om Boris Johnson fortfarande är premiärminister i slutet av veckan, skulle jag bli mycket förvånad, säger en källa till The Telegraph..

Expressen - 3 timmar sedan

Inbrott på Coop – tre unga pojkar gripna

Vid 02:17 under natten till måndagen kom larmet om inbrott på Coop i Lilla Edet. Bland annat hade gärningsmännen fått med sig rakblad och snus. Tre unga pojkar kunde gripas för inbrottet.

Expressen - 4 timmar sedan

Kritiken i Norge: Bror till efterlyst taliban på besök

En av de talibaner som ingår i delegationen som nu befinner sig i Norge har polisanmälts. Det rör sig om Anas Haqqani – som ingår i det brutala Haqqani-nätverket..

Expressen - 4 timmar sedan

Åsas kamp för sina söner – får inte livsviktig medicin

Åsa Welinders två söner går en kamp mot den obotliga sjukdomen cystisk fibros.För två år sedan kom en medicin som hade gett pojkarna en helt ny vardag.Men Tandvårds- och läkemedelförmånsverket, TLV, säger än så länge nej.

Expressen - 4 timmar sedan

Bidens plan: Skicka soldater till Europa

Tusentals amerikanska soldater kan komma att skickas till andra Nato-länder i Europa, uppger regeringsanställda för New York Times.Totalt kan det röra sig om mellan 1 000 och 5 000 soldater – men ännu fler kan skickas vid behov.USA har samtidigt meddelat att de skickar hem anhöriga till personal på ambassaden i Kiev.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.