PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 24 January, 12:03

PrivataAffärer - 30 nov 21 kl. 10:25

Damberg blir ny finansministerMikael Damberg har tidigare varit inrikesminister. Ida Karkiainen och Max Elger blir statsråd i finansdepartementet. De efterträder civilminister Lena Micko och finansmarknadsminister Åsa Lindhagen. Karl-Petter Thorwaldsson blir ny näringsminister, och efterträder Ibrahim Baylan. Annika Strandhäll blir minister för miljödepartementet.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Damberg, Karkiainen, Max Elger, Lena Micko, Åsa Lindhagen, Petter Thorwaldsson, Ibrahim Baylan, Strandhäll

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dambergblir ny , finansminister

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

SHB: Swedish Match åter köpvärd efter minskad skatterisk

”Därför höjer vi tillbaka vår riktkurs till 87 kronor (72)”, skriver Handelsbanken. Banken pekar på tobakssektorns defensiva karaktär och noterar att alla större aktörer handlas på plus mätt från årsskiftet. Bland de aktier som utvecklats starkast finns British American Tobacco med en uppgång på 14 procent.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Handelsbanken höjer bolåneräntorna

Tremånadersräntan höjs med 0,05 procentenheter till 2,39 procent. Tvåårsräntan lyfts med 0,15 procentenheter till 1,89 procent och treårsräntan med 0,20 procentenheter till 1,94 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Onsdagens Fed-besked veckans makrohöjdpunkt

”När flera Fedledamöter nu antingen explicit stöder, eller åtminstone är ‘öppna för’, en räntehöjning i mars så skulle vi räkna med någon typ av bekräftelse om det i uttalandet efter det kommande januarimötet, eller åtminstone när protokollet publiceras tre veckor senare”, skriver Capital Economics i ett kundbrev. De räknar nu med att Fed kommer att höja räntan med fyra gånger 25 punkter i år, och givet att kärninflationen sannolikt kommer ligga kvar väl över 2-procentsmålet väntar de också fyra lika stora räntehöjningar under 2023. Det skulle innebära en något snabbare takt än i Fedledamöternas medianprognos från i december, som pekade mot tre höjningar om 25 punkter både i år och nästa år.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Oncopeptides rusar 40 procent

”Ytterligare granskning och analys av de heterogena data avseende totalöverlevnad från fas-3 studien Ocean och andra relevanta studier, har fått bolaget att ompröva sin tidigare begäran att frivilligt dra tillbaka produkten. Oncopeptides har upphört med marknadsföringen av Pepaxto i USA och har i nuläget inga intentioner att marknadsföra produkten i USA. Oncopeptides har inlett en dialog med FDA för att gå igenom de nya data”, skriver Oncopeptides..

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Här är måndagens köprekar

SEB Equities höjer riktkursen för Nokia till 6,50 euro från 6,40 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Hövdings styrelse ger dubbla signaler om budet

Styrelsen menar dock att budet i och för sig är skäligt ur ett kortsiktigt finansiellt perspektiv och aktieägare med ett mer kortsiktigt perspektiv eller lägre riskbenägenhet bör överväga att acceptera erbjudandet. Den 13 januari lämnade Fosielund ett offentligt uppköpserbjudande på Hövding. Budnivån motsvarar en värdering på 408 miljoner kronor för de utestående aktier som inte redan ägs av Fosielund och dess närstående.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

AFV: Köp Embellence och Ratos

”Vår slutsats är att det finns värderingsstöd i Ratos också utan antaganden kring att förvärvsstrategin leder till en omvärdering”, skriver tidningen och fortsätter: ”De kortsiktigt tveksamma organiska utsikterna är en risk, men Affärsvärlden sätter ett köpråd på aktien”. På risksidan finns Plantasjen som lyft under pandemin men där AFV menar att man bör räkna med lägre vinstsiffror framöver. Tapetbolaget Embellence handlas i dagsläget till 34 kronor, att jämföra med teckningskursen på 42 kronor när bolaget noterades på First North i mars förra året.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Di: 30-procentig uppsida i Fagerhult

”Vi ser att aktien åtminstone bör tillbaka till kursnivån från i höstas, vilket ger en potential på 30 procent”, skriver Di. Di räknar med att Fagerhult i bokslutet som presenteras om en månad kommer att redovisa en vinst på 540 miljoner kronor efter skatt och att vinsten i år fortsätter upp med 15 procent till 620 miljoner. ”Det skulle värdera Fagerhult till 16 gånger årets vinst, vilket är attraktivt sett till vinsttillväxt och de långsiktigt intressanta utsikterna för belysningsbranschen med tanke på taxonomidiskussionerna inom EU och att Fagerhult är tvåa på sin marknad”, heter det i analysen..

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Batljan har köpt halv miljon aktier i SBB

Ilija Batljan är största ägare i SBB. Per årsskiftet kontrollerade han 8 procent av kapitalet och 31,5 procent av rösterna, enligt ägardatatjänsten Holdings.  .

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Hernhag: Börsens mest problemutsatta bolag

Den bästa portföljen är den som följer den eller de aktiestrategier som passar just dig bäst. Bara då vet du att du inte få panik och säljer nära botten, utan kan hålla fast vid sparandet och tro på framtiden. En viktig del i portföljbygget är att undvika bolagen som aldrig presterar över tid.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.