SR > Nyheter

Wednesday, 26 January, 14:58

SR - 30 nov 21 kl. 10:23

Damberg blir finansminister i nya S-regeringenMagdalena Andersson har presenterat sin nya socialdemokratiska enpartiregering.Mikael Damberg blir ny finansminister i regeringen.Jeanette Gustafsdotter blir kulturminister i den nya regeringen. Även Annika Strandhäll, Karl-Peter Thorwaldsson och Max Elger blir nya statsråd..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Andersson, Damberg, Gustafsdotter, Annika Strandhäll, Peter Thorwaldsson, Max Elger

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dambergblir , finansministeri nya , S-regeringen

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Regeringen: Sök upp vårdnadshavare till barn som inte går i förskola

Regeringen föreslår i en lagrådsremiss att kommuner ska vara skyldiga att söka upp vårdnadshavare som har barn som inte går i förskolan det år de fyller tre år.Kommunerna ska också vara skyldiga att reservera plats på förskolor för nyanlända barn, eller barn vars vårdnadshavare bott i Sverige kort tid.Syftet är att stärka barnens språkutveckling och göra dem bättre rustade för skolan..

SR - 1 timme sedan

Blöjor och toapapper väntas bli mycket dyrare

Betydande prishöjningar väntar på produkter som blöjor, toapapper och våtservetter framöver. Det annonserar hygienföretaget Essity.Det beror på kraftigt ökade kostnader för energi, transporter och plast.

SR - 1 timme sedan

Ryska och Ukrainska representanter möts i Paris

Företrädare från Ryssland och Ukraina kommer idag mötas i Paris.Även representanter från Frankrike och Tyskland kommer medverka.Hör Sveriges Radios Rysslandkorrespondent Maria Persson Löfgren..

SR - 1 timme sedan

Regeringen förlänger restriktionerna

De nuvarande covidrestriktionerna och rekommendationerna förlängs med två veckor, meddelar socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndigheten på en presskonferens."Det är en extremt hög smittspridning nu. Vår bedömning är att toppen nås inom de närmaste två veckorna", säger Karin Tegmark Wisell, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

SR - 1 timme sedan

Just nu: Regeringen om restriktioner

Regeringen håller pressträff om coronarestriktionerna.Som Ekot erfarit i förväg så kommer restriktionerna att förlängas.Följ pressträffen här..

SR - 2 timmar sedan

Ekot erfar: Restriktionerna förlängs

Coronarestriktionerna som presenterades i december kommer att förlängas.Det erfar Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach inför Regeringens pressträff som börjar vid klockan ett.Anledningen är framför allt den ökade smittspridningen..

SR - 3 timmar sedan

Regeringen vill stoppa agressiv spelreklam

Regeringen presenterade idag förslag för att stoppa aggressiv spelreklam och förslag för att stoppa olagliga aktörer på den Svenska spelmarknaden. Bland annat vill man göra det förbjudet att främja olovligt spel, exempelvis för de spelare som tecknat upp sig på Spelinspektionens sida Spelpaus som är till för de som känner att de spelat för mycket. Man vill dessutom stärka reklamförbudet för olicensierat spel, exempelvis för aktörer som agerar från annat land med riktar sig till svenska kunder utan att ha svensk licens..

SR - 4 timmar sedan

Lagrådet avstyrker regeringens förslag om hedersförtryck

Lagrådet säger nej till regeringens förslag om att införa ett nytt brott: hedersförtryck.Tanken är att den som begår upprepade brottsliga gärningar mot en person - i syfte att bevara eller återupprätta en persons eller släkts "heder" ska kunna dömas för hedersförtryck till fängelse i minst ett år.Men enligt de höga juristerna i Lagrådet är konstruktionen och straffskalan inte rimlig..

SR - 4 timmar sedan

Danmark väntas slopa restriktionerna – trots rekordhög smitta

Mycket tyder på att Danmark slopar samtliga coronarestriktione.Detta samtidigt som landet har rekordmånga nya coronasmittade.– Det kommer med stor sannolikhet ett beslut senare i dag om att samtliga restriktioner slopas från och med på måndag, säger Sveriges Radios Danmark-korrespondent Samuel Larsson..

SR - 5 timmar sedan

Statsministern kallar till nytt partiledarmöte om krisen i Ukraina

I eftermiddag ska statsministern träffa partiledarna för att diskutera det säkerhetspolitiska läget efter Rysslands aggressioner mot Ukraina och krav på begränsningar av Nato.Det är den andra mötet på två veckor.Centerpartiets partiledare Annie Lööf har tidigare kritiserat regeringen för bristfällig och knapphändig information angående Ukraina-krisen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.