SR > Nyheter

Thursday, 11 August, 19:34

SR - 30 nov 21 kl. 10:23

Damberg blir finansminister i nya S-regeringenMagdalena Andersson har presenterat sin nya socialdemokratiska enpartiregering.Mikael Damberg blir ny finansminister i regeringen.Jeanette Gustafsdotter blir kulturminister i den nya regeringen. Även Annika Strandhäll, Karl-Peter Thorwaldsson och Max Elger blir nya statsråd..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Andersson, Damberg, Gustafsdotter, Annika Strandhäll, Peter Thorwaldsson, Max Elger

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dambergblir , finansministeri nya , S-regeringen

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Ryssland om Lettlands terrorklassning: ”Främlingsfientligt”

Parlamentet i Lettland klassar Ryssland som statlig terrorfinansiär och beskriver också Rysslands attacker mot civila i Ukraina som terror.I uttalandet uppmanar Lettland också EU att stoppa visum för ryska och belarusiska medborgare som vill resa in i unionen.Ryssland fördömer Lettlands resolution och talespersonen för det ryska utrikesministeriet kallar det för främlingsfientligt, rapporterar Reuters..

SR - 45 minuter sedan

Nya beskjutningar av kärnkraftverket Zaporizjzja

Nu kommer uppgifter om att det ukrainska kärnkraftverket Zaporizjzja återigen beskjutits. Både Ukraina och Ryssland bekräftar att det har skett tio nedslag mot verkets administrativa delar och mot en brandstation. Men vad gäller vem som sköt, skiljer sig meningarna åt.

SR - 1 timme sedan

Energikrisen: Scholz tror inte på oroligheter till hösten

Rysslands krig mot Ukraina och farhågor för sociala oroligheter i Tyskland till följd av stigande levnadsomkostnader var de dominerande ämnena när förbundskansler Olaf Scholz höll en nära två timmar lång presskonferens i Berlin idag.Scholz tror inte att det kommer att bli oroligt i Tyskland till hösten på grund av höga elpriser. Han är övertygad om att de sociala skyddsnäten kommer att fånga upp de svagaste i samhället, rapporterar Sveriges Radios utsända Daniela Marquardt.

SR - 2 timmar sedan

Svenska experter: Uppvärmt kylvatten ett hanterbart problem

I sommar har franska reaktorer stoppats, på grund av att kylningen brister då floder blir för varma.I Sverige kan kärnkraftverken också påverkas även om den risken är liten. Det säger Jan Hanberg som är kärnsäkerhetsexpert vid Strålsäkerhetsmyndigheten.

SR - 2 timmar sedan

Här har Sjukvårdspartiet minskat administrationen – för att rädda vården

Flera regionala sjukvårdspartier vill skära i administrationen för att klara ekonomin, och det som styr i Region Norrbotten uppger att 400 administrativa tjänster sparats in.Nationella vårdkompetensrådet såg i en analys av coronapandemin att administration fick stå tillbaka till förmån för kärnverksamheten.“Det ser jag som en del i lösningen på vårdens utmaningar”, säger Ann-Marie Wennberg Larkö, ordförande i rådet och sjukhusdirektör för Sahlgrenska..

SR - 2 timmar sedan

Efter toppmötet i Köpenhamn – Ukraina får ytterligare stöd

Idag hölls ett toppmöte i Köpenhamn mellan flera allierade länders försvarsministrar. De diskuterade bland annat ytterligare stöd till Ukraina med anledning av den ryska invasionen.”Det nya nu är att vi tittar på produktion, minröjningskompetensprojekt och övning av ukrainska medborgare”, säger Sveriges försvarsminister Peter Hulqvist, som inte utesluter fler vapenleveranser till Ukraina.

SR - 2 timmar sedan

Kosovos premiärminister varnar för ny konflikt med Serbien

Kosovos premiärminister varnar för ökade spänningar och en möjlig konflikt med Serbien i en intervju med nyhetsbyrån Reuters. ”Jag säger inte att Serbien kommer attackera oss den här veckan eller nästa men det vore totalt oansvarigt att utesluta ökade spänningar och nya konflikter med tanke på Belgrads aggressiva politik”, säger Kosovos premiärminister Albin Kurti till Reuters. Serbiens president och Kosovos premiärminister väntas mötas i Bryssel nästa vecka efter att EU bjudit in de båda parterna till samtal i hopp om att minska spänningarna mellan länderna..

SR - 3 timmar sedan

Stopp för tågtrafiken på Norra Bohusbanan

Just nu är det stopp för tågtrafiken mellan Hällevadsholm och Munkedal i samband med att en personbil rullade ut på spåret i Hällevadsholm som tåget körde på. All tågtrafik mellan Uddevalla och Strömstad berörs.Räddningstjänst är på plats.

SR - 4 timmar sedan

Rekordhögt elpris väntas i morgon

Elpriset stiger och det gäller särskilt i elområde 4 i södra Götaland. I morgon kommer priset att stiga från dagens 2 kronor och 93 öre per kilowattimme till 4 och 47, enligt den nordiska elbörsen Nordpol. Det är det högsta priset hittills och slår toppnivån i december.

SR - 5 timmar sedan

Poliovirus upptäckt i London – barn erbjuds förstärkt skydd

I London ska alla barn mellan 1 och 9 år erbjudas en påfyllnadsdos av poliovaccin, efter att viruset hittats i avloppsvatten över 100 hundra gånger i år. Man hoppas kunna vaccinera 1 miljon barn inom en månad. Än så länge har inga sjukdomsfall upptäckts men myndigheterna oroas av att viruset ser ut att spridas i områden med låg vaccinationstäckning.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.