Expressen > Opinion

Saturday, 29 January, 10:37

Expressen - 29 nov 21 kl. 15:59

Vindkraften driver oss mot systemkollapsVindkraft löser inget, oavsett om den är på land eller till havs – den förvärrar problemen med elnätet.Större delen av Europa var extremt nära total systemkollaps i september, skriver Jan Blomgren, professor i kärnfysik..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Europa, Jan Blomgren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vindkraften, driveross mot , systemkollaps

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 timmar sedan

Elever behöver regler – inte värdegrunds-fluff

I regeringens nationella plan understryks vikten av ordningsregler i den svenska skolan. Ändå blir det ramaskri när sådana regler upptäcks och dessa understryker att eleven inte bara har rättigheter, skriver Ann Heberlein och Anna-Karin Wyndhamn..

Expressen - 17 timmar sedan

Inför obligatorisk förskola med svensktalande personal

Regeringen går i rätt riktning men är alldeles för försiktig. Det räcker inte att skicka ett brev med ett ”erbjudande” om förskola i de mest segregerade områdena i Sverige. Vad som krävs är att den allmänna förskolan görs obligatorisk från i alla fall fem års ålder, skriver Fredrik Malm (L)..

Expressen - Igår: 05:45

LO:s miljoner till S stinker korruption

LO misshandlar löntagare som gärna vill vara med i facket, men som inte vill finansiera Socialdemokraterna.Att någon ger 50–60 miljoner kronor till ett politiskt parti inför ett val är exceptionellt. Ytterst är det tilliten till de politiska partiernas integritet och våra demokratiska institutioner som utmanas, skriver Gunnar Strömmer (M)..

Expressen - Igår: 16:56

Strandhäll om slutförvaret: Befintlig kärnkraft säkras

”Du kan inte undgå morgondagens ansvar, genom att undvika det idag” sade Abraham Lincoln. Det gäller även Sveriges kärnavfall. I dag har regeringen fattat ett historiskt beslut.

Expressen - I förrgår: 05:45

Vi måste hålla ögonen på judehatets nya avarter

För att hedra historien måste vi vara vaksamma inför samtidens nya former av judehat, skriver Lisa Bjurwald och Stefan Krakowski på Förintelsens minnesdag..

Expressen - I förrgår: 17:00

Så vill SD ta krafttag mot skuggsamhället

Att det bor tiotusentals illegala migranter i Sverige är en direkt säkerhetsrisk och göder det utanförskap som i sin tur utgör grogrund för grov kriminalitet. Det är därför avgörande att vi snarast stärker systemen för att identifiera, spåra upp och utvisa illegala migranter, skriver Jimmie Åkesson och Ludvig Aspling (SD)..

Expressen - 26 jan 22 kl. 05:45

Här är 2021 års värsta skatteslöseri

Förra årets värsta skatteslöseri har utsetts: 150 miljarder kronor från Sverige till EU:s coronafond. Mottagare av stödet är vanvårdade ekonomier vars problem inte på något sätt är sprungna ur pandemin.Är mer bidragscirkus i EU den bästa användningen av våra skattepengar?

Expressen - 25 jan 22 kl. 17:16

Kritiken är rent trams – fler skolor borde ha klädregler

Ni får gärna kalla mig konservativ, men kritiken mot Engelska skolans klädregler är trams.IES är långt ifrån ”medeltida” utan snarare en fyr i ett annars kompakt mörker som präglar svensk skola, skriver Rebecca Weidmo Uvell..

Expressen - 25 jan 22 kl. 05:45

Illegal tv och piratkopiering tränger undan 71 000 jobb

Många hushåll i Sverige strömmar illegal tv, köper piratkopierade produkter, eller laddar ned dataspel illegalt. Det kan låta harmlöst, men resultatet är att 71 000 jobb trängs undan, att 17 miljarder kronor i skatteintäkter uteblir och att miljarder kronor årligen går till den organiserade kriminaliteten, skriver Nima Sanandaji och Sara Lindbäck..

Expressen - 24 jan 22 kl. 17:38

S schabblar än en gång bort svenska intressen

Turerna kring Socialdemokraternas hantering av kärnkraften kopplad till EU:s taxonomi fortsätter. Det är djupt olyckligt då det är ett av Sveriges främsta energislag, skriver Tomas Tobé och Jessica Polfjärd (M)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.