Expressen > Opinion

Thursday, 11 August, 18:56

Expressen - 29 nov 21 kl. 15:59

Vindkraften driver oss mot systemkollapsVindkraft löser inget, oavsett om den är på land eller till havs – den förvärrar problemen med elnätet.Större delen av Europa var extremt nära total systemkollaps i september, skriver Jan Blomgren, professor i kärnfysik..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Europa, Jan Blomgren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vindkraften, driveross mot , systemkollaps

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

M:s klimatförnekande följe skadar Sverige

Företrädare för M och SD sprider konspiratoriska inlägg om klimatet i sociala medier. Om vi får en regering där klimatförnekare får vara med och bestämma kommer vi inte klara klimatomställningen, skriver Annika Strandhäll, klimat- och miljöminister (S)..

Expressen - 4 timmar sedan

Slöseri att nyanlända ingenjörer inte anställs

Nyanlända ingenjörer har svårt att få jobb i Sverige – trots att arbetsgivarna skriker efter ingenjörer. Det är ett stort slöseri. Arbetsgivarna behöver införa mentorprogram för att få fler i arbete, skriver Ulrika Lindstrand, förbundsordförande på Sveriges ingenjörer.

Expressen - 12 timmar sedan

Ygemans förslag för tankarna till statlig rasism

Integrationsminister Anders Ygeman har inspirerats av Danmark och vill klassificera befolkningen som ”nordisk” och ”utomnordisk”. Förslaget för tankarna till en statlig rasism som skulle cementera etniska klyftor i stället för att bekämpa dem, skriver tio forskare inom migrations- och integrationsfrågor.  .

Expressen - Igår: 16:00

SD:s vitbok kommer att bli utskrattad

I måndags avslöjades att författaren till SD:s vitbok, Tony Gustafsson, själv varit medlem i partiet. Gustafsson tycks ha gjort ett gediget och opartiskt jobb, men avslöjandet är ändå genant för Sverigedemokraterna. Skratt är ibland värre än kritik, skriver författaren Dan Korn..

Expressen - Igår: 06:00

Naivt med låga straff för gängkriminella

De flesta gängkriminella som dömts för brott fortsätter att råna, våldta och mörda. Men en brottsling kan åtminstone inte begå nya brott inifrån fängelset, skriver Fredrik Kärrholm (M) i en replik till advokaten Abraham Zeito. .

Expressen - I förrgår: 17:00

Vi måste våga prata om hederskultur bland romer

Två söner misstänks ha kört ihjäl sin mamma på Hisingen i Göteborg. Men i stället för att diskutera hedersförtryck har debatten till stor del handlat om risken för att stigmatisera romer. Beröringsskräck får aldrig göra så att vi går vi miste om att rädda liv, skriver Sara Mohammad på riksorganisationen GAPF..

Expressen - I förrgår: 06:00

Vi måste markera mot Kina nu – annars är det för sent

Kommunistpartiet i Kina ser Taiwan på samma sätt som Putin ser Ukraina – som ett hot. Världen reagerade alldeles för sent på Putinregimens brottslighet. Vi får inte göra om samma misstag med Kina, skriver Gunnar Hökmark, ordförande för tankesmedjan Frivärld..

Expressen - 08 aug 22 kl. 17:00

Amnesty hjälper Putin att rättfärdiga sina brott

Trots Rysslands fruktansvärda brott väljer Amnesty International att släppa en rapport som anklagar Ukraina för att sätta civila i fara. Den ukrainska befolkningen och dess militär gör allt för att rädda sin nation, samtidigt som den ryska regimen använder rapporten för att rättfärdiga sina brott, skriver Fredrik Malm (L)..

Expressen - 08 aug 22 kl. 06:00

Så slösade regeringen bort dina klimatpengar

Klimatångestterapi, avfallsarkitektur och mobilappar. Socialdemokraterna och Miljöpartiet har lagt miljoner av skattebetalarnas pengar på löjeväckande tramsåtgärder, skriver Ellen Gustafsson och Johanna Trapp på Timbro..

Expressen - 07 aug 22 kl. 06:45

Naivt att tro att höga straff löser kriminaliteten

Livet som advokat är inte glamouröst. Dödsoffren finns överallt i dagens Sverige. Men att fokusera på höga straff och hårda tag är förrädiskt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.