SvD > Opinion

Wednesday, 26 January, 09:22

SvD - 29 nov 21 kl. 14:15

”Svenskt Näringsliv illa ute i skoldebatten”Det är uppseendeväckande att de fristående skolorna inte presterar bättre med sina extremt goda förutsättningar. Vad beror det på? Det är den frågan Svenskt Näringsliv borde ställa sig, skriver Sten Svensson..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Näringsliv, Svenskt Näringsliv, Sten Svensson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskt, Näringsliv, illa, utei , skoldebatten

Fler nyheter från SvD

SvD - 13 timmar sedan

”SD vill flytta pengar från unga till äldre”

Att höja avgiften till pensionssystemet retroaktivt strider mot grundläggande rättviseprinciper och innebär permanent högre utgifter med 20 miljarder per år. Det skriver Jacob Lundberg och Benjamin Dousa, Timbro. .

SvD - 16 timmar sedan

”Moderaternas avgifter på Skurubron är en usel idé”

Med precision undviker M-politikerna i Nacka och Värmdö att nämna sina partiers egna ansvar för avgifterna på Skurubron och att det är Moderaterna som ensidigt valt att införa dem. Det skriver S-politiker i en replik. .

SvD - Igår: 20:15

”Könsblindhet skadar arbetet med gängfrågan”

För ett framgångsrikt arbete med gängfrågan är det nödvändigt att fokusera på manlighetens betydelse för såväl rekryteringen och livet i gängen som för exitprocessen, skriver tre forskare. .

SvD - I förrgår: 20:15

”Infrastruktur­nota riskerar att fördubblas”

En ny studie pekar på stora risker för kraftiga underskattningar av kostnaderna för infrastruktur­projekt. Det skriver professor emeritus Jan-Eric Nilsson..

SvD - 21 jan 22 kl. 20:15

”Ett rätts­säkert system för döds­hjälp är möjligt”

De som av sjukdom är döds­dömda borde få möjlighet att själva bestämma över sin död, liksom de tidigare haft friheten att bestämma över sitt liv. Det skriver Kajsa Dovstad, PC Jersild, Magnus Lewin och Christer Sturmark..

SvD - 21 jan 22 kl. 11:15

”Jubel bland skogsägare kan komma av sig”

Debatten om nyckelbiotoper missar den centrala frågan – att säkerställa att avverkningar inte sker i områden med höga naturvärden. Konsumenterna har rätt att veta att de köper hållbart producerade varor, skriver skogsägare Aron Westholm. .

SvD - 20 jan 22 kl. 20:15

”EU måste bli mer självförsörjande på el”

Svenska elpriser skulle gynnas av att EU utvecklar sin energipolitik. Grundproblemet är att EU inte är tillräckligt självförsörjande på ”billig” el, skriver Johan Hall, utredare på LO. .

SvD - 20 jan 22 kl. 17:00

”Oseriös kritik mot ordningsvakter”

Påståendet att kommunalt upphandlade ordnings­vakter fungerar som lokal polis är helt felaktigt. Det skriver Li Jansson, Säkerhets­företagen, i en replik..

SvD - 19 jan 22 kl. 20:15

”Flera faror med djur som donatorer”

Att använda organ från djur i människor innebär ett risktagande. I mitten av 90-talet stoppades sådana försök på grund av rädsla för viruspandemier, skriver docent Kristofer Hansson. .

SvD - 16 jan 22 kl. 20:15

”Sverige behöver en block­kedje­strategi”

Blockkedjetekniken är betydligt mer än bara spekulation i krypto­valutor. Sverige behöver en heltäckande strategi för att hänga med i tävlingen om framtidens internet, skriver Joacim Tåg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.