Regeringen > Nyheter

Friday, 21 January, 12:16

Regeringen - 29 nov 21 kl. 13:46

EU:s utvecklingspolitik och relationen med USAIDNär EU-ländernas ministrar för internationellt utvecklingsarbete möttes i Bryssel den 19 november samtalade de med Samantha Power, chef för USA:s utvecklings- och biståndsorganisation USAID, om gemensamma prioriteringar på bland annat klimatområdet. På dagordningen stod också diskussioner om vatten och pandemihantering..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
USAID, EU, Bryssel, Samantha Power, USA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU:s, utvecklingspolitikoch , relationenmed , USAID

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 15 minuter sedan

Uttalande från de nordiska försvarsministrarna den 21 januari 2022 om läget i och omkring Ukraina

De nordiska försvarsministrarna har den 21 januari 2022 gjort ett gemensamt uttalande om läget i och omkring Ukraina..

Regeringen - 1 timme sedan

Regeringens arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck

Det senaste året har regeringen tagit flera viktiga steg för att stärka arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck..

Regeringen - 1 timme sedan

Regeringen uppmärksammar Fadimedagen

Den 21 januari uppmärksammas Fadimedagen i Sverige till minne av Fadime Sahindal som mördades av sin far i hederns namn för 20 år sedan. Fadimedagen utgör en påminnelse om vikten av ett kontinuerligt arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck. Det senaste året har regeringen tagit flera viktiga steg för att stärka arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck..

Regeringen - 1 timme sedan

Nära 2 miljarder kronor till regionerna för hantering av uppdämda vårdbehov

Regeringen avsätter nära 2 miljarder kronor till riktade insatser för att omhänderta de uppdämda vårdbehoven som uppstått på grund av den pågående pandemin. Socialstyrelsen får i uppdrag att fördela medlen till regionerna..

Regeringen - 3 timmar sedan

Remiss av SOU 2021:103 Totalförsvarsanalys – en oberoende myndighet för uppföljning och utvärdering

Här kan du se vilka instanser som ombetts svara på Försvarsdepartementets remiss av SOU 2021:103 Totalförsvarsanalys – en oberoende myndighet för uppföljning och utvärdering..

Regeringen - 3 timmar sedan

Mer tid till lärande – extra studietid och utökad lovskola

Lagrådsremissen innehåller förslag om mer undervisningstid för elever som behöver det. Förslagen syftar till att stärka skolans kompensatoriska uppdrag och få fler elever att bli behöriga till gymnasieskolans nationella program..

Regeringen - 3 timmar sedan

Extra studietid och utökad lovskola för elever i grundskolan

En jämlik skola där eleverna ges mer tid för lärande skapar förutsättningar för fler elever att lära sig mer. I en lagrådsremiss lämnar nu regeringen förslag för en utökad lovskola och att alla elever i grundskolans årskurs 4–9 ska erbjudas minst två timmar extra studietid per vecka..

Regeringen - 5 timmar sedan

Kartläggning av läkemedelsproduktion ska stärka beredskapsarbetet

Regeringen ger Läkemedelsverket i uppdrag att genomföra en kartläggning av Sveriges produktion av läkemedel och andra sjukvårdsprodukter. Syftet är att utveckla förutsättningarna att stärka läkemedelsförsörjningen. Uppdraget ska genomföras i samverkan med andra nordiska länder för att möjliggöra nordiskt samarbete på området..

Regeringen - 6 timmar sedan

Möjlighet att åter söka skrotningsstöd för torskfisket i Östersjön

Regeringen har beslutat om att skrotningsstödet ska kunna sökas på nytt. Anledningen är att nollkvot för riktat fiske efter torsk i Östersjön har ökat intresset för skrotningsstödet. Fiskare som tidigare inte ansökt om skrotningsstöd, får nu åter möjligheten att ansöka om stöd för att skrota sitt fiskefartyg..

Regeringen - 6 timmar sedan

Digital pressbriefing med Eva Nordmark om regeringens arbete mot hedersrelaterat våld

I dag, fredag den 21 januari, håller arbetsmarknads- och jämställdhetsminister Eva Nordmark en pressbriefing om regeringens arbete för att förebygga och bekämpa hedersrelaterat våld och förtryck..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.