SR > Nyheter

Thursday, 20 January, 00:23

SR - 29 nov 21 kl. 12:55

Just nu: Statsministeromröstning om Magdalena Andersson – igenNu inleds den andra statsministeromröstningen om Magdalena Andersson (S) i riksdagen.Flera ledamöter i riksdagen kommer att avge sina röstningsförklaringar innan själva omröstningen.Lyssna på omröstningen och analys av Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach i Ekots direktsändning..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Magdalena Andersson, Ekots, Fredrik Furtenbach

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Justnu , Statsministeromröstningom , Magdalena, Andersson, igen

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Starka vindar på Östersjön – varningen på Gotland: Säkra upp studsmattan

Det blåser kraftigt på flera håll i Sverige just nu, och SMHI har utfärdat gul vädervarning för hård vind och lokalt stormbyar som berör flera län och delar av Östersjön.Bland annat på Gotland kan vindarna nå stormstyrka, lokalt kan det bli över 30 meter per sekund, under kvällen fram till imorgon, rapporterar P4 Gotland.Räddningstjänsten uppmanar gotlänningar att förbereda sig..

SR - 3 timmar sedan

Lena Hallengren: Blir nya karantänsregler i morgon

Blir det nya karantänsregler i morgon?På den frågan svarar socialminister Lena Hallengren ja i SVT:s Aktuellt..

SR - 3 timmar sedan

Uppgifter: Folkhälsomyndigheten ser över karantänsreglerna – flera möten i dag

Enligt uppgifter till Ekot har Folkhälsomyndigheten i dag onsdag hållit flera möten för att diskutera karantänsreglerna vid covid-19.Smittspridningen är hög och den senaste veckan har det kommit flera larmrapporter om hög frånvaro.På onsdagen har flera branschorganisationer inom vatten, reningsverk och avfall skrivit till Folkhälsomyndigheten att det behövs tydligare regler för vilka som kan få undantag från karantänsreglerna..

SR - 4 timmar sedan

Psykolog i rätten: Breivik lika farlig som 2013

Andra dagen av tingsrättsprövningen av terrordömde Anders Breiviks fängelsestraff innehöll flera vittnesförhör.Psykiatriker Randi Rosenqvist var en av dem som vittnade och berättade att Breivik uppfyller flera kriterier för att betecknas som psykotiskt ”Jag menar att Breivik har samma diagnos och har samma risk för våldshandlingar idag som 2013 när jag skrev min första rapport”, sa hon när hon hördes i Telemark tingsrätt..

SR - 4 timmar sedan

Ett 20-tal observationer i polisens drönarutredning

Polisen och Säpo utreder just nu ett 20-tal observationer av drönare på olika platser i landet.Polismyndigheten har inlett en nationell särskild händelse för att samordna utredningarna av observationerna som bland annat gjorts över kärnkraftverken i Forsmark, Ringhals, över flygplatser i Kiruna och Luleå och på flera håll i Stockholmsområdet.De rubriceringar som är aktuella är brott mot skyddslagen och luftfartslagen samt grov obehörig befattning med hemlig uppgift..

SR - 5 timmar sedan

Toppdiplomaten: Inga planer på amerikanska soldater i Ukraina

Om Ryssland invaderar Ukraina kommer USA att svara på ett storskaligt sätt, bekräftar Pamela Tremont, biträdande amerikansk Sverigeambassadör till Sveriges Radio.Men i nuläget finns det inga planer på att skicka Amerikanska marktrupper för att försvara Ukraina.“Vi vill att Ukraina ska kunna försvara sig själva, inte gå i krig med Ryssland”, säger den biträdande amerikanska Sverigeambassadören till Studio Ett..

SR - 6 timmar sedan

Så vill Livsmedelsverket få äldre att äta bättre

Livsmedelsverket anser att fler kommuner behöver bli bättre på att förebygga undernäring bland äldre.Det kan enligt myndigheten bland annat göras genom att man lyssnar mer på hur de äldre vill ha sina måltider.“Har jag inte någon som kommer då blir det inte någon lagad mat, då tar man en macka och så får det vara bra”, säger 91-åriga Gun Wallander som gärna vill ha sällskap när hon äter..

SR - 6 timmar sedan

Krav på Johnsons avgång – även inom egna partiet

I London har den brittiska premiärministern Boris Johnsson varit under stor press på dagen frågestund i parlamentet efter alla rapporter om festande på Downing street.Om Boris Johnssons ställning stärkts eller försvagats efter dagens utfrågning är svårt att säga enligt Ekots Londonkorrespondent Stephanie Zakrisson – hans svar var begränsade och han vädjade till kollegorna om att invänta utredningen som väntas nästa vecka.Om han tvingas avgå eller inte beror på partikollegorna och om tillräckligt många av dem lämnar in brev om avgångskrav..

SR - 7 timmar sedan

Nu startar rättegången mot svensken i Ecuador – tre år efter gripandet

Rättegången mot den svenske dataprogrammeraren Ola Bini har startat, nästan tre år efter att han greps misstänkt för olaga dataintrång.Bini avvisar de anklagelser som riktas mot honom och menar att rättsprocessen är politiskt motiverad bland annat därför att han är vän med Julian Assange från Wikileaks.Rättegången avslutas på fredag..

SR - 7 timmar sedan

3000 polisanställda borta från jobbet i dag – sjuka eller i karantän

Omkring tio procent av polisens anställda är hemma från jobbet under onsdagen.Polisens nationella kommenderingschef uppger för Ekot att det är cirka 3000 polisanställda som är hemma sjuka eller i karantän.Det gör att de som jobbar får dra ett tungt lass, enligt Patrik Danielsson, nationellt huvudskyddsombud för polisförbundet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.