SR > Nyheter

Monday, 15 August, 03:19

SR - 29 nov 21 kl. 12:55

Just nu: Statsministeromröstning om Magdalena Andersson – igenNu inleds den andra statsministeromröstningen om Magdalena Andersson (S) i riksdagen.Flera ledamöter i riksdagen kommer att avge sina röstningsförklaringar innan själva omröstningen.Lyssna på omröstningen och analys av Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach i Ekots direktsändning..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Magdalena Andersson, Ekots, Fredrik Furtenbach

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Justnu , Statsministeromröstningom , Magdalena, Andersson, igen

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Paludans valmöten har kostat polisen över 43 miljoner

Polisens bevakning av den svensk-danska högerextrema politikern Rasmus Paludans valmöten har hittills i år kostat över 43 miljoner kronor, det visar Ekots sammanställningFörutom att insatserna kostat många miljoner har det även gått ut över polisens ordinarie verksamhet då bland annat brottsförebyggande arbete prioriterats bort.Samtidigt menar Sten Widmalm som är professor i statskunskap att det är viktigt att samhället tar kostnaden för att skydda yttrandefriheten..

SR - 7 timmar sedan

Rushdie talbar men svårt skadad

På söndagseftermiddagen kom uppgifter från författaren Salman Rushdies agent om att Rushdie är på väg att återhämta sig efter knivöverfallet i fredags. Agenten säger också i sitt uttalande att det kommer ta lång tid innan Rushdie är återställd. Salman Rushdie har nu kunnat lämna respiratorn och är talbar.

SR - 8 timmar sedan

Flera byar i Zaragozaområdet evakueras på grund av skogsbrand

I Spanien har omkring 1500 personer tvingats lämna sina hem på grund av en skogsbrand i Zaragoza-provinsen i den nordöstra delen av landet.Branden ökade i styrka i natt och är nu utom kontroll.Idag väntas hårda vindar vilket försvårar släckningsarbetet, rapportera AP..

SR - 9 timmar sedan

Anderssons sommartal: Vi ska plocka av de gängkriminella deras vapen

När socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson sommartalade i Göteborg på söndagen så var åtgärder för att bekämpa de kriminella gängen en av huvudpunkterna.“Med den här offensiven får samhället större möjligheten att plocka av de gängkriminella deras vapen”, sa Magdalena Andersson inför 2000 åskådare på Gustav Adolfs torg.Även vården, jobben, segregationen, klimatet och skolan togs upp under talet..

SR - 10 timmar sedan

Naturkatastrof i floden Oder – tonvis med död fisk har flutit i land

Det är fortfarande oklart vad som har orsakat naturkastrofen i floden Oder, på gränsen mellan Tyskland och Polen. Tonvis med död fisk har flutit i land och frivilliga har arbetat hela helgen med att samla in fisken. Man befarar att det dröjer många år innan floden hämtar sig..

SR - 10 timmar sedan

Klimataktion i Frankrike – igenfyllda hål på golfbanor

I Frankrike har klimataktivister i närheten av Toulouse fyllt igen hålen på golfbanor med cement - i protest mot att golfbanor undantas från bevattningsförbudet.Till följd av den kraftiga torkan i landet råder det brist på dricksvatten i hundra städer i Frankrike och villaägare har förbjudits att vattna sina trädgårdar och tvätta sina bilar.Men golfbanor undantas från bevattningsförbudet vilket alltså väckt starka känslor på sina håll..

SR - 11 timmar sedan

Just nu: Svensk ledning i hoppfinalen i ridsport-VM

Kl. 14.03–20.

SR - 12 timmar sedan

Island: Drönare upptäcker tiofalt fler fuskande fiskare

När fiskeövervakningen på Island sköttes av inspektörer som gick ombord på fiskebåtarna upptäcktes årligen ett tiotal fall där oönskad fångst kastas överbord.När inspektörerna under fjolåret började använda drönare upptäcktes 142 fall på 300 flygningar och hittills i år är det 83 fall.“Det är mycket mer än vi trodde”, säger fiskeriinspektören Óli Þór Jóhannsson..

SR - 12 timmar sedan

Spanska sandstränder spolas bort – hotas av erosion

Kusten norr om Barcelona äts upp av havet och flera sandstränder har redan försvunnit.De främsta orsakerna till erosionen är att hamnar och vågbrytare stört havsströmmarnas riktning. Dessutom höjs havsvattennivån varje år.

SR - 13 timmar sedan

Minst 41 döda i kyrkbrand i Kairo

I Egypten har minst 41 människor dött och över 50 skadats i en brand i en koptiskt kyrka i huvudstaden Kairo.Kyrkan ligger i den tätbefolkade stadsdelen Imbaba och omkring 5000 personer ska ha sökt sig dit för att delta i en mässa.Många av de döda, varav flera barn, trampades ihjäl när panik utbröt, uppger nyhetsbyrån Reuters.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.