SR > Kultur

Tuesday, 18 January, 09:20

SR - 29 nov 21 kl. 12:46

Hyllade modeskaparen Virgil Abloh är dödDen amerikanska designern Virgil Abloh avled under söndagen, 41 år gammal. Han var chefsdesigner för modehuset Louis Vuittons herrkläder, men fick sin status som en ikon inom streetwear, eller gautmode, med sitt eget märke Off-white. Under hela karriären hade han nära band med musikbranschen och var även dj, formgav album och regisserade musikvideor..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Virgil Abloh, Louis Vuittons, Off

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hyllade, modeskaparen, Virgil, Ablohär död

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Dirigenten Everett Lee är död

Den svensk-amerikansk musikpionjären Everett Lee har gått bort, 105 år gammal.Han föddes 1916 och var den förste afro-amerikanen som dirigerade musikal på Broadway i New York.1962 flyttade han till Sverige och här var han chefdirigent för Norrköpings symfoniorkester i tio år..

SR - 3 timmar sedan

Recension: Fri kärlek av Tessa Hadley

Den brittiska författaren Tessa Hadley gjorde entré på svenska med romanen ”Syskonen” 2018 och nu kommer hennes nya bok: ”Fri kärlek”.Romanen börjar i en Londonförort 1967 och skildrar de omvälvande händelser som leder fram till ungdomsrevolutionen året därpå. Vi får följa hemmafrun Phyllis frigörelse och nya liv.

SR - 3 timmar sedan

Recension: David och Goliat av Sven Nordqvist och Sally Altschuler

I den bibliska historien om David och Goliat krossar den lille mannen den gigantiske kämpen, men när barnboksförfattaren Sally Altschuler och illustratören Sven Nordqvist berättar historien har den ett fredsbudskap.Boken är duons tredje samarbete och även de tidigare böckerna ha bibliskt tema.Kulturnytts Viveca Bladh har läst en barnbok med generösa bilder och befriande fri från pekpinnar..

SR - 3 timmar sedan

Instagramkontot Stolt jude blir bok – ska motverka antisemitism

På kontot Instagramkontot Stolt jude har unga judiska personer turats om att dela sina berättelser sedan 2015.Nu samlas några av texterna från i boken ”Stolt jude: Judiskt liv i Sverige” som delas ut i 2 000 exemplar till skolor och bibliotek.”Kunskap är makt så förhoppningsvis kommer vi inte att ha de här förutfattade meningarna om varandra”, säger Nina Tojzner, generalsekreterare för judiska ungdomsförbundet, som ligger bakom projektet..

SR - 14 timmar sedan

Danska museer tillåts öppna igen

De danska museerna har varit stängda sedan 19 december på grund av smittspridningen, men från och med måndag kan de öppna igen.Det kommer dock vara krav på vaccinbevis och munskydd för museibesökarna.Anni Mogensen, biträdande direktör på Nationalmuseet i Köpenhamn, tror att kraven kan vara en bromskloss för vissa..

SR - 15 timmar sedan

Kulturbranschen: De extra miljonerna räcker inte

Regeringen avsätter 60 nya miljoner till kulturen i tillägg till de 120 miljoner som redan presenterats i krisstöd.Men det räcker inte för att rädda kulturbranschen, menar artisten Lisa Nilsson som engagerat sig för kulturarbetarnas situation under pandemin."Det är alldeles, alldeles för lite om man ser till behoven" säger hon och får svar av kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S)..

SR - 16 timmar sedan

Så kan kryptokonsten revolutionera musikindustrin

Kryptokonsten – konst som bara finns digitalt – öppnar nya vägar för artisters kontroll över sina verk och kan komma att revolutionera musikindustrin.Det säger Ametist Azordegan, grundare av plattformen Din musikbusiness, om den hajpade NFT-tekniken som hon tror är mer än bara en fluga.”Den förflyttar på sikt makten till enskilda upphovsrättsinnehavare”, säger hon..

SR - 16 timmar sedan

Recension: Ingenstans mitt segel av Ingela Strandberg

Ingela Strandbergs nya diktsamling ”Ingenstans mitt segel” är en varm och sinnlig skildring av en barndomen.Fadern arbetar vid järnvägen och ger diktjaget ett kungarike av stationshus och somrar.Kulturnytts Mikael Timm har läst en diktsamling som fyller själens segel med sommarvind..

SR - 17 timmar sedan

Storbritanniens kulturminister vill avskaffa licensavgiften till BBC

Den brittiska regeringen vill förändra tv-licensen som finansierar public service-bolaget BBC.Kulturminister Nadine Dorries har meddelat att avgiften inte får höjas på två år – och att det nuvarande licensavtalet som gäller till 2027 därefter måste ersättas med något annat.Flera har pekat på att det kommer att drabba stora dramaproduktioner som sätter Storbritannien på kartan, medan andra har framhållit den samhällsviktiga betydelsen av journalister som granskar och ställer politiker och myndigheter till svars över hela landet..

SR - 18 timmar sedan

Trafikverket stoppar konstverket ”Evig anställning” i Göteborg

Trafikverket stoppar konstverket ”Evig anställning” vid Korsvägen i Göteborg, rapporterar GP. Konstverket är idébaserat och pengarna som verket kostar skulle gå till en stiftelse som genom avkastningar skulle betala en livslång anställning för en person.Men finansiering strider mot kapitalförsörjningsförordningen och Trafikverket har inte lyckats hitta en annan typ av finansiering..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.