SR > Nyheter

Friday, 21 January, 12:33

SR - 29 nov 21 kl. 12:17

Stigande oro kring omikron märks hos resebolagenDen stigande oron kring omikron-varianten märks hos resebolagen. Ving berättar att många hör av sig med frågor kring vad som gäller och att nybokningarna inför vintern minskat de senaste dagarna. Konsumentverket råder resenärer att ha koll på vilka intyg som behövs till respektive resmål och se till att det finns en ekonomisk buffert..
Läs mer på SR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stigande orokring , omikron, märks, hos, resebolagen

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Serbien stoppar gruvbolag efter protester: ”Ett ögonblick av demokrati”

Serbien stoppar planerna på att låta gruvföretaget Rio Tinto utvinna litium i landet.Beskedet kommer efter månader av protester.Litium används i batterier och spås bli allt mer eftertraktat i framtiden.

SR - 30 minuter sedan

Domstolar dåliga på att hantera uppgifter om föräldrars våld

Sveriges domstolar är för dåliga på att hantera uppgifter om våld och andra övergrepp i mål om barn som rör vårdnad, boende och umgänge.Det skriver Jämställdhetsmyndigheten i en kartläggning.Domstolarnas kunskap om våld måste öka och riskbedömningarna behöver bli mer systematiska, säger Mikael Thörn, enhetschef på myndigheten..

SR - 1 timme sedan

Regeringen vill att elever gör läxorna i skolan

Regeringen vill satsa en kvarts miljard på mer lovskola för elever som riskerar att gå ut nian utan behörighet till gymnasiet. Pengarna ska också gå till att elever i årskurs 4-9 får två timmar extra studietid i veckan, berättade skolminister Lina Axelsson Kihlblom (S) på en presskonferens på fredagen."Att permanenta undervisningen utanför den ordinarie skolan är helt fel väg att gå", säger Åsa Fahlén, ordförande för Lärarnas riksförbund, som är orolig för hur lärarna ska orka..

SR - 2 timmar sedan

Talibaner på officiellt besök till Norge

Talibanerna kommer möta statssekreterare på norska utrikesdepartementet och träffa representanter från det afghanska civilsamhället.Tema for samtalen kommer vara den humanitära krisen i Afghanistan och besöket inleds på söndag."Det här är inte ett erkännande av talibanerna men vi måste prata med dem som i praktiken styr landet idag för att undvika en ännu större humanitär katastrof, säger Norges utrikesminister Annichen Huitfeldt till Verdens Gang".

SR - 4 timmar sedan

Flygkapningen till Minsk – USA åtalar tjänstemän i Belarus

I USA åtalas fyra belarusiska tjänstemän i sin frånvaro, misstänkta för inblandning i händelsen då ett Ryan Air-flygplan tvingades landa i Minsk och en regimkritiker greps i maj förra året. Bland de åtalade finns generaldirektören för Belarus statliga flygtrafikmyndighet och officerare. Åklagare hävdar att de misstänkta använde ett falskt bombhot för att få ner flygplanet.

SR - 5 timmar sedan

Fartyg utanför Höganäs har sjunkit

Det norskflaggade lastfartyg som igår kväll fick kraftig slagsida på danskt vatten utanför Höganäs i nordvästra Skåne har under natten sjunkit, uppger danska Försvarsmakten för nyhetsbyrån Ritzau. Andra fartyg rekommenderas av danska förvarets operationscenter att hålla sig borta från området så att de inte kör in i vraket.Enligt Ritzau var fartyget lastat med förorenad jord och ett miljöskyddsfaryg är på väg och väntas vara framme under morgonen.

SR - 5 timmar sedan

Rekordmånga donerade organ

Förra året blev 192 avlidna personer organdonatorer och det är den högsta siffran som noterats hittills.Det höga antalet organdonationer bidrog till att 631 organ kunde transplanteras till svårt sjuka patienter, enligt Socialstyrelsen.Behovet av donerade organ är fortsatt högt..

SR - 6 timmar sedan

Ytterligare prisökningar hos transportbolagen

Stigande dieselpris och nya skatteregler gör att transportbolagen kan komma att höja sina priser ytterligare.Om rådande situation fortsätter kan vi redan i februari se en prisökning på mellan 5-10 procent, tror Ulric Långberg på branschorganisationen Sveriges Åkeriföretag."Det här är en skenande kostnadsutveckling", säger han..

SR - 6 timmar sedan

Ekot på en minut

Åklagare har inlett en förundersökning i fallet kring händelserna vid Ledningsregementet i Enköping.Välgörenhetsorganisationen Giving People har betalat tillbaka över 800 000 kronor till företag som donerat pengar till organisationen.FN larmar om att deras lager med mat och bränsle håller på att ta slut i den krigsdrabbade Tigray-regionen i norra Etiopien..

SR - 6 timmar sedan

Kärnavfallsrådet vill se mer forskning om kopparkapslarna

Regeringens expertkommitté Kärnavfallsrådet vill att ett eventuellt tillstånd om slutförvar för kärnbränsle villkoras med mer forskning om de kopparkapslar som kärnbränslet ska slutförvaras iFör trots att den tekniska utredningen om slutförvaret har pågått i flera decennier så har metoden hittills inte testats fullt ut i skarpt läge, med nedgrävda kopparkapslar som innehåller radioaktivitet.Kärnkraftsbranschens bolag SKB, vill inte ha något sådant villkor och anser att det redan har ett tillräckligt kunskapsunderlag för att gå vidare och bygga förvaret..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.