News55 > Nyheter

Monday, 17 January, 16:55

News55 - 29 nov 21 kl. 08:29

Oljekraften i stabsläge – elpriset rekorddyrtDet oljeeldade Karlshamnsverket i Blekinge har satts i beredskapsläge. Orsaken är kylan och den ansträngda kapaciteten i elnätet. I kväll väntas nya elprisrekord. I dag är elpriset det högsta hittills, åtminstone sedan indelningen av Sverige i de fyra e. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
Karlshamnsverket, Blekinge, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oljekrafteni , stabsläge, elpriset, rekorddyrt

Fler nyheter från News55

News55 - 15 minuter sedan

Skandalbolag sparkar anställda

Dataspelsbolaget Activision Blizzard har sparkat eller tvingat bort mer än tre dussin anställda och vidtagit disciplinära åtgärder mot ett 40-tal medarbetare sedan juli. Detta efter rapporter i bland annat Wall Street Journal om övergrepp och en företag….

News55 - 15 minuter sedan

Flera döda efter skalv i Afghanistan

Minst tolv personer har omkommit efter ett skalv i västra Afghanistan, uppger lokala myndigheter. Ytterligare ett större antal människor ska ha skadats. Enligt provinsen Badghis guvernör Mohammad Saleh Purdel omkom offren när taken på deras hus rasade s….

News55 - 3 timmar sedan

Sudan: Flera döda i gatuprotester

Minst tre demonstranter har dödats i sammandrabbningar med säkerhetsstyrkor i Sudan. Uppgiften kommer från regimkritiska läkare i samband med att tusentals personer demonstrerat mot militärjuntans styre i landet. Protesterna på måndagen var utlysta i Kh….

News55 - 1 timme sedan

Socialutskottet vill förkorta pandemilag

Socialutskottet säger ja till en förlängning av pandemilagen. Utskottet vill dock inte se den förlängning på fyra månader som regeringen önskat. Två månader anses räcka.

News55 - 45 minuter sedan

Syskon spårar ur i Vasalopps-komedi

I komedin "Ur spår" tränar två omaka syskon för att åka Vasaloppet. Fredrik Hallgren fick mersmak efter rollen som den stenhårt satsande brorsan som flyr problem på hemmaplan med tajts och rullskidor. - Planen är att jag ska åka Vasaloppet i år.

News55 - 1 timme sedan

Militärinsatsen på Gotland väcker intresse

Europa ser på när tre ryska landstigningsfartygen seglar ut från Östersjön. Men Försvarsmaktens insats fortsätter på Gotland. – Vi har god förmåga om det skulle behövas, säger plutonchef Kristoffer Rahlskog.

News55 - 1 timme sedan

Regeringen lättar på publikrestriktionerna

Tanken var initialt att införa ett publiktak på max 500 personer för matcher och idrottsevenemang inomhus. Men på måndagen meddelade regeringen att man i stället kommer att tillåta 500 personer per sektion. Bestämmelsen träder i kraft den 19 januari.

News55 - 8 timmar sedan

Försvaret: Tre ryska fartyg lämnar Östersjön

Tre landstigningsfartyg från ryska marinen som befunnit sig i Östersjön är nu på väg därifrån igen, enligt Försvarsmakten. – De har anlänt och de har också gett sig av i västlig-nordvästlig riktning igen och är på väg ut ur Östersjön med bedömt olika ty….

News55 - 1 timme sedan

Wålemark till Feyenoord i rekordaffär

Anfallstalangen Patrik Wålemark lämnar Häcken och allsvenskan. Ny klubbadress är Feyenoord. Den nederländska storklubben har skrivit långtidskontrakt med 20-åringen.

News55 - 1 timme sedan

Personbil och lastbil i krock – en skadad

En person klämdes fast och fick klippas ur en personbil efter en kollision med en lastbil på länsväg 2050 i Vänersborgs kommun vid lunchtid. Räddningstjänst, ambulans samt polis kallades till platsen och vägen hålls på grund av räddningsarbetet avstängd….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.