Expressen > Kultur

Monday, 17 January, 04:38

Expressen - 29 nov 21 kl. 11:30

Filmen om Beatles borde visas i skolornaI ”Sagan om ringen”-regissören Peter Jacksons Beatles-dokumentär får vi under åtta timmar komma bakom kulisserna under den såriga inspelningen av albumet ”Let it be”.Arvid Åhlund följer ett kammarspel där medlemmarna terroriserar varandra med understuckna elakheter tills pusselbitarna faller på plats..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Beatles, Sagan, Peter Jacksons Beatles, Let, Åhlund

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Filmenom , Beatles, borde, visasi , skolorna

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 13 timmar sedan

Balis mamma är också vass på förolämpningar

När Moderaternas avgående riksdagsledamot Hanif Bali berättar om sitt liv i bokform går det undan.  Malin Siwe skrattar högt under läsningen av ”Mina nio liv” – även om hon inte blir så mycket klokare. .

Expressen - 21 timmar sedan

Tyrannen är också en sorts människa

I ”Saddam Husseins nya roman” låter Ali Derwish fantasi och verklighet kollidera.Ulf Olsson leds in i ett märkligt textmontage, där tystnaden och mellanrummen talar..

Expressen - 21 timmar sedan

Jag syr gärna fast ett munskydd i ansiktet

Victor Malm om kulturens prekära situation och coronarestriktionerna. .

Expressen - Igår: 12:30

”Wokevänstern och nyhögern är likadana”

Youtube-fenomenet Henrik Jönsson är en liberal kulturpersonlighet, influencer och beskrivs som en stor tillgång för svensk borgerlighet. I fjol turnerade turnerade han och Aron Flam Sverige runt med scenshowen ”The Liberators”.Jens Liljestrand reste ner till Malmö för att se en av föreställningarna och besöka Jönssons luxuöst inredda herrgård på den skånska landsbygden.

Expressen - Igår: 07:15

Nu får det räcka med genus, tycker tyskarna

I Sverige blev det ett nytt pronomen, i Tyskland en asterisk.Arvid Jurjaks ser hur tyskarna slår knut på sig själva i genusdebatten..

Expressen - Igår: 07:15

Här är kultursidans vinnare av julkrysset

Författarparet Daniel Sjölin och Helena Granström stod bakom kultursidans korsord i jul. Nu har tre vinnare utsetts som får varsitt bokpaket med personliga dedikationer.– Det är speciellt roligt att lösa svåra korsord, säger en av vinnarna, Birgitta Alerstedt i Varberg..

Expressen - I förrgår: 15:02

Nyss var politiken ett misogynt trollnäste

Nu har Eva Franchells, ledarskribent på Aftonbladet och mångårig pressekreterare till Anna Lindh, bok ”Väninnan” blivit teater. Ulrika Kärnborg ser en befriande föreställning om makt som hade vunnit på lite mindre gubbröra. .

Expressen - I förrgår: 06:15

Det blir aldrig värre än en incestuös avsugning

Frankrikes främsta enfant terrible, Michel Houellebecq, är tillbaka med en ny och – faktiskt – kärleksfull roman.
Agri Ismaïl tar del av ”Anéantir” och får känslan av att bli varmt omfamnad av en cynisk tonåring. .

Expressen - I förrgår: 06:15

Surrealistisk dagbok från en tid på sanatoriet

Den judiske rumänen Max Blechers roman ”Upplyst gryt” är skriven under de sista antibiotikafria åren.Salomon Schulman leds in i smärtsamma och dramatiska yttre och inre landskap..

Expressen - 13 jan 22 kl. 16:00

Det är ovärdigt att drömma om en ny näsa

I SVT:s ”Under kniven” rannsakar Erik Galli sina och andras skäl till upprepade plastikoperationer. Valerie Kyeyune Backström uppskattar ärligheten och drabbas av en kollektiv mardröm. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.