SVT > Kultur

Monday, 17 January, 05:26

SVT - 29 nov 21 kl. 08:00

Sara Bergmark Elfgren om nya romanen GrimI författaren Sara Bergmark Elfgrens nya roman Grim gör hon en djupdykning i den tidiga svenska dödsmetallscenen – en musikstil som utmärkte sig för sin hårdhet och utforskande av teman som döden och satanism. Grim utspelar sig delvis på Spökhuset i Gröna Lund. Kulturnyheterna fick en rundtur av författaren själv. .
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Bergmark Elfgren, Grim, Sara Bergmark Elfgrens,  grim, Spökhuset, Gröna Lund

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sara, Bergmark, Elfgrenom nya , romanen, Grim

Fler nyheter från SVT

SVT - 9 timmar sedan

Dree Low lägger ned sin musikkarriär

Dree Low lägger av med musiken. På Instagram berättar rapparen om beslutet: ”Jag lägger ner min musikkarriär för att fokusera på det bättre”, skriver han..

SVT - 22 timmar sedan

Här är kulturevenemangen som ställs in eller skjuts upp

Idag skulle filmen Jag är Zlatan ha haft biopremiär, men efter att regeringen infört nya restriktioner flyttas den fram igen på obestämd tid. Och flera kulturarrangörer måste nu tänka om. Här är några av de evenemang som ställs in eller skjuts upp..

SVT - Igår: 21:50

Max klarar Super Mario 2 – på 7 minuter och 27 sekunder

Max ”Coolkid” Lundberg är en av världens bästa speedrunners, alltså personer som försöker klara dator- eller tv-spel på kortast möjliga tid. I veckan visade han upp sina färdigheter i ett stream-maraton som samlat in över en miljon dollar till förmån för cancerforskning..

SVT - 11 jan 22 kl. 07:26

Dockduo på Sverigeturné: ”Är modigare med en docka på handen”

De folkkära dockorna Klotty, Kjell, Brigitta och Allram Eest inleder sin Sverigeturné den 13 januari. Kulturnyheterna har träffat dockspelarna Petter Lennstrand och Björn Carlberg för att prata om kärlek och mod.  .

SVT - Igår: 07:00

Hyr kompisar och begår brott för att slippa vara ensamma

Vi blir allt mer ensamma – och det är dåligt för både hälsan, ekonomin och demokratin. Det menar professorn och författaren Noreena Hertz i sin nya bok Ensamhetens århundrade. .

SVT - I förrgår: 16:44

Pulp-sångare och Sven Wollter i ny animerad film på Netflix

Jarvis Cocker från brittiska popbandet Pulp möter Sven Wollter i en hans sista roller. I dag har den animerade filmen The House premiär över hela världen, och regissören Niki Lindroth von Bahr är trött, men oerhört nöjd med det storstilade projektet..

SVT - I förrgår: 15:29

Åklagare inleder förundersökning mot Den osannolika mördaren

I höstas anmäldes Netflixserien Den osannolika mördaren av flera personer för förtal av avliden. Nu väljer åklagare att inleda en förundersökning vad gäller de anmälningarna som handlar om personen som i serien pekas ut som Olof Palmes mördare, Stig Engström..

SVT - I förrgår: 14:31

Melodifestivalen sänds från Stockholm

Många har ställt sig frågan vad som händer med Melodifestivalen när publiktak åter införts i Sverige. Nu har SVT bestämt att allt ska sändas från Stockholm.

SVT - I förrgår: 07:00

Bibliotekscheferna ratar regeringens förslag om tillträdesförbud

Missriktat och ineffektivt. Merparten av cheferna för landets största stadsbibliotek är missnöjda med regeringens lagförslag om tillträdesförbud för stökiga besökare. Det visar en enkät som Kulturnyheterna gjort..

SVT - I förrgår: 06:00

Filmrecension: Miss Marx gör kvinnokampen till rörig känslosmet

Vår tids ständiga jakt på den personligt drabbande historien gör att filmen om Miss Marx missar målet och lyckas med konststycket att göra en vansinnigt intressant tid och människa till en rörig känslosmet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.