SVT > Inrikes

Monday, 17 January, 06:13

SVT - 29 nov 21 kl. 07:48

Har Sverige verkligen brist på el?Priserna på el i Sverige har under hösten varit rekordhöga, och kan bli högre. Men vad är det egentligen som påverkar elpriset? Här reder vi ut tre frågetecken..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Har Sverige, verkligen, bristpå el

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Myndigheter rustar mot valpåverkan inför höstens val

I höst går Sverige till val. Nu kraftsamlar gamla som nya myndigheter mer än någonsin för att upptäcka påverkansförsök från andra länder och minimera risken för felaktiga rykten om valfusk. Det svenska valet är säkert, menar Valmyndigheten, som dock ser risker..

SVT - 3 timmar sedan

Stor trafikpåverkan under natten

SMHI har gått ut med gul varning för hård blåst i södra Sverige. Tågtrafiken har ställts in sedan midnatt, broar har begränsad framkomlighet och träd har blåst omkull och blockerar bilvägar på flera ställen..

SVT - 4 timmar sedan

Facebook inför valåret: ”Vi kan aldrig luta oss tillbaka”

Det väntas hetta till politiskt när det drar ihop sig till val i höst och på många håll förbereder man sig inför detta. Myndigheter som Säkerhetspolisen och MSB har vid tidigare val varnat för påverkanskampanjer – och de senaste åren har techjättarna tvingats ta allt mer ansvar för innehållet på plattformarna..

SVT - 7 timmar sedan

Energiministern: Ny kärnkraft kan behövas – i andra länder

Regeringen har svängt om kärnkraften och tycker nu att den ska klassas som hållbar av EU. Men det innebär inte att man vill satsa pengar på ny kärnkraft i Sverige. – Det är inte en hållbar väg framåt, säger energiminister Khashayar Farmanbar (S) i SVT:s Agenda..

SVT - 7 timmar sedan

Här samlas klägget du inte ska spola ner

Trots flera insatser från kommuner och reningsverk samt en officiell FN-dag som ska uppmärksamma frågan fortsätter svenskarna att kasta skräp i toaletten i oförminskade volymer. På Kungsängsverket i Uppsala tvingas man hantera stora mängder snusprillor, våtservetter och tamponger dagligen..

SVT - 8 timmar sedan

Försvarsforskaren: Systemet är inte tillräckligt förberett

Sverige beredskap i drönarattacker är inte tillräckligt bra. Det menar försvarsforskaren Hans Liwång efter larmen från flera kärnkraftverk. – Arbetet måste starta innan händelsen börjar, inte efter..

SVT - 10 timmar sedan

Dree Low lägger ned sin musikkarriär

Dree Low lägger av med musiken. ”Jag lägger ner min musikkarriär för att fokusera på det bättre”, skriver rapparen på Instagram..

SVT - 13 timmar sedan

Drönarflygningar över kärnkraftverk utreds som särskild händelse

Drönarflygningarna över svenska kärnkraftverk i fredags ska utredas som en nationell särskild händelse, enligt polisen..

SVT - 13 timmar sedan

Ministern: ”Värmelager är en bra lösning Sverige behöver mer av”

Sverige behöver absolut mer möjligheter att lagra energi, säger energiminister Khashayar Farmanbar. Men trots att han välkomnar att kraftvärmeverk bygger stora varmvattentankar, vill han inte lova ändra skatterna som försvårar dessa investeringar..

SVT - 15 timmar sedan

Bergrum i Västerås ska förvandlas till “termos”

Västerås behöver mer el. Därför byggs en gigantiskt varmvattenlager i ett bergrum som varit beredskapslager för olja. – Det här är ett billigt sätt att förbättra elsystemet, säger Mälarenergis vice vd Magnus Eriksson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.