SVT > Inrikes

Wednesday, 26 January, 08:45

SVT - 28 nov 21 kl. 21:37

Polisförbundets oro: Arbetssituationen kan göra att fler lämnar yrketPolisförbundet beskriver en oro och frustration bland många medlemmar. – Många funderar på att sluta och vi behöver behålla varje polis nu, säger Lena Nitz, Polisförbundets ordförande..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Lena Nitz

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisförbundets, oro, Arbetssituationenkan , göraatt , fler, lämnar, yrket

Fler nyheter från SVT

SVT - 8 timmar sedan

Trots ny lag – kommuner har svårt att hjälpa män som slår

Alla kommuner ska verka för att män som utövar våld mot en närstående ska sluta. Det säger en lagändring som kom förra året. Men flera små kommuner har svårt att få ihop ekonomin och hitta kompetens.

SVT - 8 timmar sedan

Kriminologen: De som inte döms kommer få möjligt att förändras

Den nya lagstiftningen, som ställer högre krav på kommuner att erbjuda våldsutövande män behandling, kommer inte att nå alla som slår sina partners.  Det bedömer Susanne Strand, docent i kriminologi vid Örebro universitet. – Den gruppen som polisanmäls, men inte döms, och känner en motivation – att jag kan förändras – de kommer att få möjligheten att förändras av den här typen av behandling, säger hon..

SVT - 8 timmar sedan

Filip slog sin sambo – sökte hjälp

Filip slog, tog strypgrepp och knuffade sin sambo i väggen upprepade gånger – innan han bestämde sig för att att det fick vara nog. Han tog kontakt med en stödverksamhet och vågade till slut berätta vad han höll på med. – Det var första gången som jag pratade med någon annan om vad jag gjorde mot min partner, säger han..

SVT - 11 timmar sedan

SVT:s korrespondent: Johnson premiärminister men inte vid makten

Fester hos premiärminister Boris Johnsons regeringskansli på Downing Street utreds av polis. Samtidigt växer kritiken bland väljare och inom det egna partiet.  – Man skulle kunna säga att Boris Johnson sitter på premiärministerposten men inte vid makten just nu.

SVT - 11 timmar sedan

SD-kritik mot IF Metalls petning av fackordförande i Luleå

Sverigedemokraterna riktar hård kritik mot IF Metall efter beslutet att avsätta SSAB i Luleås fackordförande Ulf Karlström.  – Jag blev heligt förbannad. Det är inget annat än ett politiskt beslut, säger SD:s arbetsmarknadspolitiske talesperson, Magnus Persson.

SVT - 12 timmar sedan

Karl lever enligt FIRE – ”någon gång går börsen upp”

FIRE-rörelsen, ”Financial Independence, Retire Early”, är beroende av en stabil börs. Så vad händer vid hög rörlighet och oro? – Det kan ju kännas lite konstigt att stoppa in mer pengar i börsen när allt bara försvinner, säger Karl, en av svenskarna som är engagerade i rörelsen.

SVT - 13 timmar sedan

MP:s besvikelse över regeringens miljöpolitik: ”Ett svek”

Miljöpartiets språkrör Per Bolund är besviken på Socialdemokraternas politik efter att Miljöpartiet valde att lämna regeringen. Han menar att färdiga förslag läggs på hyllan istället för att läggas fram i riksdagen. .

SVT - 15 timmar sedan

Konsumentverket: Får inte vara vilseledande

Att hitta rätt i näthandeln är svårt, inte minst i pandemitider. På Konsumentverket har man tagit emot 275 anmälningar om vilseledande marknadsföring sedan pandemins start. – Om man är osäker på ett pris bör man kolla upp det, säger Maria Nilsson, jurist på Konsumentverket..

SVT - 15 timmar sedan

Munskydd säljs med falska rabatter – på upp till 99 procent

På sajten Cdon säljs munskydd med rabatter på upp till 99 procent. Men SVT:s granskning visar att uppgifterna i flera fall saknar stöd – och när vi ställer frågor till bolagen bakom väljer de att ändra sina uppgifter..

SVT - 17 timmar sedan

Efter granskning: Stort svenskt hyrläkarbolag stängs av i Norge

Företaget Läkarleasing, ett av Sveriges största vårdbemanningsföretag, har stoppats i Norge. Enligt en revision har man betalat för lite övertidsersättning vilket är ett avtalsbrott. Bolaget uppger att bristerna genast ska åtgärdas..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.