Världen Idag > Nyheter

Saturday, 29 January, 10:43

Världen Idag - 28 nov 21 kl. 09:00

Motsättningar i vaccinfrågan i församlingarInställningen till vaccinet mot covid-19 varierar, även bland kristna, och ibland kan det leda till motsättningar. I en enkät som tidningen Dagen har gjort bland pastorer, svarade 21 procent att det finns motsättningar gällande vaccinet i deras församlingar..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Dagen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Motsättningari , vaccinfrågani , församlingar

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 45 minuter sedan

Äldre på sjukhem har mer livsvilja än personalen tror

Viljan att leva var stark hos en majoritet av de boende på ett schweiziskt sjukhem för multisjuka äldre, och underskattades i synnerhet av läkare och sjuksköterskor. Det visar en studie som presenteras i ett nyhetsbrev från Palliativt kunskapscentrum i Stockholms län..

Världen Idag - 1 timme sedan

Väckelsen som chockade Sverige mitt i sekulariseringen

Maranata fick stort genomslag under 60- och 70-talen. Med musik inspirerad av rockabilly och dansmusik, i kombination med äldre väckelsesånger, nådde man långt utanför kyrkans hägn, skriver Torbjörn Aronsson, författare till en ny bok om Maranata, vilken på onsdagskvällen presenteras i ett webbinarium i regi av Institutet för Pentekostala Studier (IPS) vid ALT..

Världen Idag - 1 timme sedan

Många ringde självmordslinje efter dödshjälpsdebatt

Antalet samtal till självmordslinjen har ökat kraftigt under den senaste tiden. Ökningen tros ha samband med Björn Natthiko Lindeblads uppmärksammade assisterade självmord. – Vi kan inte se att det finns någon annan förklaring, säger Karin Schulz, generalsekreterare på organisationen Mind, till Sveriges Radio..

Världen Idag - 1 timme sedan

Har sexuella revolutionen gett det den lovade?

Veckans Hotspot handlar om hur synen på sex har förändrats genom historien, med ett särskilt fokus på de senaste 60 åren. Hur ser egentligen den goda sexualiteten ut?.

Världen Idag - 3 timmar sedan

Jesus befriade Hanne och Göran från alla prestationskrav

I många år levde makarna Hanne och Göran Josephson ett liv där allt handlade om att prestera så mycket som möjligt, vara duktig och ständigt ställa upp i kommittéer och andra aktiviteter i kyrkan. Till sist gick det inte längre och de kastade in handduken. Men vad de inte hade räknat med var att Jesus kom och befriade dem från alla krav..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Anklagelserna mot Bibeln måste bemötas och tas på allvar

I mer än två hundra år har kristen tro utsatts för kritik – inifrån den kultur som själv är ett resultat av den tro som kritiseras! Kritiken har inte gällt en enskild sakfråga. Det har i stället liknat den situation som en inringad stad upplever i krigstid: Beskjutningen kommer från alla håll samtidigt.

Världen Idag - 10 timmar sedan

Dikter från det förföljda uiguriska folket berör på djupet

Uigurerna är ett folk som står på randen av sin existens. Deras land har kallats Östturkestan, Sin kiang och Xinjiang. Landet är ingalunda obekant i Norden.

Världen Idag - 10 timmar sedan

Släpp in Jesus att värma dig på köldsöndagen

Omöjligt vara både kall och varm som kristen.

Världen Idag - 10 timmar sedan

Teater, helande och omvändelse

Här kommer en hjärtlig hälsning från Kroatien. Nu är julhögtiden nästan slut – på riktigt. För oss missionärer från Ukraina har det varit en alldeles speciell högtid, även här på Balkan.

Världen Idag - 14 timmar sedan

Ny sång vittnar om vägen ut ur Knutby

I över 20 år var Josefine Frankner med i Filadelfiaförsamlingen i Knutby, där hon blev ledaren Åsa Waldaus närmsta ”tjänarinna”. Nu har hon släppt en låt med titeln Förlåt, som hon ska framföra i lördagens Nyhetsmorgon på TV4..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.