Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 19 January, 23:14

Cornucopia - 27 nov 21 kl. 18:19

Black Friday: Covid/Omicron-paniken tog över börsernaBörserna fortsatte med en riktig Black Friday med prissänkningar över i stort sett hela linjen. Detta på grund av paniken över den nya Covid 19-mutationen Omicron från Sydafrika, som nu bekräftats i åtminstone Storbritannien men sannolikt redan är lös bredare än så.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Friday, Omicron, Black Friday, Covid, Sydafrika, Storbritannien, OMXSPII Europa, OMXS30, OMXSPI, CAC, Frankrike, DAX, Tyskland, Euronext, Nederländerna, Brittiska, FTSE, USA, Jones, Comp, Russel

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Black, Friday, Covid/Omicron-paniken, togöver , börserna

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 6 timmar sedan

"Det flyger drönare här hela tiden"

"Det flyger drönare här hela tiden" säger mannen som växt upp och bor på en av Stockholms mest spektakulära utsiktsplatser på Mariaberget. Utsikten är otrolig, men det är alltså inget konstigt om ingen reagerar och slänger fram kameran när det flyger drönare i centrala Stockholm.För dagen grådaskig utsikt över Riddarfjärden och Stockholm Jag skulle till Norstedts för att ta nya författarfoton med de nya glasögonen och nya frisyren till nästa bok.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Lägesrapport onsdag - Ryssland flyttar in trupp i Vitryssland - tros planera anfall rakt mot Kiev - samordnad insats från Kustbevakningen, polisen och försvaret mot militära drönare runt Stockholm - samtliga stora ryska amfibiefartyg har lämnat Östersjön

Dags för en ny morgonrapport om det säkerhetspolitiska läget. Samtliga av de sex fungerande stora ryska landstigningsfartygen har nu lämnat Östersjön och vädret kommer bli riktigt kasst framöver vilket omöjliggör landstigningar. Polisen har tillsammans med Kustbevakningen och försvaret genomfört en insats mot de militära drönare som siktats och bekräftats i stort antal runt Stockholm.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Säljsignal på Stockholmsbörsen efter stödet fallit - dollar, guld, euro och ränta kraftigt upp - nedgångar i Asien

Det ser ut som de flesta marknader klappade igenom igår, utom hedgar vid hårda nedgångar, som dollar och guld. Vi har antagligen en säljsignal på Stockholmsbörsen efter att stödet fallit och vi fått en så kallad huvudskuldra i OMXSPI. Nedgångarna fortsätter på bred från i de asiatiska tidszonerna.

Cornucopia - Igår: 13:29

Inför rivningsskatt på vindkraftverk - för att skydda markägarna

Inom några år kommer de första vindkraftverken från den stora vindkraftboomen med start ca 2004 - 2005 att behöva rivas. För att slippa rivningskostnaderna kan vindkraftbolagen sätta dotterbolag i konkurs och då hamnar rivningskostnaden på markägaren. Det är dags att införa en rivningsskatt på vindkraftverken för att säkerställa att branschen står för sina kostnader och inte externaliserar dem på markägare eller staten.

Cornucopia - Igår: 12:18

Siste man släcker ljuset: Karantänreglerna för Omikron ger risk för systematisk kollaps av samhällsservice och infrastruktur

Reglerna vid konstaterat Covid-19 - vilket nu helt ska tagits över av den väldigt smittsamma men annars milda Omikron-varianten - innebär att alla i hushållet ska stanna hemma när någon är smittad. Detta håller på att riskera en systematisk kollaps av samhällsservice och infrastruktur. Smittspridningen är nu så hög att när alla ska stanna hemma en vecka så fort en anhörig konstaterats sjuk kommer det snart inte finans någon som kan drifta infrastruktur eller tjänstgöra i blåljusmyndigheter, sjukvård och vård, skola och omsorg.

Cornucopia - Igår: 10:23

Lägesrapport tisdag: Polisen bekräftar foto och film på militär drönare över Stockholm - Ryssland utrymmer ambassaden i Kiev, tar hem diplomater

Dags för en lägesuppdatering av säkerhetsläget. Polisen har bekräftat att man har omfattande foto- och filmmaterial på den svartmålade militära drönare som flög runt centrala Stockholm. Svensk militär aktivitet fortsätter, men vi diskuterar inte den.

Cornucopia - Igår: 08:46

Negativa börser i Asien under tisdagsmorgonen - USA hade stängt måndag

Börserna i de asiatiska tidszonerna faller under morgonen och USA ger ingen vägledning då de amerikanska marknaderna var stängda igår.Asiatisk tidszonStockholmsbörsen var oförändrad igår med OMXSPI på +0.00% enligt min feed.

Cornucopia - I förrgår: 14:40

Läsarvittne såg drönaren över Riddarfjärden i centrala Stockholm - "långa smäckra vingar"

En bloggläsare uppger sig ha sett drönaren i Stockholm under söndagen, men tog inget foto då vederbörande utgick från att den var svensk eller att det fanns en naturlig förklaring. Den beskrivs bland annat som med "långa smäckra vingar". Fullt vittnesmål nedan.

Cornucopia - I förrgår: 13:38

Daglig rapport om timpriskostnaden för elen via Home Assisstant

Med Shelly-elmätningen i realtid kan jag nu dagligen ordna rapporter om vad medelpriset blev på elen genom energipanelen i Home Assistant. Därmed får jag facit på dag för dag om jag via timdebiteringen sparar på elpriset, men kan också konstatera att avgörande för utfallet på en månad kan snarare vara att styra konsumtionen till dagar med lågt pris än att optimera varje enskild dag.Energipanelen i Home Assistant för fredagen.

Cornucopia - I förrgår: 11:31

IKFN - Försvarsmakten behöver inte regeringsbeslut för att försvara landet med våld

IKFN-förordningen eller förordning 1982:756 om försvarsmaktens ingripanden vid kränkningar av Sveriges territorium under fred och neutralitet är kanske en av de viktigaste förordningarna för rikets försvar. Den är en formalisering av folkrätten och gör att Försvarsmaktens personal på egen hand kan besluta om vapeninsats mot ett angrepp mot Sverige, helt utan att som oberoende myndighet blanda in rikets styre, regering eller riksdag, precis som polisen inte behöver ringa regeringen för att gripa en misstänkt brottsling. Uppgifter som cirkulerar om att regeringen inte skulle tillåta försvar av Sverige är inget annat än desinformation - i själva verket kan regeringen göra väldigt lite för att hindra Försvarsmakten från att försvara riket.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.