News55 > Nyheter

Tuesday, 18 January, 09:12

News55 - 27 nov 21 kl. 16:55

Konstnärsnämnden prisar Ulla KassiusScenografen och kostymören Ulla Kassius tilldelas Konstnärsnämndens Stora Teaterstipendium, som delas ut för första gången i år. Summan är 200 000 kronor. I en hälsning till TT meddelas att hon är "stolt, hedrad och väldigt glad." Ur motiveringen: "Scen….
Läs mer på News55
Läs mer om:
Ulla Kassius, Konstnärsnämndens Stora Teaterstipendium, TT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konstnärsnämnden, prisar, Ulla, Kassius

Fler nyheter från News55

News55 - 15 minuter sedan

6 951 miljarder – svenskarnas fondförmögenhet

Svenska fondsparares förmögenhet nådde en ny rekordnivå förra året. Detta samtidigt som det nysparades 195 miljarder kronor – även det rekord för ett enskilt år. Vid slutet av året uppgick den samlade fondförmögenheten till 6 951 miljarder kronor, en ök….

News55 - 15 minuter sedan

Partiledardebatt stoppad – för många har covid

I Sverige konstaterades flera partiledare ha covid-19 efter partiledardebatten. I Danmark blir debatten inte ens av, eftersom så många är smittade. "En rad" sjukanmälningar har kommit in inför tisdagens debatt i folketinget i Köpenhamn, skriver nyhetsby….

News55 - 15 minuter sedan

Japan förbereder nya restriktioner

Japans regering förbereder just nu nya restriktioner för att bromsa spridningen av covid-19, som likt i många andra länder skenar då den nya varianten omikron blir allt mer dominerande. Landet har aldrig infört en fullskalig lockdown under pandemin, uta….

News55 - 15 minuter sedan

Nya kraftledningar längs Norrlandskusten

Svenska kraftnät vill investera 8,4 miljarder kronor i kraftledningar som ska leda kraften till de nya industrier som byggs längs Norrlandskusten. Nu har en ansökan till regeringen lämnats in. Enligt Svenska kraftnäts prognos kommer det att behöva mycke….

News55 - 30 minuter sedan

Earth, Wind and Fires hitmakare död

Den amerikanske låtskrivaren Jon Lind har avlidit, rapporterar NME. Lind är mest känd för "Boogie wonderland" som 1979 blev en megahit med Earth, Wind and Fire. Han skrev också Madonnas "Crazy for you" och arbetade under sin karriär även med artister so….

News55 - 30 minuter sedan

Skottlossning i Helsingborg – en till sjukhus

Flera polispatruller åkte ut till ett bostadsområde i Helsingborg sedan flera inringare hade larmat om en misstänkt skottlossning. På plats hittades en man med vad som tros vara skottskador och han fördes till sjukhus med ambulans. Skottlossningen ska h….

News55 - 30 minuter sedan

Byggkostnaderna rusar

Byggkostnaderna steg 7 procent på ett år, enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån, SCB. Det så kallade faktorprisindex, som mäter utvecklingen av kostnaderna för att bygga flerbostadshus, steg mellan december 2020 och december 2021. Framför….

News55 - 30 minuter sedan

Kikki Danielsson väntar på att få sin tredje vaccindos trots rädsla för den första sprutan: ”Kommer kämpa”

Kikki Danielsson hade otur med vaccinet mot Svininfluensan och blev väldigt sjuk. Men nu längtar hon efter sin tredje dos mot Covid-19 trots rädsla för biverkningar..

News55 - 45 minuter sedan

Oljepris och inflation – marknaden får magont

I Tokyo stängde börsen nedåt på tisdagsmorgonen, liksom i USA på måndagen. Det finns en oro för inflation, som gör att marknaden blir ängslig. Oljepriset stiger till rekordnivåer, och det kan också spä på inflationen.

News55 - 45 minuter sedan

Sköt mot balkong – misstänkt mordförsök

Under natten mot tisdag larmades polis efter att en lägenhetsbalkong hade blivit beskjuten i Kallhäll i Stockholm. – En man befinner sig på en inglasad balkong på natten när det plötsligt avlossas ett skott mot balkongen. Han skadas inte och det är inte….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.