SVT > Inrikes

Wednesday, 26 January, 15:31

SVT - 27 nov 21 kl. 12:50

Marmorstein: SD:s outsider-roll kan bli svår att upprätthållaEfter att Jimmie Åkesson omvalts som partiledare på Sverigedemokraternas kongress i Karlstad riktade han hård kritik mot övriga riksdagspartier. De bär skulden för det elände som landet genomgår, var budskapet från SD-ledaren. Den bilden har tjänat Sverigedemokraterna väl, men i framtiden kan den bli svår att upprätthålla, menar SVT:s inrikespolitiska kommentator Elisabeth Marmorstein..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas, Karlstad, SD, Sverigedemokraterna, SVT, Elisabeth Marmorstein

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Marmorstein, SD:s, outsider-rollkan bli , svåratt , upprätthålla

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 minuter sedan

Miljöministerns avloppsanläggning saknar tillstånd

Som miljö- och klimatminister är Annika Strandhäll (S) ansvarig i regeringen för frågor om enskilda avlopp. Men avloppsanläggningen för villan som hon själv äger saknar sedan drygt två år det tillstånd som krävs..

SVT - 15 minuter sedan

Restriktionerna ligger kvar 14 dagar till

I kontrast till grannlandet Danmark väljer den svenska regeringen att förlänga de nuvarande restriktionerna i ytterligare 14 dagar. Om läget stabiliserats kan merparten av restriktionerna komma att avvecklas den 9 februari. – Vi har just nu en extremt hög smittspridning på grund av omikronvarianten, säger socialminister Lena Hallengren (S)..

SVT - 4 timmar sedan

Shekarabi: Kraven för marknadsföring av spel ska skärpas

Alltför aggressiv spelreklam ska stoppas. Det budskapet ville socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) ge på en pressträff på onsdagen. Där meddelade han en rad åtgärder som innebär en förstärkt reglering, inte minst när det gäller marknadsföringen av nätcasinon.

SVT - 5 timmar sedan

Drabbar omikron barn i större utsträckning? Emma Frans svarar på tittarnas frågor om coronaviruset

Varför lättar Danmark på restriktionerna nu, drabbas barn av omikron i större utsträckning och försvinner gamla varianter av viruset? Emma Frans, doktor i epidemiologi, svarar på tre av de vanligaste coronafrågorna från tittarna just nu..

SVT - 15 timmar sedan

Trots ny lag – kommuner har svårt att hjälpa män som slår

Alla kommuner ska verka för att män som utövar våld mot en närstående ska sluta. Det säger en lagändring som kom förra året. Men flera små kommuner har svårt att få ihop ekonomin och hitta kompetens.

SVT - 15 timmar sedan

Kriminologen: De som inte döms kommer få möjligt att förändras

Den nya lagstiftningen, som ställer högre krav på kommuner att erbjuda våldsutövande män behandling, kommer inte att nå alla som slår sina partners.  Det bedömer Susanne Strand, docent i kriminologi vid Örebro universitet. – Den gruppen som polisanmäls, men inte döms, och känner en motivation – att jag kan förändras – de kommer att få möjligheten att förändras av den här typen av behandling, säger hon..

SVT - 15 timmar sedan

Filip slog sin sambo – sökte hjälp

Filip slog, tog strypgrepp och knuffade sin sambo i väggen upprepade gånger – innan han bestämde sig för att att det fick vara nog. Han tog kontakt med en stödverksamhet och vågade till slut berätta vad han höll på med. – Det var första gången som jag pratade med någon annan om vad jag gjorde mot min partner, säger han..

SVT - 17 timmar sedan

SVT:s korrespondent: Johnson premiärminister men inte vid makten

Fester hos premiärminister Boris Johnsons regeringskansli på Downing Street utreds av polis. Samtidigt växer kritiken bland väljare och inom det egna partiet.  – Man skulle kunna säga att Boris Johnson sitter på premiärministerposten men inte vid makten just nu.

SVT - 18 timmar sedan

SD-kritik mot IF Metalls petning av fackordförande i Luleå

Sverigedemokraterna riktar hård kritik mot IF Metall efter beslutet att avsätta SSAB i Luleås fackordförande Ulf Karlström.  – Jag blev heligt förbannad. Det är inget annat än ett politiskt beslut, säger SD:s arbetsmarknadspolitiske talesperson, Magnus Persson.

SVT - 19 timmar sedan

Karl lever enligt FIRE – ”någon gång går börsen upp”

FIRE-rörelsen, ”Financial Independence, Retire Early”, är beroende av en stabil börs. Så vad händer vid hög rörlighet och oro? – Det kan ju kännas lite konstigt att stoppa in mer pengar i börsen när allt bara försvinner, säger Karl, en av svenskarna som är engagerade i rörelsen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.