SVT > Utrikes

Wednesday, 12 May, 12:15

SVT - 19 apr 21 kl. 01:26

Bolsonaro hårt pressad av coronakrisenBrasiliens Jair Bolsonaro är hårt pressad på grund av sin hantering av coronapandemin. Presidentens målsättning att begränsa restriktionerna så mycket som möjligt för att rädda landets ekonomi står i skarp kontrast mot det faktum att 4000 brasilianare dör på grund av covid-19 – varje dag..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Jair Bolsonaro

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bolsonaro, hårt, pressadav , coronakrisen
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Dödstalen stiger i Gaza – FN kallar till krismöte

Konflikten mellan palestinier och israeler fortsätter att trappas upp. Över 40 personer har dödats, huvudsakligen palestinier, i striderna mellan terrorstämplade Hamas och den israeliska militären. Under eftermiddagen har FN:s säkerhetsråd kallat till möte med anledning av upptrappningen som man varnar kan leda till fullskaligt krig..

SVT - 4 timmar sedan

SVT:s utrikeskorrespondent: Civilia som får betala vid fulllskaligt krig

Under natten mot onsdag har Hamas avfyrat nya raketer mot Tel Aviv samtidigt som Israels attacker och bombningar över Gaza fortsätter. Oroligheterna håller på att trappas upp och liknas vid en alltmer krigsliknande situation, säger SVT:s Mellanösternkorrespondent Stina Blomgren..

SVT - 7 timmar sedan

Därför ska tiotals miljoner genmodifierade myggor släppas fria i Florida

I ett testprojekt släpps genmodifierade myggor har ut i den amerikanska delstaten Florida. Planen syftar till att stoppa sjukdomar som zikaviruset, denguefeber och gula febern..

SVT - 8 timmar sedan

Kryptospår leder till Förenade Arabemiraten

Huvudpersonen är försvunnen. Så också alla pengar. Det har beskrivits som världens största bedrägeri genom tiderna.

SVT - 12 timmar sedan

Minst 18 barn vårdas efter dödlig skolattack

En beväpnad ung man gick till attack mot en skola i den ryska miljonstaden Kazan 80 mil öster om Moskva. Minst nio personer, varav sju var barn, dödades i skott- och sprängdådet. Massmordet får president Putin att beordra en översyn av Rysslands vapenlagar..

SVT - 12 timmar sedan

SVT:s Stina Blomgren: ”Oro för en tredje intifada”

De pågående våldsamheterna mellan Israel och Gaza ser inte ut att bedarra – tvärtom. Många hyser nu en oro för att läget kan bli allt värre. – Det finns en oro för att situationen ska leda till en tredje intifada, alltså ett palestinskt uppror i större skala, säger Stina Blomgren, SVT:s Mellanösternkorrespondent, i Aktuellt..

SVT - 14 timmar sedan

Bild för bild: Se de underliga traditionerna när brittiska parlamentet öppnade

Öppnandet av det brittiska parlamentet är en pampig ceremoni som inte sparar på de uråldriga traditionerna. En av de mer ”normala” är drottningens traditionsenliga tal där hon presenterar regeringens planer och riktning, framför ett samlat över- och underhus. – Min regerings prioritet är att se till att landet återhämtar sig efter pandemin, sa drottning Elizabeth i sitt tal..

SVT - 16 timmar sedan

Uppgifter: Hamas har avfyrat 130 raketer mot Tel Aviv

Hamas har avfyrat 130 raketer mot Tel Aviv, enligt den terrorstämplade organisationens egna uppgifter, uppger nyhetsbyrån Reuters. Minst en person har skadats allvarligt enligt israelisk räddningstjänst..

SVT - Igår: 09:35

Dödlig skolattack i Ryssland

Minst nio dödsoffer rapporteras i en attack mot en skola i Kazan, 80 mil öster om den ryska huvudstaden Moskva..

SVT - Igår: 09:27

Kina oroas över långsam befolkningstillväxt

Kinas befolkning har växt med mer än fem procent under den senaste tioårsperioden. Det är den långsammaste folkökningstakten i landet sedan 1960-talet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.