SVT > Utrikes

Saturday, 08 May, 04:17

SVT - 18 apr 21 kl. 22:46

Ryssland utvisar 20 tjeckiska diplomaterRyssland är rosenrasande på Tjeckien som anklagar rysk underrättelsetjänst för att ligga bakom en dödlig explosion i ett ammunitionslager 2014. Nu svarar Ryssland på utvisningen av 18 ryska diplomater genom att utvisa 20 tjeckiska diplomater..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Tjeckien, Ryssland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ryssland, utvisar20 , tjeckiska, diplomater
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Kina uppmanar till bojkott av FN-möte om Xinjiang

Kina uppmanar FN-länder att inte delta i en FN-konferens om mänskliga rättigheter i Xinjiang-regionen, rapporterar Reuters som tagit del av ett dokument från den kinesiska delegationen. ”Det är ett politiskt motiverat evenemang”, står det i dokumentet, enligt Reuters..

SVT - 3 timmar sedan

Prognosen: Då störtar kinesiska raketen

Redan i helgen kan den 20 ton tunga kinesiska raketen The Long March 5B störta mot jorden – men ingen vet var. Risken finns för att skrot träffar bebodda områden, men Sverige ser ut att klara sig..

SVT - 4 timmar sedan

Många skadade vid al-Aqsamoskén i Jerusalem

Minst 169 människor har skadats i samband med oroligheter vid al-Aqsamoskén i Jerusalem på fredagen. Enligt en israelisk polistalesperson tvingades polisen svara när ”upprorsmän” kastade stenar, flaskor och andra föremål mot dem..

SVT - 6 timmar sedan

Nytt nederlag skakar Labours ”röda mur”

För första gången någonsin kommer stålstaden Hartlepool att representeras av en konservativ parlamentsledamot i London. Det är ett stort nederlag för Labour – som redan tampas med sprickor i Englands ”röda mur”..

SVT - 7 timmar sedan

Klartecken från MSB: Sverige hjälper Indien med syrgasutrustning

Smittspridningen i Indien eskalerar chockartat. Den svåra situationen har lett till överfulla sjukhus samt brist på nödvändiga resurser och kunnig personal. Därför skickar nu Sverige syrgasutrustning för att hjälpa landets befolkning.

SVT - 7 timmar sedan

Internationellt avtal ska ge bevis mot IS-svenskar

Sverige har ingått ett internationellt avtal för att lättare få fram bevis mot IS-svenskar som begått brott i Irak. – Ingen kan gå säker om man begått krigsbrott, säger inrikesminister Mikael Damberg (S)..

SVT - 8 timmar sedan

Så kämpar Indiens befolkning mot viruset

Coronasituationen i Indien blir allt mer allvarlig. Sjukvården går på knäna och landet står nu för var fjärde coviddödsfall i världen. Men många vill hjälpa till och göra vad de kan för att försöka förbättra situationen..

SVT - 11 timmar sedan

Löfven vid toppmötet: Alla ska kunna leva på sin lön

Alldeles för lite – eller alldeles för mycket? EU:s insatser på välfärdsområdet väcker heta känslor när medlemsländerna samlas till toppmöte i Porto. Alla ska kunna leva på sin lön, betonar statsministern..

SVT - 11 timmar sedan

Så smakar vin som lagrats i rymden

Tolv flaskor skickades till rymden. I 14 månader lagrades flaskorna ombord på den internationella rymdstationen ISS som en del av ett forskningsprojekt. Nu säljs också en av flaskorna för miljonbelopp..

SVT - 15 timmar sedan

SVT:s Latinamerika-korrespondent: ”De här operationerna beskrivs som krigsinsatser”

Den dödligaste polisinsatsen i Rio de Janeiro på 16 år. Det vaknade Brasilien upp till dagen efter polisen blodiga gryningsräd. Men varken Rio eller Brasilien är ovana.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.