SvD > Kultur

Sunday, 05 December, 03:17

SvD - 25 nov 21 kl. 20:18

Könsfixeringen döljer det viktigasteDet är på tiden med en kvinna som statsminister. Men att Magdalena Andersson gråter under Amineh Kakabavehs tal säger något om vad som verkligen är en bristvara i svensk politik. .
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Magdalena Andersson, Amineh Kakabavehs

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Könsfixeringen, döljerdet , viktigaste

Fler nyheter från SvD

SvD - 9 timmar sedan

”Folk kunde säga vidrigt rasistiska saker”

Kolonialismen och dess efterverkningar har färgat författaren Abdulrazak Gurnahs liv.– Ett litet tag var alla engagerade i Black Lives Matter, men så oerhört lite förändrades, konstaterar årets Nobelpristagare i litteratur när Andres Lokko intervjuar honom i Canterbury..

SvD - 21 timmar sedan

Läsning kan lära oss att uttala fel

Döm inte människor som uttalar ord fel, för det innebär att de lärt sig dem genom läsning. Så lyder en gammal visdom – som kan förklara var ordet ”tilla” kom ifrån..

SvD - Igår: 22:51

De gör upp i "Idol"-finalen

Fyra skulle bli två och det blev inte oväntat Birkir Blær och Jacqline Mossberg Mounkassa som lade beslag på finalplatserna i ”Idol”..

SvD - Igår: 15:41

Mötesplats för svensk och fransk kultur firar 50 år

2009 var Svenska Institutet i Paris nedläggningshotat. Nu firar kulturinstitutet 50-årsjubileum med kronprinsessan Victoria på plats. .

SvD - Igår: 08:17

Är minutrar mer bråttom än minuter?

Om många fastrar och flera uttrar heter just så – hur lyder då pluralformen för ”sekund” och ”minut”? Ja, inte ”sekundrar” och ”minutrar” i alla fall. .

SvD - I förrgår: 22:01

Marilyn Manson blir av med Grammynominering

Marilyn Manson, som bara för en dryg vecka sedan nominerats till två Grammys, blir nu av med en av nomineringarna..

SvD - I förrgår: 17:36

Tidsandan ursäktar ingenting, Hildebrand

Tidsandan var säkert annorlunda på 80-talet, men det förminskar inte såren som Staffan Hildebrand skapade när han utsatte tonåringar för övergrepp. Regissörens svar visar att erkännande inte är detsamma som insikt. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.