Nyan > Svenskfinland

Monday, 12 April, 17:20

Nyan - 28 okt 13 kl. 08:00

Lastbilsförare döms till böterEn lastbilsförare döms till 455 euro i böter för äventyrande av trafiksäkerheten, vållande av personskada och fordonsskatteförseelse. Det var i januari 2012 som lastbilsföraren backade ut på en väg utan att uppmärksammade att en personbil kom körande på den vilket resulterade i en krock.
Personbilen fick omfattande skador och personbilsföraren fick hjärnskakning, dubbelseende, försämrat närminne och talförmåga. Dessutom visade det sig att lastbilsföraren inte hade betalat fordonsskatten för sin lastbil.
Lastbilsföraren har nu dömts till böter och till att ersätta personbilsförarens rättegångskostnader.
Läs mer på Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lastbilsförare, dömstill , böter
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Ett nytt covidfall

Ett nytt covidfall rapporterar hälso- och sjukvårdsdirektören Jeanette Pajunen om på måndagen.
– Hör ihop med tidigare smittkedja. Några personer sätts i karantän , skriver hon.

Nyan - 3 timmar sedan

Se dagens presskonferens om coronaläget här, 12 april

Landskapsregeringen håller idag, måndag den 12 april, ett direktsänt infotillfälle med anledning av coronasituationen. Sändningen kan du se direkt här klockan 16 och även i efterhand. Här kan du se alla tidigare presskonferenser!

Nyan - 3 timmar sedan

Nu börjar nästa runda av statens kostnadsstöd

I slutet av april blir det återigen möjligt att söka regeringens kostnadsstöd för företag som lidit av coronaepidemin. Det gäller även åländska företag. .

Nyan - 5 timmar sedan

Fågelperspektiv med vårkänsla

Fåglar, vår, tro och andlighet – det är teman som ställs i centrum i Julia Norlanders nya utställning ”Tillflykt” på Jomala bibliotek. .

Nyan - 8 timmar sedan

Klagomål på finska till JK besvaras inte

Landskapsregeringen har mottagit en begäran om utredning från Social- och hälsovårdsministeriet med anledning av inlämnade klagomål till JK. Klagomålen är dock på finska. .

Nyan - 9 timmar sedan

Stoppad i tullen med 419 liter öl

Det fjärde smugglingsfallet inom kort tid har varit uppe i Norrtälje tingsrätt. .

Nyan - 11 timmar sedan

Miljonsmäll för sjöfarten

Sjöfartsverket i Sverige aviserar höjda avgifter för sjöfarten i höst. Samtidigt som många rederier går på knäna. Branschorganisationen Svensk Sjöfart är besvikna.

Nyan - 19 timmar sedan

Misstänkt markbrand var kontrollerad brasa

Vid 22-tiden på söndagskvällen kom larm om en markbrand i Saltvik Strömma. Det visade sig vara kontrollerad eldning av en ”jättestor” hög med ris och virke, berättar brandbefälet Thomas Mattsson. (ms)
.

Nyan - 20 timmar sedan

Misshandelsfall och förrymd gris

Natten till söndagen fick polisen anmälan om en aggressiv och våldsam person på landsbygden. Polisen grep en person och utreder nu misstänkta fall av olaga hot, skadegörelse och misshandel. Samma natt var en hemmafest i ett lägenhetshus i norra delen av Mariehamn så högljudd att grannarnas hemfrid stördes, men det lugnade sig efter polisens besök.

Nyan - Igår: 17:03

Nyan sänder dansbandskväll med Ramona Nordberg

Under söndagen bjuds det på dansbandskväll med Tommys, åländska Ramona Nordberg och Hans Martin. Programledare är Herman Hagnäs. Konserten är producerad av Svenska pensionärsförbundet som har beviljats 97 000 euro av Svenska kulturfonden och Konstsamfundet för att skapa dessa digitala kulturprogram under våren 2021.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.