Världen Idag > Nyheter

Saturday, 08 May, 03:20

Världen Idag - 18 apr 21 kl. 17:00

Ryska Sputnik kan komma till Sverige i sommarDet ryska Sputnikvaccinet kan komma att ges till svenskar redan i sommar. – Det pågår diskussioner, säger Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Sputnik, Sverige, Sputnikvaccinet, Sveriges, Richard Bergström

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ryska, Sputnikkan , kommatill , Sverigei , sommar
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 3 timmar sedan

Människovärde avgör inte kristen äktenskapssyn

Är meningsfull dialog möjlig? Nutidens aggressiva samtalsklimat kan få också en obotlig optimist att misströsta. På svenska säger vi att vi ”talar förbi varandra”.

Världen Idag - 3 timmar sedan

Öppna hjärtan finns överallt

”En Herrens ängel talade till Filippus: 'Stå upp och gå ut mitt på dagen längs vägen som går ner från Jerusalem mot Gaza. Den ligger öde'” (Apg 8:269. Jag var på väg till en internationell konferens, utanför Sverige, för missionsorganisationer som använder media som verktyg.

Världen Idag - 3 timmar sedan

Pietismens farfar lärde ut god själavård till väckelserörelsen

Johann Arndt ställdes inför en fråga som reformatorerna inte hade bearbetat fullt ut: Var finns kraften till livets förnyelse? Genom sitt sökande kom Arndt slutligen att skriva boken Den sanna kristendomen, som blivit en av de mest spridda böckerna i Norden någonsin, skriver Christian Braw..

Världen Idag - 3 timmar sedan

Vi måste vårda oegennyttan med varsamhet så att den lever kvar.

Som svenskar är vi små droppar i ett hav av människor. Obetydligheten och maktlösheten inför klimatförändringar, industrinedläggningar, kvinnovåld och pandemier får många att känna sig som passagerare i ett kapat plan med kaparna inlåsta med piloterna i förarkabinen, medan de själva är utan möjlighet att påverka resan mot ett okänt mål. Mat och dryck serveras, filmer spelas på monitorerna – men vart är vi på väg?

Världen Idag - 10 timmar sedan

Minister angrep vårdnadsbidrag – i debatt om våld

När dödligt våld mot kvinnor debatterades i riksdagen i torsdags gick justitieminister Morgan Johansson (S) och MP-politikern Annika Hirvonen till attack mot förslaget om vårdnadsbidrag. – Det anstår en justitieminister att hålla lite högre nivå i en debatt som behandlar ett så allvarligt ämne, kontrade KD-politikern Andreas Carlson..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Världen idag AB fick ny styrelseordförande

Per-Olof Eurell avgick som ordförande för Världen idags styrelse i samband med torsdagens bolagsstämma. Han ersätts av Jan Blom. – Vi önskar Janne all lycka och Guds välsignelse i den nya rollen, säger Världen idags vd Annika Gunnarsson..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Oenighet om coronapass när Danmark öppnar upp

Grundskoleelever får återvända till skolbänkarna på heltid och bröllopsfester kan pågå fram till småtimmarna. Danmark lättar på sina pandemirestriktioner, men det finns en oenighet bland folketingspartierna kring det coronapass som krävs för att exempelvis få gå på gym eller bio..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Oasrörelsen fick hundratals tips till sin nya sommarresa

Över 100 förslag på spännande platser i Sverige. Det fick Oasrörelsen in då de bad om tips inför sommarens direktsända predikoresa. Exakt vilka resmål rörelsens inspiratörer tänker åka till är dock hemligt..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Webb-tv: Ska man få sparken för att man vägrar säga hen?

I Sverige har en lärare förlorat jobbet för att hon vägrade kalla en elev för hen, i Storbritannien har en pastor gripits av polis för att han predikade om Bibeln syn på äktenskapet och i Finland har en politiker åtalats för uttalanden om homosexualitet. Det är frågor som tas upp i det 13:e avsnittet av Veckans nyheter. – Ska vi undvika att bli kränkta får vi leva i en tyst värld, säger Sven Almkvist..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Fejknews från Kina och Iran ska granskas

Varför stoppas Donald Trumps konton i sociala medier, men inte Irans ayatollors? Det frågar sig KD-politikern David Lega, som fått Europaparlamentet att be EU avsätta resurser för att avslöja desinformation från Iran och Kina..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.