Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 09 May, 09:02

Cornucopia - 18 apr 21 kl. 15:02

På tal om skämt - Klarna värderad till 262 miljarder kronorNär vi ändå är inne på skämt som värderingen av Hemnet, så värderades förlustbolaget Klarna till 262 miljarder kronor utifrån senaste nyenmissionen på en miljard dollar. Bolaget gjorde 2019 en förlust på dryg miljard och hade en omsättning på 7 miljarder.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Hemnet, Klarna, PS, Holding AB, MSEK, SEB, SEK, MarketScreener, GSEK, Handelsbanken, IT, Gunnars Serviceverkstad, Bitcoin, Sverige, Wuhan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: talom , skämt, Klarna, värderadtill , 262, miljarderkronor
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 12 timmar sedan

82:a luftburnas landsättning i Estland understryker Sveriges avgörande läge vid konflikt i Östersjön

I natt luftlandsatte 82:a luftburna divisionen All American ca 400 man över ett flygfält i det USA-allierade Nato-landet Estland, efter att ha flugit non-stop från Fort Bragg i North Carolina. Man flög in mot Estland över Sverige, och Sverige ligger också mitt emellan USA och Estland, den närmaste flygrutten över vårt runda klot. Övningen visar på Sveriges helt strategiskt avgörande betydelse för att undsätta USA:s allierade i Baltikum och varför svenskt territorium och svenska beslutsfattare är en måltavla för Kreml vid krig eller krigsrisk.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Självklart ska polis, blåljus och militär vaccineras mot Covid-19 som prioriterad grupp

Det är i det närmaste en skandal att i större delen av landet har inte polisen, räddningstjänsten och militären klassats som en prioriterad riskgrupp att vaccinera mot Covid-19 före den allmänna vaccinationen av hela befolkningen. Dessa yrkesgrupper har likt sjukvårdspersonal inget val att komma nära människor, utan deras yrke är tvärt om att springa rakt i farans riktning för samhällets väl.Bör vaccineras som riskgrupp Polisen hjälper brottsoffer och griper misstänkta.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Dockfabriken av Karlin & Schwarz - tankeväckande sträckläsning - värd omläsning

Betalt samarbete med Bokus.
Äntligen har jag haft tid att plöja igenom författarkollegorna1. Lena Karlins och Åsa Schwarz AI- och robotthriller Dockfabriken (Bokus inbunden 229:-, pocket 59:-, e-bok 139:-), som kom ut ungefär samtidigt som min egen senaste roman Redovisningsavdelning Marviken.

Cornucopia - Igår: 17:19

Fredagsmys: Systembolaget förlorade mot Vivino i marknadsdomstolen - onlinevinköp tillåtet från andra länder

Dags för lite fredagsmüs, och det absolut mysigaste som finns är ju att Systembolaget förlorade mot Vivino i Patent- och marknadsdomstolen. Det bryter inte mot det svenska EU-undantaget om alkoholförsäljning och Systembolagets monopol att leverera alkohol via onlinehandel utomlands.Av en ren slump råkade bloggarjäveln få hemkört från Vinoteket just precis idag.

Cornucopia - Igår: 10:49

Den svenska medelvillan har stigit i pris med 1800:- SEK om dagen senaste året

Mäklarstatistik rapporterar att den svenska medelvillan nu kostar 4.1 MSEK och har stigit 19% i pris på tolv månader. Det motsvarar 1796:- SEK om dagen i stigande pris det senaste året.

Cornucopia - I förrgår: 08:03

Uppåt på de asiatiska börserna - guldet fortsätter stiga

Under morgonen är det uppåt som gäller på de asiatiska börserna. Trots en fallande dollar fortsätter guldpriset att stiga i svenska kronor.Australiska halvuns KangaroosDet ser ut att pågå en rotation ut ur risk, alternativt så håller tillgångsinflationen på att skena även utanför aktiemarknaden (duh!

Cornucopia - I förrgår: 17:51

Balders Erik Selin: Fyra gånger så höga lägenhetspriser om tjugo år

VD:n och grundaren av fastighetsbolaget Balder, Erik Selin, säger till DI Weekend att det inte vore så konstigt med fyra gånger så höga lägenhetspriser om tjugo år. "Det vore nästan orimligt att tro något annat". Selin pratar om en miljon kronor per kvadratmeter på Strandvägen i Stockholm som exempel.

Cornucopia - I förrgår: 15:15

Olle Häggströms bok Tänkande maskiner ställer dubbla krav på läsaren

Betalt samarbete med Bokus.
Professor Olle Häggströms nya bok Tänkande Maskiner: Den artificiella intelligensens genombrott (Fri Tanke Förlag, Bokus inbunden 249:-, e-bok 99:-) balanserar i AI-debattens ingenmans land mellan populärvetenskap och akademisk text. Den ställer i sin varning för den förstående och annars kanske oundvikliga AI-apokalypsen dubbla krav på sina läsare - både att man har intellektuell förmåga att ta till sig texten, och att man sedan ska bidra till mänsklighetens långsiktiga överlevnad framöver genom att dra sitt strå till stacken för att hindra undergången.

Cornucopia - I förrgår: 11:21

SCA vs Handelsbanken: Dawn of Sandlådan

På SVT Play har tvångsfinansierade SVT:s Uppdrag Granskning just nu ett fantastisk serie med reportage om cirkusen i SCA och Handelsbanken 2014+. Det är en historia som hade avfärdats som icke trovärdig och orealistisk om jag skrivit den som fiktion. Det enda som egentligen saknas än så länge är sex.

Cornucopia - I förrgår: 09:10

"Och på fjärde dagen sade Automowerguden: Grönt ljus"

... och på sjätte dagen vilade bloggarjäveln. Igår gav gräsklipparen på fjärde dagen av reparationer och felsökning av begränsningsslingan slutligen grönt ljus.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.