Cornucopia > Ekonomi

Monday, 17 May, 02:15

Cornucopia - 18 apr 21 kl. 12:33

Enkätresultat: Utlandssemester, festande, och samvaro vänner, familj och släktingar det första läsarna gör när pestrestriktionerna är lyftaEnligt förra helgens enkät är utlandssemester, festande och restaurang, samt samvaro med vänner, familj och släktingar det första man kommer göra när pestrestriktionera är lyfta. Detta indikerar att eventuella permanent förändrade vanor på grund av pesten inte slår mot särskilda omständigheter, utan mot vardagen.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Bert, Wuhan, GudstjänstMotorcykel, EuropaResturang, Beska, EuropaKrama, Vår, Danmark, Sverige, HockeyGå, Kanada, Legoland, Norge, Nya Zeeland, MentonDansaTräna, Åka, Hornborgarsjön, Löven, StockholmareSimma, Vi, Finland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 7 timmar sedan

Söndagsenkät: Hur är ditt kapital fördelat?

Dags för en söndagsenkät, där vi tittar på hur ditt kapital är fördelat i bostad, aktier, ränta och alternativa investeringar. Svara nedan.Kapital Som vanligt kan jag inte se vem du är eller ens var du sitter, utan endast dina svar samt en tidsstämpel.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Blöjismen: Ökande klyftor och superrika beror inte på kapitalism - utan på socialiserande av förlusterna

"Privatiserade vinster och socialiserade förluster är inte kapitalism." - jagDet finns de (delvis med rätta) som ondgör sig över den nya handfullen av superrika och med det stigande statistiska klyftor i samhället när man jämför medföljande medelvärden. Men de som därmed vill angripa kapitalismen är fel ute.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Sådan är bloggläsarnas rondör och pondus

Nedan presenteras resultaten av den tidigare enkäten om läsarnas rondör och pondus, som uttryckt i BMI, angående att övervikt är en stark indikator för att drabbas av allvarlig Covid-19. En påminnelse om att följa FoHM:s rekommendationer. Infoga bild på mat och dryck som illustration840 av bloggläsarna gick med på att svara på vad de hade för BMI, ålder och juridiskt kön.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Apple Airtag som närvarodetektor på landet - som skydd eller för att spionera - även ny hotbild mot skyddsobjekt

Security by obscurity is no security.Apples spårare Airtags kan användas som närvarodetektor på landet, och kan som sådana brukas för skydd och berätta om någon med en iPhone närmare sig en viss punkt, eller för att spionera och avgöra om någon är hemma. Förutsättningarna är att bevakat objekt ligger isolerat och har åtminstone över 120 meter till närmaste granne eller trafikerad väg.

Cornucopia - Igår: 19:04

Jag stöder ny fastighets- och lägenhetsbeskattning - men bara som del av skattereformen

Nu ska jag lägga halsen på stupstocken. Bloggen stöder det nya förslaget till fastighets- och lägenhetsbeskattning, sk fastighetsskatt, men bara som en del av den föreslagna omfattande skattereformen. Dessvärre vill den så kallade vänstern kapa detta och enbart fastighetsskatten utan att göra de övriga nödvändiga justeringarna.

Cornucopia - Igår: 14:29

Gästinlägg: Våra erfarenheter av GNSS

Nedanstående är ett gästinlägg signerat en läsare, och är relaterat till GNSS-utrustning för exakt positionering, angående drömmarna om begränsningskabelfri robotgräsklippare.Förra sommaren önskade en av våra grannar att vi skulle tillsammans försöka att hitta de försvunna gränsmarkeringarna som avgränsar deras fastighet. De planerade att sätta upp ett elstängsel för att hålla vildsvinen borta.

Cornucopia - Igår: 12:22

Volvo Cars överväger börsnotering - men inte slutet för Kina-Volvo

Kina-Volvo meddelade i veckan att man utreder en börsnotering på Stockholmsbörsen senare i år. Det innebär dock inte att decenniet som Volvo Cars varit Kina-Volvo upphör, eftersom Geely ska förbli storägare i bolaget även efter börsnotering.En Volvo-bil.

Cornucopia - I förrgår: 18:33

Fredagsmys: Fortsatt renovering av ladan

Dags för lite kort fredagsmys. Renoveringen av ladan fortsätter efter förra årets nästan totala rivning och nybyggnad av maskinhallen. Lena och jag har idag jobbat med att bygga nytt golv i den mest använda delen av ladan, så mycket mer fredagsmys på bloggen än så blir det inte.

Cornucopia - I förrgår: 12:38

Likviderat mina enskilda aktiepositioner

På den rätt fina börsuppgången idag har jag avvecklat alla mina enskilda aktiepositioner. Aktiefonder finns fortfarande kvar, men jag sitter inte längre med några direktägda aktier i börsnoterade bolag. Aktuell fördelning på det berörda ISK-kontotDetta betyder i sin tur att aktiemarknaden kommer ta fart igen framöver, men det gör ju inget eftersom det mesta ändå ligger via fonder och Lysa.

Cornucopia - I förrgår: 08:49

Fem KTH-forskare: Höghastighetsbanorna kan inte motiveras av klimatskäl

Fem forskare från KTH skriver i en debattartikel att Miljöpartiets höghastighetsbanor inte kan motiveras av klimatskäl, då de "inte leder till positiva klimateffekter". Likt MP:s nedläggning av svensk kärnkraft är partiets politik alltså direkt skadlig för klimatet.Franska TGVDebattartikeln i DN hittas på denna icke-länk www.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.