SR > Nyheter

Tuesday, 18 May, 03:08

SR - 16 apr 21 kl. 19:17

Många vill studera – en effekt av pandeminAntalet ansökningar till landets högskolor ökade i år, visar ny statistik från Universitets- och högskolerådet, UHR. En av orsakerna till ökningen kan vara pandemin. ”Corona har gjort att ungdomar har svårt att få jobba idag och att personer som har blivit permitterade ser en möjlighet att ställa om och se över sitt yrkesliv, säger Cecilia Marklund, enhetschef vid studentavdelningen på Uppsala universitet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Universitets, UHR, Cecilia Marklund, Uppsala

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många vill studeraen , effektav , pandemin
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 5 timmar sedan

Bokningsstrul borde kunna undvikas

När 150 000 skåningar i 50-årsåldern idag kunde börja boka vaccinationstider överbelastades systemen både på webbsidan 1177 och på hos de upphandlade tjänsterna. Flera regioner har haft problem med överbelastning av appar och andra bokningssystem när man gått över i fas 4 i vaccineringen mot covid-19. Det här borde man kunna undvika genom att upphandla för större kapacitet eller släppa fram snävare åldersgrupper, det menar it-expert Patrik Fältström..

SR - 6 timmar sedan

Abortförbud prövas i Högsta domstolen

I USA ska Högsta Domstolen ta upp ett fall som kan komma att få stor betydelse för den mycket polariserande frågan om abort i landet. Det är första gången sedan domstolen fick en konservativ majoritet som abortfrågan nu prövas i HD. Fallet som ska tas upp nu handlar om ett abortförbud efter vecka 15 som röstats igenom i Mississippi..

SR - 6 timmar sedan

Pfizer kan förvaras i kylskåpstemperatur: ”Väldigt glädjande”

EU:s läkemedelsmyndighet meddelar att Pfizer Biontechs-vaccin mot covid-19 tryggt kan förvaras i kylskåpstemperatur i upp till en månad, inledningsvis förvarades Pfizer/Biontechs vaccindoser i superkalla frysar. För närvarande är fem dagar gränsen för förvaring av doserna, men nu öppnar alltså EMA för en månads förvaring. Beskedet väntas innebära att vaccinationstakten kan öka ytterligare, ”glädjande besked”, säger Stockholms vaccinsamordnare Magnus Tyberg..

SR - 7 timmar sedan

Nytt stort amerikanskt mediebolag på väg att bildas

Den nya mediejätten, som ännu inte fått något namn, ska kombinera Discoverys utbud av dokumentärer och olika former av reality-tv med Warner Medias breda innehav av tv-kanaler och filmproduktion. Discovery bidrar till exempel med naturinriktade Animal Planet och Oprah Winfreys OWN Network, medan Warner Media äger allt från nyhetskanalen CNN till tv-kanalen HBO, liksom det klassiska filmbolaget Warner Brothers, som även det ingår i affären. Sammangåendet sker mindre än tre år efter att telekombolaget AT&T köpte Time Warner - och affären ses som ett tecken på att det skuldsatta AT&T nu måste fokuserar på sin kärnverksamhet..

SR - 8 timmar sedan

Flera domare betalade inte skatt för utlandsuppdrag - vill betala nu

Rättelser av inkomstuppgifter i deklarationer som totalt uppgår till knappt 4,5 miljoner kronor har på kort tid kommit in till skatteverket från svenska toppdomare inom fotboll, som fått lön för utlandsuppdrag och inte betalat skatt, rapporterar fotbollskanalen.se. Det efter att Aftonbladet rapporterat att en domare, som även dömts för grova bedrägerier, undvikit att just ta upp inkomst från Uefa, Union of European Football Associations, för Skatteverket.

SR - 8 timmar sedan

Adda, gadda, plastbanta och swisha - nya ord i Svensk ordbok

Nya Svensk ordbok utgiven av Svenska Akademien publiceras imorgon. Man lägger till ungefär 1700 nya ord och tar bort cirka 1500 ord. "Flockimmunitet?

SR - 9 timmar sedan

Forskning: Kvinnor i 40-års åldern bör kontrollera blodtrycket

För att minska risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar bör kvinnor kontrollera sitt blodtryck tidigt, det rekommenderar en ny norsk studie som presenteras i European Journal of Preventive Cardiology. Studien visar att kvinnor, som har ett förhöjt blodtryck i fyrtioårsåldern löper dubbelt så stor risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar jämfört med dom som har ett normalt blodtryck. ”På senare år har man sett att det finns skillnader mellan kvinnor och män när det gäller riskfaktorer och dess betydelse för utveckling av hjärt och kärlsjukdomar” säger Nina Johnston, överläkare vid hjärtkliniken vid Akademiska sjukhuset..

SR - 9 timmar sedan

EU och USA ska lösa tullbråket

EU och USA ska börja förhandla för att försöka lösa den flera år gamla tvisten om stål- och aluminiumtullar. Donald Trump införde tullar mot europeiskt stål och aluminium 2018 och EU svarade då med motåtgärder bland annat mot kläder och whiskey. Parterna hoppas nu kunna lösa frågan till årsskiftet och de lovar att inte införa nya tullar under tiden..

SR - 9 timmar sedan

Ingen lösning i sikte i konflikten Israel - Hamas

Det syns ingen lösning än i konflikten mellan Israel och Hamas i Gaza. Hamas uppges försöka få till ett eld upphör, men enligt israels premiärminister tänker israel fortsätta attackerna. Israels premiärminister har upprepade gånger de senaste dagarna förklarat att en vapenvila dröjer, det finns fler terroristmål i Gaza och fler Hamasledare att undanröja innan man kan ge sig in i seriösa förhandlingar om en vapenvila..

SR - 10 timmar sedan

USA söker allierade inför mötet om Arktis

På hemmaplan har det rests en del frågetecken kring varför Antony Blinken är i Köpenhamn istället för i Mellanöstern. Det enkla svaret är Arktis som de senaste åren blivit en arena för stormaktskonkurrens, rapporterar Ekots David Rasmusson. Smältande isar öppnar upp för både nya fartygsleder och för råvaruutvinning och både Ryssland och Kina har visat starka intressen i regionen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.