SR > Nyheter

Sunday, 16 May, 17:59

SR - 16 apr 21 kl. 17:07

Undersköterska kritisk mot lättnader: ”Förskräckligt”Kramar, aktiviteter inom äldrevården och större träffar med fler personer. Det är några av de nu lättade rekommendationer som vaccinerade svenskar får åtnjuta. Reaktionerna på beskedet under morgonens pressträff har varit blandade, glädjen att få krama sina barnbarn blandas med oro för minskad försiktighet. "Man måste tänka på vad man gör, vilka man träffar, ett bra tag framöver", säger undersköterskan Malin Kennegård..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Malin Kennegård

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Undersköterska, kritiskmot , lättnader, Förskräckligt
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Kritiskt läge i Tigray – Varnas för folkmord

Etiopien har skjutit upp valet som skulle ha hållits i början av juni, inget nytt datum är fastslaget. Samtidigt varnar patriarken för den etiopisk-ortodoxa kyrkan, Abune Mathias för ett folkmord i Tigray och talar om de utbredda våldtäkterna och förstörelsen av regionen. EU varnar också för en humanitär katastrof i Tigray, där en majoritet av befolkningen behöver någon form av livsmedelshjälp och där militären fortsätter att blockera humanitär hjälp att nå ut..

SR - 30 minuter sedan

M: NFC:s kapacitet måste byggas ut ännu mer

De allt längre handläggningstiderna för kriminaltekniska undersökningar är ett problem, enligt inrikesminister Mikael Damberg. Men NFC, som gör de här undersökningarna, är just nu under omgörning, och det kommer bli bättre, säger ministern. "Jag tror att det kommer att krävas ännu mer – den tekniska bevisningen är så avgörande", säger Johan Forssell, Moderaterna..

SR - 30 minuter sedan

Mycket köer i trafiken efter långhelg

Många är det som ska ta bilen tillbaka efter Kristi himmelsfärdshelgen. Vilket har lätt till många långa köer på klassiska långhelgsplatser. E4 mellan Söderhamn och Gävle i södergående riktning, E22 förbi Söderköping och på E18 från Norrtälje och E4 från Nyköping in mot Stockholm.

SR - 45 minuter sedan

Yamen Hamad i norra Gaza fruktar för sitt liv

Söndagen blev den dödligaste hittills i Gazaremsan där israeliska attacker kostat minst 40 människoliv. Hamas har sedan i måndags skjutit fler än 2 800 raketer mot Israel och tio israeler har dödats, 500 skadats. Yamen Hamad i norra Gaza fruktar för sitt och sin familjs liv, han berättar att hans område attackerats hårt och att många av offren är civila.

SR - 1 timme sedan

Man anhållen efter brottsturné genom Stockholm

Den man i 35-årsåldern som greps i Stockholm på söndagsmorgonen efter flera vansinnesfärder i stulna bilar, har förhörts och efter det anhållits av åklagare. Mannen stal flera bilar genom att dra ut förarna och misshandla dem innan han körde i väg. ”Vi ska nog vara tacksamma att vi har få personskador utom vid de rån där målsägande mer eller mindre fått stryk av den här bilrånaren,” säger Ola Österling vid Stockholmspolisen..

SR - 2 timmar sedan

Ungas hjärtan behöver bättre behandling

Stroke och hjärtsvikt ökar bland yngre män och nu söker forskarna bättre sätt att hitta dem som löper högst risk att drabbas. ”Det är oerhört viktigt att etablera goda livsstilsvanor hos våra barn”, säger Göran Bergström, som är samordnare för registret Scapis, där hälsodata samlats från 30 000 personer. Fetma och stillasittande är nutidens viktigaste riskfaktorer för hjärtkärlsjukdomar, och mer forskning behövs för att bromsa utvecklingen, enligt Göran Bergström..

SR - 3 timmar sedan

Fortsatt oro i Storbritannien för ny covidvariant

I Storbritannien råder fortsatt oro för en ny variant av covidsmittan som har sitt ursprung i Indien och regeringen i London uppmanar alla att vara försiktiga när samhället i morgon öppnar ytterligare efter lockdown. Den ”indiska varianten” anses nu finnas i stora delar av Storbritannien och har spridits särskilt mycket i städer som Bolton, Blackburn och Glasgow, men regeringen anser att inledande bevis visar att covidvaccinen biter även på den nya varianten. ”Vi ska vara bekymrade men inte få panik, vi är i ett mycket bättre läge än i julas när den brittiska varianten upptäcktes”, säger professor John Edmunds, rådgivare till regeringen i covidfrågor..

SR - 4 timmar sedan

Kraftig ökning av lokala fall av covid-19 i Taiwan

Under helgen har 386 nya lokala fall av covid-19 bekräftats i Taiwan, vilket är över dubbelt så många lokala fall som tidigare bekräftats under hela pandemin. Taiwan införde tidigt hårda gränskontroller och har i princip klarat sig undan smittan. Fram tills för någon dag sedan hade endast omkring 150 lokala fall konstaterats lokalt och endast 12 personer dött med covid-19, enligt myndigheterna.

SR - 6 timmar sedan

Patienter i kläm när covid-mottagning flyttar

Flera långtidssjuka i covid känner sig oroliga för att region Stockholm nu omorganiserar vården för de med postcovid. En ny mottagning är på gång på Karolinska sjukhuset i Huddinge, och den etablerade mottagningen i Solna kommer läggas ner. Region Stockholm har allra flest patienter med postcovid, av alla 21 regioner..

SR - 9 timmar sedan

Samer får vänta en vecka på valresultatet

Under söndagen är det val till Sametinget. Alltså det folkvalda parlament och statliga myndighet som ska verka för en levande samisk kultur i Sverige. Av de 9200 personer som får rösta i valet finns ungefär 45 procent i Norrbotten, 22 procent i Västerbotten, åtta procent i Stockholms län och sex procent i Jämtland län.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.