SR > Nyheter

Thursday, 06 May, 18:35

SR - 16 apr 21 kl. 14:10

Just nu: Förbud att vistas på centrala platser under valborg i Uppsala och LundPå grund av pandemin har Uppsala inför tillfälligt vistelseförbud i de centrala delarna av staden under valborgshelgen. Pandemin har även satt stopp för valborgsfirandet i Lunds stadspark. För att förhindra att människor dyker upp har kommunfullmäktige nu klubbat igenom ett förbud mot att vistas i parken den 30 april..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Uppsala, Lund, Lunds

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Justnu , Förbudatt , vistas, centrala, platserunder , valborg i Uppsala och Lund
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Blinken lovar fortsatt stöd till Ukraina

I Kiev har den nya administrationens utrikesminister Antony Blinken träffat Ukrainas president. Blinken lovade fortsatt säkerhetssamarbete, men inte det militära stöd eller ett NATO medlemsskap som var president Volodymyr Zelenskys önskan. Men utrikesminister Blinken ser ett fortsatt hot från Ryssland för Ukraina, även sen de ryska trupperna lämnat gränsområdet..

SR - 30 minuter sedan

Att minska metanutsläpp kan ge snabba klimateffekter

Halterna av metan har stigit till rekordhöga nivåer i atmosfären det senaste decenniet och den största delen av ökningen tros komma från mänskliga aktiviteter. Att minska läckage av metan från fossilindustrin, avfallshantering och jordbruk skulle vara relativt billigt och kunna ge både snabba och effektiva effekter på klimatet, enligt en ny FN-studie. Det handlar bland annat om att täppa till läckor vid utvinning av olja, gas och kol, och att samla in gas som läcker ut från soptippar.

SR - 45 minuter sedan

Just nu: Över 20 döda i skjutning i Rio de Janeiro

Minst 23 personer har dött i en skjutning i Rio de Janerio, rapporterar brasilianska Globo. Texten uppdateras..

SR - 45 minuter sedan

Efter avslöjandet – Attendo ser över anställningsavtalet

Efter Ekots granskning av vårdbolaget Attendo, och hur fallet med vårdbiträdet Stine Christophersen hanterades, kommer bolaget att se över hur anställningsavtalen för personalen är formulerade. Det handlar om den så kallade lojalitetsplikten, som fram till nu har formulerats på ett sätt som kunnat tolkas som att personal inte får larma media om missförhållanden. ”Hur den här formuleras, och hur den beskrivs i personalkommunikation, är nånting som vi börjat se över.

SR - 1 timme sedan

WTO:s utvecklingsländer hoppfulla efter USA:s besked

USA:s beslut att ställa sig bakom förslaget om att tillfälligt slopa patenten på vaccin utgör ett monumentalt steg framåt, säger Sydafrikas chefsdelegat Mustaqeem de Gama på telefon från Geneve. Tillsammans med Indiens chefsdelegat var han den som skrev förslaget om att tillfälligt slopa patenträttigheter under pandemin, ett förslag som debatterats i flera månader i världshandelsorganisationen WTO. Men EU-kommissionens ordförande Ursula van der Leyen har idag uttalat sig försiktigt.

SR - 1 timme sedan

Förseningar på södra stambanan Stockholm-Malmö

Ett omfattande signalfel mellan Katrineholm och Norrköping orsakar förseningar i tågtrafiken Det är främst södra stambana som berörs: Stockholm-Malmö Det finns ingen prognos för när signalfelet kan vara åtgärdat Texten uppdateras.

SR - 1 timme sedan

Valdeltagandet viktig faktor i skotska valet

Valet i Skottland och flera andra regional och lokalval runt om i Storbritannien pågår för fullt idag och vallokalerna är på flera håll öppna till kl 23 svensk tid. I Skottland vill regeringspartiet få egen majoritet för att kunna tvinga fram en ny folkomröstning som självständighet, men en parlamentsledamot Ekot pratade med var idag orolig för valdeltagandet. För de väljare Ekot pratade med var just hur partierna ställde sig i självständighetsfrågan den avgörande faktorn för deras röst..

SR - 2 timmar sedan

EU storsatsar på läkemedel mot covid-19

EU lanserar nu en storsatsning på att ta fram läkemedel mot covid-19, framför allt för behandling av långtidssjuka. Idag finns bara ett godkänt läkemedel mot covid-19. Målet är att få ytterligare fem läkemedel godkända före årsskiftet.

SR - 2 timmar sedan

Efter kritiken – Attendos vd skänker bort sin bonus

Efter massiv kritik för ledningens miljonbonusar under 2020 väljer vårdföretaget Attendos vd, Martin Tivéus, nu att skänka sin bonus till bolagets utvecklingsstipendium för vård- och omsorgspersonal. Han säger till TT att han borde ha avböjt att ta emot bonusen redan från början. Totalt uppgick vd och koncernledningens bonus till 4,8 miljoner för 2020.

SR - 3 timmar sedan

Skolor brister i arbetet med att stoppa smittspridningen

Det visar tusentals anmälningar från skolor runt om i landet och inspektioner som Arbetsmiljöverket har gjort. Arbetsmiljöverket har inspekterat 125 grund- och gymnasieskolor runt om i landet. I nära på hälften av dem har de hittat brister.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.