SR > Nyheter

Thursday, 06 May, 17:12

SR - 16 apr 21 kl. 13:20

EU och Storbritannien pressas av våldet i NordirlandSent igår kväll träffades EU och Storbritannien i Bryssel för att diskutera den komplicerade frågan om Nordirland. Mötet beskrivs som konstruktivt men ännu finns ingen lösning i tvisten om hur handel och kontroller ska skötas - en tvist som har bidragit till ökade våldsamheter i Nordirland de senaste veckorna. EU-parlamentet försöker sätta press på britterna genom att inte slå fast datum för att godkänna Brexitavtalet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Storbritannien, Nordirland, EU, Bryssel, Brexitavtalet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU och Storbritannien, pressasav , våldeti , Nordirland
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

WTO:s utvecklingsländer hoppfulla efter USA:s besked

USA:s beslut att ställa sig bakom förslaget om att tillfälligt slopa patenten på vaccin utgör ett monumentalt steg framåt, säger Sydafrikas chefsdelegat Mustaqeem de Gama på telefon från Geneve. Tillsammans med Indiens chefsdelegat var han den som skrev förslaget om att tillfälligt slopa patenträttigheter under pandemin, ett förslag som debatterats i flera månader i världshandelsorganisationen WTO. Men EU-kommissionens ordförande Ursula van der Leyen har idag uttalat sig försiktigt.

SR - 15 minuter sedan

Förseningar på södra stambanan Stockholm-Malmö

Ett omfattande signalfel mellan Katrineholm och Norrköping orsakar förseningar i tågtrafiken Det är främst södra stambana som berörs: Stockholm-Malmö Det finns ingen prognos för när signalfelet kan vara åtgärdat Texten uppdateras.

SR - 15 minuter sedan

Valdeltagandet viktig faktor i skotska valet

Valet i Skottland och flera andra regional och lokalval runt om i Storbritannien pågår för fullt idag och vallokalerna är på flera håll öppna till kl 23 svensk tid. I Skottland vill regeringspartiet få egen majoritet för att kunna tvinga fram en ny folkomröstning som självständighet, men en parlamentsledamot Ekot pratade med var idag orolig för valdeltagandet. För de väljare Ekot pratade med var just hur partierna ställde sig i självständighetsfrågan den avgörande faktorn för deras röst..

SR - 1 timme sedan

EU storsatsar på läkemedel mot covid-19

EU lanserar nu en storsatsning på att ta fram läkemedel mot covid-19, framför allt för behandling av långtidssjuka. Idag finns bara ett godkänt läkemedel mot covid-19. Målet är att få ytterligare fem läkemedel godkända före årsskiftet.

SR - 1 timme sedan

Efter kritiken – Attendos vd skänker bort sin bonus

Efter massiv kritik för ledningens miljonbonusar under 2020 väljer vårdföretaget Attendos vd, Martin Tivéus, nu att skänka sin bonus till bolagets utvecklingsstipendium för vård- och omsorgspersonal. Han säger till TT att han borde ha avböjt att ta emot bonusen redan från början. Totalt uppgick vd och koncernledningens bonus till 4,8 miljoner för 2020.

SR - 1 timme sedan

Skolor brister i arbetet med att stoppa smittspridningen

Det visar tusentals anmälningar från skolor runt om i landet och inspektioner som Arbetsmiljöverket har gjort. Arbetsmiljöverket har inspekterat 125 grund- och gymnasieskolor runt om i landet. I nära på hälften av dem har de hittat brister.

SR - 2 timmar sedan

Daniel Alling: Sturgeon har gott självförtroende inför valet

Idag går Skottland till val och det är många som hoppas att det i förlängningen ska leda till att man lämnar den brittiska unionen. Regeringspartiet SNP, med Nicola Sturgeon i spetsen hoppas på att man genom en storvinst kunna pressa premiärminister Boris Johnson att gå med på en ny folkomröstning om självständighet. Hör Ekots Storbritannienkorrespondent Daniel Alling svara på tre snabba frågor om SNP:s ledare..

SR - 3 timmar sedan

Myndigheterna håller pressträff om pandemiläget

På dagens pressträff medverkar: Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten Iréne Nilsson Carlsson, folkhälsoråd på Socialstyrelsen Alexandra Norlander, enhetschef på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Emma Spak, sektionschef på Sveriges kommuner och regioner, SKR..

SR - 3 timmar sedan

Svenskar som uppges ha styrt kriminalitet från Spanien inför rätta

Det senaste året har flera personer som pekas ut som ledare för kriminella nätverk i Sverige och uppges ha styrt brottslighet från Spanien gripits och nu pågår flera rättegångar. Det handlar bland annat om narkotikasmuggling, mordplaner och vapenbrott. Enligt Ted Esplund på polisens nationella operativa avdelning, är det i flera fall material från den krypterade tjänsten Encrochat som lett till genombrott i utredningarna..

SR - 4 timmar sedan

Stor trafikproblem på E4 Linköping-Ödeshög

En olycka med två lastbilar inträffade vid 13-tiden Olyckan är vid Mjölby i riktning mot Ödeshög, Jönköping Det är mycket besvärligt att passera och vägen kan komma att stängas av under uppröjningen. Texten uppdateras.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.