SR > Nyheter

Wednesday, 12 May, 13:53

SR - 16 apr 21 kl. 12:46

Höghastighetsjärnväg kan bli verklighet i SverigeDet ser ut att kunna bli höghastighetsjärnväg i Sverige, i alla fall enligt den infrastrukturproposition som presenteras i dag. Regeringen har förhandlat fram propositionen med samarbetspartierna. Propositionen innehåller nästan 800 miljarder för åren 2022 till 2033, vilket är en ökning med 21 procent jämfört med nuvarande plan..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Höghastighetsjärnvägkan bli , verkligheti , Sverige
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Ginna Lindberg: Öppen kritik mot Trump bestraffas i partiet

Allt tyder nu på att republikanerna kommer peta Liz Cheney från posten som gruppledare i representanthuset. “Det här ses som en bestraffning för att hon öppet och offentligt, gång på gång, har kritiserat Donald Trump och hans felaktiga påståenden om valfusk”, säger Ginna Lindberg, Ekots USA-kommentator. Petningen av Liz Cheney tyder på att partiledningen valt väg – Trumps väg..

SR - 45 minuter sedan

Just nu: Regeringen lämnar besked om restriktionerna

Idag lämnar Folkhälsomyndigheten över prognosen för hur och när coronarestriktionerna i Sverige stegvis kan tas bort, till regeringen. Besked väntas även gällande de restriktioner som löper ut på söndag gällande allmäna sammankomster och öppettider för krogar och restauranger. Hör statsminister Stefan Löfven, socialminister Lena Hallengren, kultur- och demokratiminister Amanda Lind och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson..

SR - 1 timme sedan

Bankanställd döms till fängelse för grova ekobrott

En anställd på en av storbankerna döms nu till två års fängelse för flera grova insiderbrott och mannen döms för att ha läckt hemlig information, om bland annat uppköpsbud och förvärv, till en kompis. Kompis ska sedan ha involverat sin familj och stora aktieköp gjordes och enligt åklagaren har de inblandade tjänat ungefär 2,5 miljoner kronor på den olagliga aktiehandeln. Brotten begicks under flera år och rörde flera olika aktier.

SR - 1 timme sedan

Cecilia Uddén: En diplomatisk lösning verkar allt mindre sannolikt

Spänningarna i östra Jerusalem har eskalerat under flera veckor. Hundratals har skadats i sammandrabbningar och situationen har utvecklats till en kris med raketbeskjutning från Gaza som besvarats med israeliska luftangrepp. Hör vår mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén om läget i regionen.

SR - 2 timmar sedan

Risk att många väntar tills Astra Zenecas vaccin fasats ut

Sverige kommer att fasa ut användningen av Astra Zenecas vaccin redan inom några veckor, som Ekot rapporterat om tidigare idag. Thony Björk, sakkunnig i läkemedelsfrågor på SPF Seniorerna säger att det finns en risk att dom över 65 som inte vaccinerat sig än väntar tills de erbjudas ett annat vaccin. "De som vänt i dörren när det stått Astra, kommer kanske vänta på chansen att få ett annat vaccin", säger han..

SR - 2 timmar sedan

Österrikes förbundskansler utreds

Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz utreds nu för att ha vittnat falskt inför den kommission som utreder den så kallade Ibizaaffären, det rapporterar flera medier. Förbundskanslern nekar till anklagelserna och utesluter redan nu att han skulle avgå. Ibizaaffären ledde till att den dåvarande koalitionsregeringen med Kurz parti ÖVP och det högerpopulistiska FPÖ sprack.

SR - 3 timmar sedan

En dos Astra kan räcka – om man har haft covid tidigare

En dos av Astra Zenecas vaccin skulle kunna räcka för ge ett fullgott skydd för den som haft covid-19, det enligt en ny studie från Danderyds sjukhus. En dos av Astras vaccin ger ett lika starkt eller starkare skydd som två doser av Pfizers hos den som varit sjuk tidigare, Även om det är över ett år sedan man hade covid-19, visar studien som ännu inte är publicerad..

SR - 4 timmar sedan

Cilla Benkö: Extern utredning skulle bryta mot grundlagen

Sveriges Radios vd Cilla Benkö kommenterar nu kravet på att en extern utredning borde granska det som avslöjades i förra veckan att en tidigare Ekoreporter haft en relation med en person som säkerhetspolisen pekat ut som ett säkerhetshot, och som reportern rapporterat om. Cilla Benkö skriver att hon anser att det är helt uteslutet att medverka till något slag av extern utredning av radions redaktionella processer, detta av hänsyn till medarbetare men framförallt av hänsyn till alla våra uppgiftslämnare. De ska kunna lita på att vi aldrig röjer källor, skriver Benkö, som anser att en extern utredning av Sveriges radios publicistik skulle bryta mot grundlagen..

SR - 4 timmar sedan

Professor: Viktigt med konkret färdplan för lättnader

Folkhälsomyndigheten kommer idag att presentera hur och när coronarestriktionerna i Sverige stegvis kan tas bort. Myndigheten ska, på regeringens uppdrag, ge en prognos för när ett eventuellt nytt normalläge kan uppstå och om man ser behov av fortsatta restriktioner eller rekommendationer. Det kan till exempel handla om fortsatt kapacitet för testning, ytterligare vaccinering och beredskap för nya utbrott.

SR - 6 timmar sedan

Stor ilska bland befolkningen efter skolattacken

Efter bombattentat i lördags då en skola attackerades i Kabul växer nu ilskan mot regeringen för att den inte lyckas skydda befolkningen. Samtidigt är det ännu oklart vilka som genomfört dådet: regeringen har pekat ut talibanerna men de har förnekat all inblandning i dådet. Analytikern Ahmad Idress Rahmani menar att alla attentat måste förstås utifrån en geopolitisk bakgrund..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.