YLE > Svenskfinland

Thursday, 13 June, 09:35

YLE - 31 jul 13 kl. 09:32

Det var en gång - Arbetsinrättningen i KronobyÅr 1926 grundades en arbetsinrättning i en gammal militärkasern i byn Merjärv i Kronoby. Arbetsinrättningar var fram till medlet av 1960-talet ett alternativ till fängelse för de som dömdes för mildare brott, såsom exempelvis lösdriveri och rattfylleri. Håkan VikströmPensionerade historielärare Håkan Vikström Yle/ Markku Hautala
Majvor och Harry KronqvistMajvor och Harry Kronqvist Yle/ Markku Hautala Pensionerade historieläraren Håkan Vikström har forskat i Kronobybygdens historia. Han berättar att den ursprungliga användningen av kasernområdet som uppfördes i slutet av 1800-talet var att utbilda reservister för den ryska armen. Denna utbildning slutade kring år 1900 varefter kasernområdet i huvudsak stod tomt fram till första världskriget då en rysk infan
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kronoby, Merjärv, VikströmPensionerade, Håkan Vikström Yle, HautalaMajvor, Harry KronqvistMajvor, Harry Kronqvist Yle, Hautala Pensionerade, Håkan Vikström, Kronobybygdens, ArenanSpela, Arenan Arbetsinrättningen, Harry Kronqvist, Majvor, Kronqvist

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det var en gång, Arbetsinrättningeni , Kronoby

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 minuter sedan

Vasa Sport tar ny fart – nytt bolag ska dra in nya miljoner

Ishockeylaget Vasa Sport ändrar på sin ägarbas. Ett nygrundat bolag, Kotkasydän Oy, ska stödja Hockey-team Vaasan Sport Oy som finansiär men också som ägare och utvecklare..

YLE - 30 minuter sedan

Firarsvängen 13 juni 2024

Äntligen sommar! Det var många somriga låtar som önskades i dagens Firarsväng..

YLE - 4 timmar sedan

Bostadsbrand i Orrnäs i Vasa

YLE - 17 timmar sedan

Fler projekt för grön omställning i Österbotten ger NTM-centralen mera jobb

Antalet miljökonsekvensbedömningsprojekt hos NTM-centralen fortsätter att öka. Orsaken är projekten för investeringar i grön omställning blir fler..

YLE - 18 timmar sedan

Kärvt läge för Vasa mathjälp: ”Det är en skam att vi behövs”

Behovet av mathjälp är ännu större på sommaren än på vintern när barnen inte får lunch i skolan. Det här märker man också på Vasa mathjälp som nu har akut kassakris..

YLE - 20 timmar sedan

Färre av Vasa stads personal sjukskriver sig

Invalidpensionskostnaderna sjönk jämfört med förra året..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.