SVT > Ekonomi

Saturday, 04 December, 09:02

SVT - 28 okt 21 kl. 22:10

Över 200 000 svenskar vill teckna Volvoaktier: ”Låt dig inte luras”Fredag den 29 oktober rullar Volvo Cars in på Stockholmsbörsen. Det blir den näst största noteringen i Sverige, bara Telias notering för över 20 år sedan var större. Men vägen till börsen har varit långtifrån spikrak..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Volvoaktier, Volvo Cars, Stockholmsbörsen, Sverige, Telias

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Över 200, 000, svenskarvill , teckna, Volvoaktier, Låtdig , inte luras

Fler nyheter från SVT

SVT - 29 nov 21 kl. 18:31

Ur arkivet: Så ökar klyftorna mellan rika och fattiga

Tidigt 80-tal var en unik tid i svensk historia – så ekonomiskt jämlikt har Sverige aldrig varit, varken innan eller efter. Inkomstklyftorna hade minskat stadigt under 40 år men under 80-talet kom den trenden snabbt att ändras. Börsen gick varm och på kort tid etablerades ett nytt ideal.

SVT - 29 nov 21 kl. 18:28

Jan Emanuel: Det är klart att man kan köpa lycka för pengar

Från miljonprogram till lyxbilar i överflöd. Jan Emanuel Johansson har gjort sig känd som ”Sveriges rikaste sosse”. Men går det verkligen att köpa lycka för pengar?

SVT - 29 nov 21 kl. 18:29

”Pengar fuckar upp mänskliga relationer”

Svenskarna blir allt rikare. Men mer pengar kan göra oss mindre lyckliga om vi använder dem för att ersätta relationer med andra människor, menar ekonomiprofessorn Micael Dahlen. – Pengar fuckar på ren svenska upp mänskliga relationer, säger han i Ekonomibyrån..

SVT - 26 nov 21 kl. 10:33

Marknaden skakas av ny covid-oro

Den nya virusmutationen som upptäckts i Sydafrika sänder chockvågor över världens finansmarknader. På flertalet börser lyser siffrorna blodröda på fredagen..

SVT - 25 nov 21 kl. 09:32

Riksbanken lämnar räntebesked

Riksbanken lämnar styrräntan oförändrad på 0 procent. Samtidigt väntas chefen Stefan Ingves tydliga signaler om att tidpunkten för att lätta på den ekonomiska gaspedalen kommer allt närmare..

SVT - 24 nov 21 kl. 23:31

Därför riskerar lönen att ätas upp av inflationen

Under torsdagen kommer Riksbanken med ett räntebesked. Prisökningarna i Sverige ligger nu långt över det vägledande löneavtalet på arbetsmarknaden och Riksbankens mål. Men Sveriges största fackförbund Unionen menar att det är tillfälligt och tänker inte kräva någon lönekompensation..

SVT - 23 nov 21 kl. 09:39

AP-fonden: ”Klimatavtalet är en gamechanger för finansmarknaden”

Klimatdokumenten från Glasgow har kallats urvattnade och otillräckliga av både politiker och aktivister. Men vd:n för sjunde AP-fonden tror att avtalet får stor betydelse för världens kapitalplacerare. – Det här kan vara en ”gamechanger”.

SVT - 23 nov 21 kl. 09:38

Storföretagen: Avtalet blev för lamt – marknaden får lösa klimatkrisen själv

Sveriges mest klimatpåverkande företag tycker att avtalet från klimatmötet Glasgow borde blivit tuffare, visar en enkät som SVT gjort. Många efterlyser en global koldioxidskatt och befarar att för lågt ställda miljökrav utanför EU kan snedvrida konkurrensen och hota svenska jobb..

SVT - 22 nov 21 kl. 20:11

”Folk började spara – då blev det ännu värre”

I början av 90-talet gick Sverige snabbt från decennier av högt inflationstryck till finanskris. Omvärlden litade inte på Sveriges ekonomi och statens försök att rädda den svenska kronan genom att chockhöja räntan resulterade i ekonomisk kollaps.   – Folk började spara för glatta livet, och då blev det ännu värre, säger historikern Gunnar Wetterberg om krisen..

SVT - 22 nov 21 kl. 18:21

”Inflation är spararnas värsta fiende”

Dyrare bränsle, dyrare el, dyrare allt. Inflationen ligger på sin högsta nivå sedan finanskrisen 2008, efter en lång period av låg inflation och historiskt låga räntor. – Hela samhället har vant sig vid väldigt låga räntor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.