SR > Nyheter

Sunday, 05 December, 12:45

SR - 28 okt 21 kl. 13:02

En av fyra sjätteklassare får underkänt i något ämneNy rapport från Skolverket visar att fler än var fjärde sjätteklassare fick underkänt i något ämne i våras. Flest underkända fanns i ämnet svenska som andraspråk, där var tredje underkändes. Kristina Axén Olin (M) i riksdagens utbildningsutskott anser att siffrorna är en katastrof..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Skolverket, Axén Olin

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En av fyra, sjätteklassarefår , underkänti något , ämne

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Fartygsbranden inte släckt: ”Insatsen kommer att pågå i flera dagar”

Släckningsarbetet av det fartyg som började brinna utanför Göteborgs kust i går fortsätter.Än så länge är fartyget i sjödugligt skick men stora mängder vatten försöker just nu begränsa branden som inte är under kontroll..– Vi tar höjd på att den här insatsen kommer att pågå i flera dagar, säger Mattias Lindholm på Kustbevakningen..

SR - 1 timme sedan

Kroppsbyggaren “Big Ramy”gifte sig igen – utan att informera första frun

Egyptens superkände kroppsbyggare Mamdouh “Big Ramy” Elssbiay har orsakat en debatt om månggifte.Big Ramy gifte sig för en andra gång, utan att informera sin första hustru. Medan islam formellt tillåter fyra fruar, ifrågasätts detta allt oftare, även av religiösa ledare.

SR - 3 timmar sedan

Tredje gången i rad: Skjutning i Köpenhamn

En person skadades allvarligt vid en skjutning i Köpenhamn i går kväll.Det är tredje dagen i rad som skottlossning sker i Köpenhamn.I torsdags sköts en man i 20-årsåldern till döds i stadsdelen Nørrebro och i förrgår dödades en 17-åring i en kranskommun till Köpenhamn..

SR - 12 timmar sedan

Biden och Putin ska talas vid på tisdag

USA:s president Joe Biden och Rysslands president Vladimir Putin ska tala med varandra på tisdag, via videolänk. Det har bekräftats av båda länder.Putins och Bidens samtal väntas handla om bland annat konflikten i östra Ukraina, då USA hävdar att Ryssland överväger att invadera östra Ukraina, något Moskva dementerar.

SR - 5 timmar sedan

Den nya sidenvägen: Kina kopplar greppet om grannen Laos

Kina har skaffat sig ett hårt grepp om grannlandet Laos. En ny höghastighetsjärnväg mellan södra Kina och Laos huvudstad Vientiane har invigts. Järnvägen är en viktig del i Kinas omtalade infrastrukturprojekt som kallas "Den nya sidenvägen".

SR - 6 timmar sedan

Människor flyr undan vulkanutbrottet i Indonesien

På ön Java i Indonesien har dödssiffran efter vulkanen Semerus utbrott stigit till 13, enligt landets katastrofmyndighet. Människor är på flykt undan ett gigantiskt askmoln som bildats efter vulkanutbrottet och fler än 50 är skadade, varav många kritiskt.Många har fått brännskador efter att de kommit i kontakt med het lava.

SR - 7 timmar sedan

Mejlen till Sveriges Kabul-ambassad: ”Snälla, rädda oss”

Sedan talibanerna tog över makten i Afghanistan den 15 augusti har afghaner mailat till Sveriges ambassad med budskap som en anställd på ambassaden kategoriserar som "rop på hjälp".Perioden 1 till 9 september kom det nästan 11 000 sådana mail, och hittills har det kommit 24 000 mail från afghanska medborgare som ber om skydd och hjälp att lämna landet.När Ekot ställer frågor till ambassaden om vad som händer med de här mailen och vilka svar de som skriver får, hänvisar ambassaden till UD, presstjänsten där svarar att alla som skriver får ett automatsvar med besked om att evakueringen är avslutad, att ambassaden flyttat till Stockholm, och att frågor om asyl och skydd ska ställas till Migrationsverket eller UNHCR..

SR - 8 timmar sedan

Kommunerna ber om hjälp med hemmasittarna

Många kommuner vänder sig nu till specialpedagogiska myndigheten för att få hjälp med elever som har mycket ogiltig frånvaro i skolan."Man förstår mer och mer att det här är ett problem som man måste lyfta på en systematiskt nivå" säger Helene Fägerblad som är rådgivare på Specialpedagogiska skolmyndigheten.Enligt Skolverkets siffror uppskattas omkring 40.

SR - 12 timmar sedan

CNN sparkar tv-ankaret Chris Cuomo

I USA har tv-kanalen CNN sparkat den kända programledaren Chris Cuomo med omedelbar verkan.Han stängdes av tidigare i veckan efter att det kom fram att han hjälpt sin bror, tidigare guvernören i New York Andrew Cuomo, att försvara sig mot anklagelser om sexuella trakasserier.Chris Cuomo ska bland annat ha kontaktat källor i ärendet och hjälpt sin brors stab att bemöta anklagelserna..

SR - 17 timmar sedan

Storbritannien covidtestar alla inresande – igen

Storbritannien återinför krav på covidtest innan avresa för alla som ska resa in i landet, rapporterar Reuters.Regeln beror på den ökade smittspridningen och gäller alla resenärer som besöker Storbritannien eller återvänder från en semester, oavsett om man är vaccinerad eller inte.Beslutet börjar gälla tidigt måndag morgon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.