Regeringen > Nyheter

Wednesday, 01 December, 17:27

Regeringen - 28 okt 21 kl. 13:00

Utredning ska se över socialförsäkringsskyddet för gravidaRegeringen har idag beslutat om en översyn av socialförsäkringsskyddet för gravida. Regeringen anser framförallt att regelverket gällande graviditetspenning behöver moderniseras för att fungera ändamålsenligt för gravida arbetstagare och egenföretagare..
Läs mer på Regeringen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utredningska se över , socialförsäkringsskyddetför , gravida

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 30 minuter sedan

Regeringens ärendeförteckningar vecka 48, 2021

Till regeringssammanträdet torsdag den 2 december..

Regeringen - 15 minuter sedan

Pressträff med Lena Hallengren och Karin Tegmark Wisell

Torsdag den 2 december klockan 8.15 håller socialminister Lena Hallengren en pressträff om åtgärder kopplade till covid-19-pandemin. Vid pressträffen medverkar även Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell..

Regeringen - 3 timmar sedan

Förslag att preskriptionstiden för allvarliga brott förlängs

I dag har justitie- och inrikes­minister Morgan Johansson tagit emot ett betänkande med förslag på längre preskrip­tions­tider för allvarliga brott, såsom våldtäkt, rån och grov misshandel. I betänkandet föreslås även att fängelse­straff som inte avtjänats aldrig ska preskriberas..

Regeringen - 3 timmar sedan

En översyn av den straffrättsliga regleringen om preskription

Syftet med utredningens uppdrag har varit att genom­föra en översyn av den straff­rättsliga regle­ringen om preskription..

Regeringen - 3 timmar sedan

Framställning om förlängd tid för uppdraget att främja god mobiltäckning och tillgång till grundläggande telefoni och internet i hela landet

Med ändring av regeringens beslut den 9 september 2021 att främja god mobiltäckning och tillgång till grundläggande telefoni och internet i hela landet (I2021/02333) ska den del av regeringsuppdraget som avser stickprovsmätningar inom ett urval av geografiska områden från operatörernas mobiltäckningskartor redovisas till Regeringskansliet (Infrastrukturdepartementet) senast den 1 juni 2022..

Regeringen - 4 timmar sedan

Kompletterande bestämmelser till EU:s förordning om en gemensam digital ingång

I propositionen föreslås en ny lag med kompletterande bestämmelser till Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2018/1724 av den 2 oktober 2018 om inrättande av en gemensam digital ingång för tillhandahållande av information, förfaranden samt hjälp- och problemlösningstjänster och om ändring av förordning (EU) nr 1024/2012..

Regeringen - 5 timmar sedan

Modernare regler för användningen av tvångsmedel

Användningen av tvångsmedel, som beslag och husrannsakan, är ofta en förutsättning för en effektiv brottsutredning. Teknikutvecklingen har bidragit till att brottsligheten har förändrats och i vissa avseenden blivit svårare att utreda och lagföra. Regleringen av tvångsmedelsanvändningen behöver därför moderniseras.

Regeringen - 5 timmar sedan

Morgan Johansson tar emot Preskriptionsutredningen

I dag, onsdag den 1 december kl. 14.00, tar justitie- och inrikesminister Morgan Johansson emot den utredning som haft i uppdrag att se över den straffrättsliga regleringen om preskription i brottsbalken.

Regeringen - 5 timmar sedan

Ett utökat skydd mot diskriminering

Slutbetänkande av Utredningen om vissa frågor i diskrimineringslagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.