SR > Kultur

Wednesday, 01 December, 13:05

SR - 28 okt 21 kl. 11:57

Fnissig glädje när operabio från Metropolitan drar i gångEfter pandemiuppehållet på Metropolitan i New York har också svenska folkets hus kunna återuppta sina liveföreställningar. Makarna Göran Dahlberg och Anders Aronsson är stammisar på operabion i Filipstad och var mycket glada och förväntansfulla när de återigen fick ta plats i biosalongen för livestreamad musik. ”Det är spänning! Det är fest! Det är att leva ett normalt kulturellt liv faktiskt, fast man bor ute på landsbygden”, säger Göran Dahlberg..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Metropolitan, New York, Göran Dahlberg, Anders Aronsson, Filipstad

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fnissig, glädjenär , operabiofrån , Metropolitandrar i , gång

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Funkiskonstnären Maxmud färglägger grå gator

Konst av funktionsvarierade färglägger Malmös hus, gator och trappuppgångar i ett projekt lett av Malmö konsthall.I stadsdelen Sofielund finns ett cykelställ som ser ut som en böjd godisrem och bakom verket står funkiskonstnären Maxmud Warsame Haji.”Det borde vara mer färger i Malmö: lila, rosa, röd”, säger Maxmud Warsame Haji..

SR - 5 minuter sedan

Recension: Kärleken är att jag vill att du finns av Oskar Kroon

Som en roadmovie är Augustprisvinnande författaren Oskar Kroons nya ungdomsbok ”Kärleken är att jag vill att du finns”.Efter en traumatisk olycka förändras något inom Werner – kan inte längre vara den han varit tillsammans med sina kompisar.Kulturnytts Viveca Bladh har läst en ungdomsbok som skickligt berättad och full av blinkningar till böcker och musik..

SR - 2 timmar sedan

Dansk konsertbesökare testade positivt för omikron

En konsertbesökare i danska Aalborg har testats positiv för den nya coronavarianten omikron, rapporterar Danmarks radio.Det är efter lördagens konsert med dj:n Martin Jensen, med omkring 1 600 personer i publiken, som en person under tisdagen misstänktes ha fått den nya varianten av coronavirus.Uppgiften har också bekräftats av den danska patientsäkerhetsmyndigheten och konsertarrangörerna uppmanar alla i publiken att testa sig..

SR - 4 timmar sedan

Rekorddonation till konstmuseum

Konstmuséet Metropolitan i New York får nu den största pengadonationen sedan öppningen 1870.Den pensionerade finansmannen Oscar Tang och hans hustru donerar motsvarande runt 1,2 miljarder kronor till muséet där han suttit i styrelsen i många år.Rekorddonationen ska användas för att rusta upp Metropolitans avdelning för modern och samtida konst.

SR - 7 timmar sedan

Jultips: Juligaste målningen på Nationalmuseum

Kulturnytts Måns Hirschfeldt letar efter den juligaste målningen på Nationalmuseum i Stockholm.Men vad ska det vara bra för? Det måste ju vara en Carl Larsson – till och med hans sommarbilder har ju julstämning över sig.

SR - 7 timmar sedan

Nu börjar vaccinbevisen gälla

Från 1 december gäller vaccinbevis för offentliga tillställningar och evenemang med fler än 100 deltagare.Andreas Sand, vd för Stockholm live, är inte orolig för kvällens konsert ”Together for a better day” på Avicii arena, tidigare globen.”Vi kommer gå ut med en påminnelse till besökarna att de laddar ner sitt vaccinationsbesvis i god tid så man inte står och fibblar med det i kön”, säger han..

SR - 14 timmar sedan

Veteraner och nykomlingar bland sista artistsläppet i Melodifestivalen

Lisa Miskovsky, Shirley Clamp och Tone Sekelius är några av de artister som är sist ut att presenteras för Melodifestivalen 2022.Youtubern Tone historisk som första transperson i svenska tävlingen.5 februari drar festivalen igång i SVT med första deltävlingen i Malmö..

SR - 20 timmar sedan

Många överraskade av valet av ny kulturminister

Många reagerar med överraskning på valet av Jeanette Gustafsdotter som ny kulturminister.Jeanette Gustafsdotter har fram till nu varit generalsekreterare på Sveriges museer och har tidigare varit vd för Tidningsutgivarna, TU.Lisa Irenius, kulturchef på Svenska dagbladet, säger att Gustafsdotter är ”mer av en branschföreträdare än politiker” och Ida Ölmedal, kulturchef på Sydsvenskan, kallar henne för ”ett kyligt proffs”..

SR - 20 timmar sedan

Svensk expedition hittade guldsmycken från Nefertitis tid i grav

Vid utgrävningar i bronsåldersgravar på Cypern har arkeologer från Göteborgs universitet hittat över 3000 år gamla guldsmycken, ädelstenar och keramik.Förutom föremålen från omkring 1350 före Kristus har arkeologerna också hittat skelett från över 150 personer – däribland en femåring med guldhalsband, guldringar i öronen och ett diadem av guld runt pannan..

SR - 22 timmar sedan

Recension: Pappershem av Dominique Fortier

"Pappershem", av kanadensiska Dominique Fortier, handlar om den amerikanska 1800-talspoeten Emily Dickinson.Boken på 149 sidor innehåller små korta stycken, med dokumentära och påhittade iakttagelser ur den mytomspunna författarens liv. Det är en vacker bok som ställer frågor om litteraturens plats i våra liv, tycker Kulturnytts Lina Kalmteg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.