Nyteknik > Teknik

Saturday, 27 November, 03:11

Nyteknik - 28 okt 21 kl. 07:45

Hemmajobb kan ha minskat långa sjukskrivningarUnder pandemiåret 2020 minskade antalet långtidssjukskrivna inom statlig verksamhet med närmare 40 procent. Hemarbetet kan ha varit en bidragande faktor, menar facket..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hemmajobbkan ha , minskat, långa, sjukskrivningar

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 12 timmar sedan

Förslag på nytt vätgasmål möter kritik: ”Hade gärna varit högre”

Energimyndigheten föreslår att Sverige ska ha 15 GW i elektrolysörkapacitet år 2045 för att producera vätgas. Men enbart LKAB behöver cirka 10 GW då. ”Jag hade gärna sett ett högre mål”, säger LKAB:s klimatchef..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Kia släpper ny Niro – med teknik från hajpade EV6

En uppdatering som ska hålla ”förra generationen” aktuell även framöver. Nu har Kia presenterat sin nya Niro..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Mystiska Planet Nio kan ha fångats på bild

Astronomerna hoppades att forskningssatelliten IRAS kan ha fångat bevis på en nionde planet redan 1983. Nya dataanalyser kan ge dem rätt..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Tegnell om nya virusvarianten: ”Inte så mycket att göra”

En ny virusvariant med mycket ovanliga mutationer har upptäckts i Sydafrika. Oron växer för att varianten ska vara ännu mer smittsam. Men statsepidemiolog Anders Tegnell anser att det är förtidigt att dra några slutsatser.

Nyteknik - 16 timmar sedan

Ionitys storsatsning: 5 000 snabbladdare på fyra år

Bolaget vill bli en ”mack-kedja”. Nu investerar Ionity sju miljarder för att mer än tredubbla sitt utbud av laddstolpar..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Ny studie ger hopp vid svår barncancer

Det finns hopp för barn som drabbas av neuroblastom, en form av cancer som drabbar 20 till 30 svenska barn varje år. Cancern kan exempelvis starta i binjurarna, men tumörer kan uppstå i hela kroppen..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Inget svenskt avtal om covidtabletter

Sverige har ännu inte slutit något avtal om inköp av de nya tabletter som ska kunna ges till personer som insjuknat i covid-19 och riskerar att bli svårt sjuka. Det rapporterar Sveriges Radio Ekot..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Apple förklarar krig mot statliga hackare – varnar om din Iphone övervakas

Först stämde Apple utvecklaren av spionprogrammet Pegagus. Nu slår Iphone-tillverkaren tillbaka igen – och varnar Iphone-användare som har hackats med NSO Groups mjukvara..

Nyteknik - Igår: 16:53

Avlyssningsbugg i var tredje Android-telefon

Sårbarheter i systemkretsar från Mediatek gjorde det möjligt att avlyssna Android-mobiler. 37 procent av alla Android-mobiler använder sig av chiptillverkarens processorer..

Nyteknik - Igår: 15:44

Vad betyder den beslutade budgeten?

Sänkt bensinskatt och ökad satsning på koldioxidlagring. Det innebär budgeten från M, KD och SD, som klubbades av riksdagen. Men några forskningspengar på kärnkraft blir det inte..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.