SVT > Utrikes

Saturday, 27 November, 19:45

SVT - 28 okt 21 kl. 03:35

Allt fler fall av Havannasyndromet – teori om mikrovågsvapen sågasDet mystiska Havannasyndromet fortsätter att drabba amerikansk ambassadpersonal på många håll i världen. Samtidigt sågas teorin om att mikrovågsvapen skulle ligga bakom symptomen från flera håll – både i hemligstämplade rapporter och av experter. – Det går inte ihop, säger neurologiprofessorn Robert Baloh..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Havannasyndromet, Robert Baloh

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, fallav , Havannasyndromet, teoriom , mikrovågsvapen, sågas

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Oron i Bosnien och Hercegovina trappas upp

Oroligheterna i Bosnien och Hercegovina har trappats upp. Detta efter att Milorad Dodik, ledare för den serbdominerade delarna av landet, uttalat att han vill bygga upp ett parallellsamhälle med en egen armé. Nu befaras en ökad risk för politisk och militär konflikt.

SVT - 15 minuter sedan

Bosniensvenskar: ”Vi vill inte ha en upprepning av 90-talet”

FN:s säkerhetsråd har varnat för att Bosnien och Hercegovina befinner sig i den värsta politiska krisen sedan kriget på 90-talet.  I början av november beslutade FN dessutom att förlänga mandatet för den internationella fredsbevarande styrkan i landet. Utvecklingen oroar befolkningen, men också bosniensvenskar som kom till Sverige under kriget på 1990-talet..

SVT - 8 timmar sedan

Kraftigt oväder i Storbritannien – två döda av fallande träd

Stormen Arwen ställer fortsatt till stora problem på de brittiska öarna. Sedan ovädret drog in på fredagen har två människor omkommit och över 100 000 hushåll har blivit av med strömmen, rapporterar BBC..

SVT - 9 timmar sedan

Spanien: Se när julbelysningen tänds

Fredagen innan första advent är för många spanjorer starten på julfirandet. Tusentals samlas för att gemensamt se julbelysningen tänds..

SVT - 11 timmar sedan

Tusen år gammal mumie funnen i Peru

En mumie som uppskattats vara mellan 1200 och 800 år gammal har hittats under en utgrävning i Peru. Arkeologerna säger att det ska vara man och att mumien är i mycket välbevarat skick. –Kol-14-metoden kommer att ge en mer exakt datering, säger arkeologen Pieter van Dalen Luna..

SVT - 13 timmar sedan

Ny coronavåg i flera länder – här är resereglerna på populära resmålen

Nya restriktioner har införts på flera håll efter att coronasmittan tagit fart igen. Vi reder ut vad som gäller i Spanien, England och fem andra länder som många svenskar gillar att resa till på vintern..

SVT - 14 timmar sedan

Tre döda efter våldsamma upploppen på Salomonöarna

Efter flera dagars våldsamma upplopp i Salomonöarnas huvudstad Honiara i Stilla havet har protesterna delvis avtagit på lördagsmorgonen. Tre människor har hittills rapporterats omkommit när byggnader satts i brand i stadens kinesiska kvarter. Nu kämpar befolkningen för att få tag på mat när de flesta butiker antingen plundrats eller tvingats stänga..

SVT - 16 timmar sedan

Sudanesiska politiker släppta

Politiker i Sudan som fängslats efter militärkuppen har släppts..

SVT - Igår: 16:40

USA:s Blinken till Sverige för Osse-träff

USA:s utrikesminister Antony Blinken kommer till Sverige i nästa vecka för att delta i Osse-mötet, som hans svenska kollega Ann Linde bjudit in till..

SVT - Igår: 12:17

Virologen: Vaccinet kan skydda sämre mot nya varianten

Det är möjligt att de befintliga vaccinen mot covid-19 inte skyddar lika bra mot den nya varianten som de tidigare. Det befarar Ali Mirazimi, professor i klinisk virologi. Men varianten kan även ha muterat för många gånger för dess eget bästa..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.