SVT > Inrikes

Sunday, 05 December, 12:34

SVT - 27 okt 21 kl. 22:18

Skönhetsideal på sociala medier skadar unga tjejers psykiska hälsaAtt titta på bilder innehållande skönhetsideal är genomgående kopplat till mer negativa känslor kring sin egen kropp, fler ätstörda beteenden och lägre självkänsla, det beskriver en ny studie som gjorts på Karolinska Institutet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Karolinska Institutet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skönhetsideal, sociala, medier, skadar, unga, tjejers, psykiska, hälsa

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

”Pappa sa att vi förlorade oskulden om vi hade tampong”

Sasha och Sara lyckades lämna en vardag under hedersförtryck, och lever i dag ett liv fritt från kontroll. Men vägen dit var lång. – Det kunde vara att jag hade använt tampong, han sa att man förlorade sin oskuld om man använde det.

SVT - 5 timmar sedan

Därför granskar SVT Nyheter skyddet av hedersutsatta flickor

Unga hedersutsatta flickor som blir slagna, som flyr sina familjer och som sviks också av det samhälle de vuxit upp i. Det är en verklighet i Sverige som SVT Nyheter nu granskar..

SVT - 5 timmar sedan

Så våldsamt är hedersförtrycket – SVT läser domarna

Dödshot, strypgrepp och piskningar. En majoritet av barnen som levt med hedersförtryck har utsatts för fysiskt våld i större omfattning, visar SVT:s granskning av hundratals domar från hela landet..

SVT - 6 timmar sedan

Högt tryck på tågen pressar upp biljettpriserna

Priserna för tågbiljetter kan variera kraftigt. För en av de mest trafikerade sträckorna, Stockholm-Malmö, kan det skilja närmare 1 300 kronor för en enkel resa. – De som inte kan ta tåget av ekonomiska skäl får se sig om efter andra färdmedel, säger transportforskaren Oskar Fröidh..

SVT - 6 timmar sedan

Fler än vart tionde barn som omhändertas är hedersvåldsutsatta

Hedersvåldsutsatta flickor tvingas börja om med en ny identitet – livrädda för att när som helst bli hittade av sina familjer. I flera månader har SVT följt flickorna för att granska hedersförtrycket och våldet i Sverige. Bland ungdomarna som omhändertas av socialtjänsten är 15 procent hedersutsatta, och våldet börjar ofta redan i förskoleåldern..

SVT - 7 timmar sedan

5 december: Nattens nyheter

SVT - 14 timmar sedan

Högernationalistiska partier överens om EU-samarbete – men alliansplaner misslyckas

Extrema högerpartier och ultranationalistiska grupper enas om att rösta gemensamt i Europaparlamentet i flera frågor. Samtidigt misslyckades planerna på att bilda en formell allians..

SVT - 17 timmar sedan

Beslut om uppdaterat covidvaccin inom kort – kan rullas ut i vår

Inom två veckor kommer EU-kommissionen fatta beslut om uppdaterade vacciner, som ska ge bättre skydd mot omikronvarianten. Ett uppdaterat vaccin skulle kunna bli klart i vår – och epidemiologen Joakim Dillner menar att det är viktigt att hålla varianten borta tills dess. – Då kan vi slippa upprepa de vågor av dödlighet och sjukdom som vi haft förut, säger han..

SVT - Igår: 06:17

Dussintal unga anklagar svensk musikproducent för att ha lurat dem

Tyska public servicekanalen NDR har tillsammans med SVT granskat en svensk musikproducent som mot betalning lovat minst 16 unga kvinnor och män runt om i Europa lysande karriärer i USA. Men några inspelningar dök oftast inte upp, och än mindre en karriär i USA. – Det är tyvärr många som blir lurade i denna bransch, säger Mattias Qvarsell, avtalssekreterare på Musikerförbundet..

SVT - Igår: 06:17

”Den som inte blivit blåst har inte varit i branschen”

Musikerförbundet får dagligen in klagomål från musiker och artister som anser att de blivit vilseledda och bedragna av personer inom musikbranschen. – Det är tyvärr många som blir lurade i denna bransch, säger Mattias Qvarsell, avtalssekreterare på Musikerförbundet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.