PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 27 November, 19:33

PrivataAffärer - 27 okt 21 kl. 12:10

Urstark premiär för HilbertStrax före lunch handlades aktien för 14,50 kr efter att som mest ha handlats på 16,80 kr. Teckningskursen låg på 10 kr per unit bestående av en B-aktie och en teckningsoption att teckna en ny B-aktie. Bland bolagets största ägare finns pokerproffset Magnus Holm, fysikern Niclas Sandström och norska finansmannen Frode Foss-Skiftesvik. ”Vi bedömer att den starkaste tillväxtsektorn de närmaste 5-10 åren kommer att vara kryptosektorn och vi håller på att bygga en bred exponering mot denna tillgångsklass. Genom att vara ett noterat bolag kommer vi att ha större möjligheter att kapitalisera på den höga utvecklingstakt som pågår i det här segmentet,” säger Hilberts vd Niclas Sandström i ett pressmeddelande.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Hilbert, Magnus Holm, Niclas Sandström, Frode Foss-Skiftesvik, Hilberts

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Urstark, premiärför , Hilbert

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 17:16

Oljeprisfallet tilltar – ner 10 procent under fredagen

Även i den nordamerikanska oljehandeln syntes liknande nedgångar. Under fredagen har tidigare pandemidrabbade aktier, såsom rese- och hotellsektorerna, försvagats kraftigt..

PrivataAffärer - Igår: 14:05

Här är de mest blankade aktierna just nu

Fingerprint Cards toppar fortsatt listan med 10,56 procent av kapitalet blankat, följd av Scandic Hotels. Ny i listan denna vecka är Catena Media medan Clas Ohlson åkt ut. Parenteserna i listan avser blankningsprocent för en vecka sedan.

PrivataAffärer - Igår: 11:26

SHB: Skistar nu i bättre läge än innan pandemin

Banken förväntar sig en uppgång av Skistars bokningar då utländska gäster återvänder till följd av lättade reserestriktioner. SHB bedömer att Skistars nya strategiska fokus erbjuder starka tillväxtmöjligheter. Med ett större fokus på den inhemska marknaden och lanseringen av sitt sommarkoncept kan Skistar kapitalisera både på trenden av att semestra hemma såväl som ett ökat intresse för en aktiv semester.

PrivataAffärer - Igår: 11:13

Vice riksbankschefen: Icke-horisontell räntebana en viktigt förändring

Han kallade det ”en uppenbar signal” på var penningpolitiken är på väg. Eftersom protokollet från denna veckas Riksbanksmöte inte släppts sade Henry Ohlsson att han endast svarade utifrån huvudspåren i den penningpoliska rapporten. Däremot påpekade han att det inte var några reservanter vid denna veckas möte där räntebanan drar upp från noll under 2024.

PrivataAffärer - Igår: 11:00

Juristen: Familjerättsliga fällorna vid bostadsköp utomlands

Det finns inte minst en hel del familjejuridiska konsekvenser med att köpa bostad utomlands. Vad händer till exempel om den ena parten i ett äktenskap avlider, eller om de båda parterna bestämmer sig för att skiljas i det nya landet? Eller om paret kanske är sambos sedan många år, men tänker inte på att den svenska sambolagen inte gäller i andra länder, resonerar Caroline Törnquist, och tillägger att sambolagen bara gäller fasta bostäder, inte fritidsställen.

PrivataAffärer - Igår: 11:09

Hernhag: Tre aktier att äga när börsen skakar

Micke: Hej Marcus! Det är alltid svårt att hitta vinnare i nedgångstider men om det blir en korrektion nedåt, vilka aktier anser du kunna prestera hyfsat bra ändå?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - Igår: 10:17

Aktierna som får mest stryk i fallet

Det handlar om en ny mycket smittsam variant av coronaviruset som upptäckts i Sydafrika men nu väcker oro globalt. Det rapporterar BBC. Den nya varianten, B.

PrivataAffärer - Igår: 10:25

Nordea: Inflationen börjar tynga hushållen

”Det är svårt att se vad som annars tynger hushållen. Att hushållens syn på den egna ekonomin försämrats så mycket sedan i våras kan nog mycket ha att göra med stigande el- och bensinpriser”, säger hon. Hushållens konfidensindikator sjönk till 99,7 i november från 103,1 i oktober, tyngt framför allt av en svagare bedömning av den egna ekonomin.

PrivataAffärer - Igår: 09:34

Brant oljeprisfall efter förnyad virusoro

Omkring klockan 9.10 hade Brent i första termin fallit 4,7 procent till 78:33 dollar. WTI-oljan var samtidigt ned 5,3 procent till 74 dollar.

PrivataAffärer - Igår: 08:56

Här är fredagens aktierekar

DNB Markets inleder bevakning av Byggfakta med rekommendationen köp. Riktkursen är 90 kronor. DNB Markets agerade finansiell rådgivare i samband med Byggfaktas börsnotering tidigare i år.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.